Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Ovládáme králíčka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Snímek 1 Excel2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Excel 2013 – 3. část.
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF II – výsečový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření výsečového.
Tabulkový procesor Vytvoření a tisk štítků pro hromadnou korespondenci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Spuštění programu (10).
Počet čísel Počet hodnot
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Číslo v digitálním archivu školy
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Tabulkový procesor - formátování
Malování - nástroje grafického editoru
Databáze MS ACCESS 2010.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Zoner Callisto – editor bitmap
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Makro v Excelu.
Vytváření grafů, úpravy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nový dokument v Adobe Photoshop
– Vložení WordArtu a klipartu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
VY_32_INOVACE_VJ36.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Informatika – Základní operace s buňkami
Základy infinitezimálního počtu
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jak vložíme do Excelu různá tlačítka, přepínače, dialogy? klepneme na tlačítko Office vybereme příkaz Možnosti aplikace Excel (obr. 1) zaškrtneme Zobrazit na pásu kartu Vývojář

obr. 1

na zobrazeném pásu karet Vývojář – Ovládací prvky – poklepeme na ikonu Vložit (obr. 2) otevře se nám okno s nabídkami (obr. 3) obr. 2

Jaké nabídky se nám rozbalí kliknutím na ikonu Vložit? na rolovací nabídce se nám zobrazí Ovládací prvky formuláře a Ovládací prvky Active X o br. 3

obr. 4 Ovládací prvky formuláře

Jak vytvoříme prvek Tlačítko? interaktivní prvek Tlačítko můžeme použít k automatizaci tisku, stále se opakujícímu vkládání vzorců označíme na ovládacím prvku formuláře Tlačítko, v okně klikneme na Záznam (obr. 5) v otevřeném okně vyplníme údaje, doplníme klávesovou zkratku pro spuštění makra, klikneme na OK, spustí se nahrávání Makra (obr. 6)

obr. 5 obr. 6

postupně vložíme vzorce do jednotlivých sloupců na závěr klikneme do buňky A1 a nahrávání Makra zastavíme takto vytvořené Makro spustíme pomocí vytvořeného Tlačítka (lze použít i vytvořenou klávesovou zkratku) (obr. 7) vzorce se nám do sloupců doplní spuštěním Makra (obr. 8)

obr. 7 obr. 8

Jak vytvoříme prvek Přepínač? na kartě Ovládací prvky – Vložit – Ovládací prvky formuláře zvolíme ikonu Přepínač (obr. 9) klikneme do buňky, kam chceme Přepínač umístit, tahem vložíme (obr. 10) pomocí Vlastností na kartě Ovládací prvky propojíme Přepínače s buňkou

obr. 9 obr. 10

Přepínače jsou propojeny s jednou buňkou, ve které se nám zobrazí čísla přepínačů v pořadí, v jakém byly vytvořeny (obr. 11, 11a) Přepínače musí být minimálně dva (obr. 12) aby byly přepínače aktivní, můžeme vložit další funkce(obr. 12a)

obr. 11 obr. 11 a

Obr. 12 obr. 12a

Jak vytvoříme Zaškrtávací políčko? při tvorbě Zaškrtávacího políčka postupujeme stejně jako při vytváření Přepínače Vývojář – Ovládací prvky – Vložit – Vytvořit v buňce políčko – Vlastnosti – Formát ovládacího políčka – provázat s buňkami na rozdíl od Přepínače je každé políčko svázáno se samostatnou buňkou (obr. 13, 14)

obr. 13

obr. 14

Jak vložíme Pole se seznamem? na kartě Vývojář – Ovládací prvky – Vložit – Pole se seznamem, klikneme do buňky, ve které chceme pole se seznamem zobrazit seznam máme umístěný na jiném místě postupujeme dle dialogového okna Formát ovládacího prvku (obr. 15, 16, 17)

obr. 15 obr. 16

obr. 17

Pole se seznamem můžeme například spojit s podmínkou – tím se stává Pole se seznamem funkční obr. 18

Jak vložíme prvek Číselník? tento formulář nastavujeme podobně jako předchozí (obr. 19) postupujeme dle nabídky Formát ovládacího prvku (obr. 20) u Číselníku vkládáme navíc nejnižší a nejvyšší hodnoty a hodnotu, o kterou se čísla zvyšují nebo snižují možné využití číselníku s další funkcí (obr. 21)

obr. 19 obr. 20

obr. 21

Uživatelské funkce v jazyce VBA uživatelské formuláře se vytvářejí pomocí kódu VBA v programu Visual Basic Editor v tomto prostředí je možné upravovat, psát a vytvářet nová nebo zaznamenaná makra vytvářet formuláře ve VBA je práce pro zkušeného uživatele

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.