„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od 1. 10. 2014 do 31. 10. 2014 formou internetového.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Občanská výchova 9. ročník
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Rakovnicko
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Rozpočtový vývoj roku 2011 Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
„Váš kraj, Váš rozpočet“
„Váš kraj, Váš rozpočet“
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Subjekty a objekty veřejných politik
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Návrh rozpočtu JMK na rok 2018 Změna procesu reprodukce majetku JMK
Výsledky projednávání
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Zasedání RSK
Transkript prezentace:

„Váš kraj, Váš rozpočet“

Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového dotazníku. Dotazník obsahoval 10 základních oblastí, do kterých směřují výdaje kraje. V každé oblasti bylo uvedeno 5 konkrétních aktivit. Občané vybírali své priority celkem z padesáti aktivit, maximálně mohli zvolit 10 aktivit.

Přehled oblastí uvedených v dotazníku Oblast 1: Rozvoj venkova a zemědělství Oblast 2: Doprava a dopravní obslužnost Oblast 3: Školství, tělovýchova a zájmová činnost Oblast 4: Kultura a památková péče Oblast 5: Regionální rozvoj Oblast 6: Zdravotnictví Oblast 7: Ochrana životního prostředí Oblast 8: Sociální služby Oblast 9: Požární ochrana, IZS a bezpečnost Oblast 10: Zajištění chodu KrÚ a samospráva, propagace JMK

Podíl mužů a žen na celkovém počtu hlasujících občanů

Věková struktura hlasujících občanů

Struktura hlasujících občanů podle dosaženého vzdělání

Celkem bylo odevzdáno 405 dotazníků občanů JMK, každý občan mohl zvolit až 10 aktivit, tj. udělit 10 hlasů.

Pořadí oblastí dle preferencí respondentů - grafické vyjádření

TOP nejvíce preferovaných aktivit 1 Financování činností krajem zřizovaných škol a školských zařízení 2 Podpora regionálních funkcí knihoven 3 Optimalizace sítě sociálních služeb s ohledem na potřebnost, dostupnost, kvalitu a finanční udržitelnost…. 4 Podpora obcím a svazkům obcí v oblasti zásobování pitnou vodou 5 Financování činnosti krajem zřizovaných muzeí, galerie a hvězdárny a podpora činnosti Ústavu archeologické památkové péče Brno 6 Dětské léčebny, dětská centra a specializované dětské zařízení 7 Podpora rozvoje cestovního ruchu (zejména lázeňství a vinařské turistiky) a propagace kraje 8 Mezinárodní spolupráce a zastoupení JMK při EU v Bruselu 9 Podpora včelařů 10 Zajištění havarijní a krizové připravenosti TOP nejméně preferovaných aktivit 1 Organizace soutěží - literární soutěž Skrytá paměť Moravy, malířská soutěž Čarovné barvy země; Udělování titulu Mistr tradiční rukodělné výroby 2Obnova kvality mostů na silnicích II. a III. tř. v JMK 3 Výstavba nových úseků (přeložek a obchvatů) silnic II. a III. třídy v JMK 4Zabezpečení dopravní obslužnosti JMK 5 Oprava a údržba silnic II. a III. třídy v JMK 6 Podpora prorodinné politiky (projekty Rodinné pasy a Senior Pasy) 7 Propagace JMK (prezentace na veletrzích a ve sdělovacích prostředcích, pořádání mezinárodních konferencí, atd.) 8Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů 9 Prevence kriminality a dalších sociálně patologických jevů 10 Podpora organizací věnujících se volnočasovým aktivitám dětí a mládeže

Upřednostňované aktivity oblasti 1 Rozvoj venkova a zemědělství Název aktivity 1. Dotace v rámci Programu rozvoje venkova a podpora soutěže „Vesnice roku JMK“ 2. Podpora propagace zemědělství včetně výstav a veletržních akcí 3. Podpora vinařství včetně propagace vinařských akcí 4. Podpora lesního hospodářství – myslivost, výchova lesních porostů, ekologické lesní hospodářství 5. Podpora včelařů

