 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

(Literární výchova - 7. ročník)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Téma: Středověká literatura
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.18.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Za předpokladu použití učebnice Čítanka pro 5. ročník a psacích potřeb
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
Antonín Dvořák – A.
Dante Alighieri Předmět Autor: Mgr. Jana Formánková
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIVADLO – Zpracovali: M. Richtrmoc, 1.B a A. Slezáková, 1.A
Josef Kajetán Tyl Vojtěch šimon.
Karel Čapek a Josef Čapek
Ilustrace oblíbené knihy
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.17_Jagues Prevért, bajka, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková.
1. Název nejznámější Dvořákovy opery. 2. Název opery, která měla premiéru při otevření Národního divadla. 3. Rodiště Bedřicha Smetany. 4. Název melodramu.
Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Josef Kajetán Tyl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Emil František Burian
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
. „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je nejchudší.“ „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Literární žánry V této prezentaci se dozvíte, co je hlediskem pro dělení literatury na žánry, jak se dělí a podle čeho jednotlivé žánry poznáme.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
 americký divadelní muzikál  1956, Alan Jay Lerner, Frederic Loewe  předloha - divadelní hra G. B. Shawa – Pygmalion( námět čerpá ze starověkých řeckých.
Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“. Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“ VY_32_Inovace_18 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
Divadelní scéna Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
1 Josef Škvorecký. 2 Josef Škvorecký (1924) Vystudoval filozofii v Praze, působil jako redaktor, spisovatel. Po r emigroval, přednášel jako univerzitní.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková LEGENDA Narodil se v r Byl z rodu Slavníkovců. V r. 982 se.
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_1157_H. CH. ANDERSEN Téma: ŽIVOT, DÍLO,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
1. Název nejznámější Dvořákovy opery.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/12 
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Světoví hudební skladatelé
Bertolt Brecht Doplňte vynechané údaje Začal studovat …………., později …………… emigroval do …………………, 1941 do…… se vrátil do …………….. Berlína.
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Milan Kundera - Žert Název : VY_32_inovace_18 Český jazyk a literatura.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Horní Slavkov
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jitka Krupičková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce 1939  v r Nobelova cenu za literaturu  Premiéra: 11. května 1981 v Londýně, v divadle New London Theatre  Premiéra na Broadwayi: 7. října 1982

 V dětství matka Webberovi často předčítala nádherné veršované pohádky o kočkách od T. S. Eliota. Po letech mu jeho oblíbená knížka přišla znovu do ruky na londýnském letišti a napadlo ho, že básně z této knihy by mohly vytvořit skvělé album pro děti.  V roce 1977 začal na tomto projektu pracovat, a jeho ranou verzi uvedl v roce 1980 na festivalu v Sydmontonu. Shodou okolností byla na tomto festivalu přítomna i Valerie Eliotová, která potom Webberovi přinesla různé nepublikované verše. A díky jednomu z nich - Grizabella the Glamour Cat, se Webber rozhodl napsat muzikál.

 Pohádkový příběh vypráví o pravidelném setkávání koček z Jellica na výročním bále, kde vždy jedna vyvolená kočka získává možnost dalšího života.  Každá doufá, že to bude právě ona, kdo vstoupí do kočičího ráje a s úsvitem získá nový život.

 V londýnském West Endu se Kočky hrály 21 let (celkem představení) a na Broadwayi 18 let ( repríz).  Vydělaly 1,4 miliardy liber a vidělo je 67 milionů diváků.  Muzikál získal nejprestižnější světové ceny - dvakrát Grammy a sedm cen Tony (což jsou ceny znamenající ve světě hudby a divadla totéž co ve filmu Oscar).  Píseň Memory se stala jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších melodií, jaké kdy zazněly na jevišti.

 Česká verze muzikálu (Kočky) měla premiéru na podzim roku 2004 v pražském RockOpera Praha. Autorem českého libreta je Michael Prostějovský, který byl rovněž autorem českého přebásnění Jesus Christ Superstar.  Městské divadlo Brno uvedlo Kočky v roce Režisérem je Stanislav Moša, který kočky nahradil lidskými postavami a kočičí prostředí přenesl do podkrovního prostoru, kde se odehrává maškarní večírek, při kterém se má určit, kdo z hostů získá nesmrtelnost. V rámci večírku se jednotliví účastníci představují a tím se posouvá dění.  Dále uvedlo muzikál Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni a premiéra proběhla 3. září Režisér plzeňské verze Roman Meluzín se vrátil k původní poetice díla a Kočky zpracoval tak, jak byly tvůrci původně zamýšleny a prezentovány.

 The Rum Tum Tugger – z filmu Cats Ka8jgLvO73j2Pq4MOLeiy9ZgM&index=29  Rum Tum Tugger česky  Memory  Vzpomínky - Yvetta Blanarovičová

 brnenske-scene   kocky-ukazuje-spolecnost-touzici-po-nesmrtelnosti/  divadlo-v-plzni/    Děkuji za pozornost  Klára Jakubcov á,2016