Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána Buchtová Jazyk: český Očekávaný výstup: klíčové pojmy- slovní hříčky, slovní komika Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : osmý ročník základní školy Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána Buchtová Jazyk: český Očekávaný výstup: klíčové pojmy- slovní hříčky, slovní komika Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : osmý ročník základní školy Světová literatura – autoři románů VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.10

2 Světová literatura autoři románů

3 1. 2.

4 1. 2. Cirkus. William Saroyan To by se zvěrolékaři stát nemělo. James Herriot

5 Leo Calvin Rosten 11.4. 1908 Lodž 19.2.1997 New York  učitel  humorista  spisovatel

6 Příběhy Hymana Kaplana byly zpracovány jako muzikál, který se uváděl v divadle na Broadway v 60. letech 20. století. V češtině vznikl podle této knihy muzikál, který v r. 2009 uvedlo Divadlo ABC v Praze. Hlavní roli Hymana Kaplana v něm hrál Oldřich Vízner. Pan Kaplan má třídu stále rád

7 Leo Calvin Rosten Pan Kaplan má třídu stále rád Čítanka pro 8.ročník, SPN, str. 75 - 77 Přečti si ukázku.

8

9 Zdroje: Kliparty sady Office 2007 http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?ex=2&qu=u%C4%8Ditel#ai:MC900240701|mt:0| SOUKAL, Josef. Čítanka 8 pro základní školy. Praha: SPN, 2008. ISBN 978-80-7235-396-5..


Stáhnout ppt "Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr."

Podobné prezentace


Reklamy Google