Doprava a dopravní obslužnost Upřednostňované aktivity oblasti 2 Název aktivity 1. Oprava a údržba silnic II. a III. třídy v JMK 2. Výstavba nových úseků (přeložek a obchvatů) silnic II. a III. třídy v JMK 3. Obnova kvality mostů na silnicích II. a III. tř. v JMK 4. Zabezpečení dopravní obslužnosti v rámci Integrovaného dopravního systému JMK 5. Podpora modernizací a výstavby terminálů (přestupních uzlů) pro Integrovaný dopravní systém JMK

Školství, tělovýchova a zájmová činnost Upřednostňované aktivity oblasti 3 Název aktivity 1. Financování činností krajem zřizovaných škol a školských zařízení 2. Podpora žáků (stipendia) v oborech vzdělávání s výučním listem 3. Podpora tělovýchovy a sportu (opravy a rekonstrukce sportovní infrastruktury, talentovaná mládež) 4. Podpora činností spolků národnostních menšin na území JMK 5. Podpora organizací věnujících se volnočasovým aktivitám dětí a mládeže

Kultura a památková péče Upřednostňované aktivity oblasti 4 Název aktivity 1. Financování činnosti krajem zřizovaných muzeí, galerie a hvězdárny a podpora činnosti Ústavu archeologické památkové péče Brno 2. Dotační program v oblasti kultury a památkové péče 3. Podpora jednotlivých kulturních akcí celokrajského a nadregionálního významu 4. Organizace soutěží - Skrytá paměť Moravy, Čarovné barvy země, Nejlépe opravená kulturní památka JMK. Udělování titulu „Mistr tradiční rukodělné výroby" 5. Podpora regionálních funkcí knihoven

Regionální rozvoj Upřednostňované aktivity oblasti 5

Zdravotnictví Upřednostňované aktivity oblasti 6

Ochrana životního prostředí Upřednostňované aktivity oblasti 7

Sociální služby Upřednostňované aktivity oblasti 8

Požární ochrana, IZS a bezpečnost Upřednostňované aktivity oblasti 9

Zajištění chodu krajského úřadu a samospráva, propagace JMK Upřednostňované aktivity oblasti 10

Podněty k rozpočtu Jihomoravského kraje dle oblastí: podněty vzneslo 226 občanů, kteří mají bydliště nebo vlastní nemovitost na území Jihomoravského kraje, celkový počet podnětů – 263 (některé podněty zasahují do více oblastí). Vyhodnocení podnětů vznesených občany k návrhu rozpočtu Na závěr dotazníku bylo občanům umožněno vznést i konkrétní podnět k návrhu rozpočtu. Podněty vzneslo 200 občanů, kteří mají bydliště nebo vlastní nemovitost na území Jihomoravského kraje. Některé z podnětů se týkají více oblastí.

Podněty k rozpočtu Jihomoravského kraje dle oblastí Oblast 1: Rozvoj venkova a zemědělství Oblast 2: Doprava a dopravní obslužnost Oblast 3: Školství, tělovýchova a zájmová činnost Oblast 4: Kultura a památková péče Oblast 5: Regionální rozvoj Oblast 6: Zdravotnictví Oblast 7: Ochrana životního prostředí Oblast 8: Sociální služby Oblast 9: Požární ochrana, IZS a bezpečnost

Nejčastěji uváděné podněty k návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje 1. Podpora činnosti a rekonstrukce přírodovědné stanice Kamenáčky (45 %) 2. Investiční akce MŠ speciální, ZŠ speciální a PrŠ Ibsenova 1, Brno (11 %) 3. Doprava a dopravní obslužnost ve Slavkově u Brna (3 %) 4. Podpora včelařství (2 %)

Další postup Výsledky dotazníkového šetření a konkrétní podněty k návrhu rozpočtu byly předány Radě Jihomoravského kraje, která se jimi bude v rámci přípravy rozpočtu zabývat. Dne bude návrh rozpočtu na rok 2015 zveřejněn na úřední desce a na webových stránkách kraje. Dne bude návrh rozpočtu na rok 2015 předložen ke schválení Zastupitelstvu Jihomoravského kraje.