„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/44.0005 1 Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery 4.11.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Správa sociálního zabezpečení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Lenka Herčíková,
„Okna technickým oborům dokořán“
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Příjemce podpory má povinnost průběžně sledovat naplňování všech indikátorů uvedených v právním aktu a navíc naplňování indikátorů rozdělených dle pohlaví a dle zranitelných skupin na trhu práce. Dosažené hodnoty všech těchto indikátorů je příjemce povinen vykazovat v monitorovacích zprávách. Uzavřením právního aktu s poskytovatelem podpory se monitorovací indikátory stávají závaznými. Naplňováním cílových hodnot jednotlivých monitorovacích indikátorů je dokazováno splnění cílů projektu.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Formy kontrol Administrativní kontroly projektu – formou pravidelných monitorovacích zpráv. Kontroly na místě – formou veřejnoprávní kontroly podle zák. č. 320/2001 Sb. a zákona 552/1991 Sb., v souladu s nařízením rady EK č. 1083/2006. Metodická dohlídka – nemá váhu veřejnoprávní kontroly. Výstupem je Zpráva z průběhu dohlídky popisující stav věci.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Výše MI ve smlouvě je závazná - překročení MI je možné – bez navýšení podpory - nesplnění MI = sankce

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Sankce při nedodržení plánovaných monitorovacích indikátorů – 5 % ze všech proplacených prostředků v případě neplnění jakéhokoliv indikátoru výsledku nebo výstupu o 10 % - 15 %. – 30 % ze všech proplacených prostředků v případě neplnění jakéhokoliv indikátoru výsledku nebo výstupu o 15 % - 50 %. – Odstoupení od právního aktu (100 %) v případě neplnění jakéhokoliv indikátoru výsledku nebo výstupu o více jak 50 %.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Dokladování MI Všechny vykazované indikátory musí být podloženy dokumentací.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Vykazování MI V každé monitorovací zprávě příjemce podpory za každý indikátor zvlášť vyplní příslušnou hodnotu a popis. Hodnota - dosažená hodnota sledovaného indikátoru, tj. kumulativní hodnota daného indikátoru za dosavadní průběh projektu. Hodnotou je kladné číslo nebo 0. Popis – relevantní komentář k jednotlivému indikátoru, zejména jak bylo daného indikátoru dosaženo, jaké jsou zdroje pro ověření monitorovacích indikátorů (např. prezenční listiny, účastnické listy, potvrzení o absolvování kurzu, potvrzení o úspěšném absolvování kurzu, docházka, záznamy o každém žákovi, třídní kniha apod.)

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Sledované MI v rámci projektu

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Definice vybraných pojmů PODPOŘENÁ OSOBA je osobou, která získala jakoukoliv formu podpory. Podporou se rozumí jakákoliv aktivita financovaná z rozpočtu projektu, ze které má cílová skupina prospěch, může mít formu např. vzdělávacího kurzu, stáže, odborné konzultace, poradenství, výcviku, školení, odborné praxe apod. V případech, kdy je podpořené osobě poskytnuto více odlišných/na sebe nenavazujících podpor v rámci jednoho projektu, je tato osoba započítána tolikrát, kolik podpor jí bylo poskytnuto.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Podpořenou osobou není však nikdy: - člen realizačního týmu, který se na projektu podílí jeho pouhou administrací, - osoba, která navštíví nebo se zaregistruje na určitém internetovém portálu, bez delší, systematické a přímé spolupráce (daná osoba internetové stránky pouze navštíví); - osoba, která pouze obdrží leták; - návštěvník dne otevřených dveří; - účastník konference o realizovaném projektu.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Způsob započítávání 1. Pokud je v rámci jednoho projektu realizováno „x“ vzdělávacích kurzů, kroužků jiného druhu a anebo jednotlivé vzdělávací kurzů, kroužky na sebe nenavazují pak se jedna osoba, účastnící se „x“ vzdělávacích modulů/kurzů započítává mezi podpořené osoby právě „x-krát“. Příklad: Tomáš K. se účastní exkurze do Temelína a bude také zapojen v kroužku Elektro. Započítáme ho 2x.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Pokud je v rámci jednoho projektu vytvořeno „x“ vzdělávacích programů/kurzů stejného zaměření a anebo na sebe jednotlivé vzdělávací kurzy navazují pak se jedna osoba účastnící se „x“ vzdělávacích kurzů mezi podpořené osoby započítává právě1-krát“. Příklad: Pan Karel se účastní vzdělávacího programu Moderních trendů ve výuce, který je několikaměsíční a je složen z několika kurzů. Pana Karla započítáme pouze 1x.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet nově vytvořených/inovovaných produktů 1.Sborník dobré praxe (1 produkt) 2. Krajská evaluační souhrnná zpráva (1 produkt) 3. Evaluační zprávy partnerů (12 produktů) 4.Slovník partnera SPŠ a SOŠ Ganstronomie a služeb, Most (6 produktů) Dokladování Nově vytvořené produkty v jejich fyzické podobě. Je nutno uchovávat průběžné, rozpracované verze tvorby produktu.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob - poskytovatelé služeb POSKYTOVATEL SLUŽEB - vždy přímo pracuje s cílovou skupinou a poskytuje jí vzdělávací a ostatní navazující, se vzděláváním související služby anebo se jedná o tvůrce výukových materiálů, které budou využity pro práci s cílovou skupinou. (ped. pracovník, lektor, vedoucí kroužku, vedoucí exkurze, projektového dne). Poskytovatelem služby není nikdy člen realizačního týmu (manažer projektu, finanční manažer). počet osob 140 za projekt

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Každý poskytovatel služeb se počítá právě jednou. Příklad: Pan učitel Mráz povede kroužek Elektro, kroužek Sváření a bude lektorem odborné přednášky. Je započítán pouze 1x. Dokladování Je požadován písemný dokad např. smlouva, dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti, faktura, pracovní výkaz, prezenční listina z každého dne výuky s podpise pracovníka.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Annexové MI (podindikátory) Počet podpořených osob v dalším vzdělávání - pedagogických a akademických pracovníků - muži Počet podpořených osob v dalším vzdělávání - pedagogických a akademických pracovníků - ženy Počet podpořených osob - pracovníků v dalším vzdělávání počet osob 790 za projekt

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Dokladování Dokládá se česným prohlášením podepsaným osobou odpovědnou za realizaci projektu.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Zajištění dodržení zákonů: Zákona 101/200 Sb. Zákona 40/1964 Sb. Prezenční listina pro PP obsahuje text: „V souladu s ustanovením Zákona 101/200 Sb. o ochraně osobních údajů a Zákona 40/1964 občanský zákoník podpisem vyjadřuji souhlas s pořizováním a zveřejňováním fotodokumentace, video a audio záznamů a se zpracováním adresních a dalších identifikačních údajů v rámci projektu.“

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzděl. - dětí, žáků Annexové MI (podindikátory) Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání – dětí, žáků - chlapci Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání – dětí, žáků - dívky počet osob za projekt

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - neaktivní osoby celkem Neaktivní osoby – osoby, které nejsou zaměstnané, ale současně nesplňují podmínky pro zařazení mezi osoby nezaměstnané (nehledají aktivně práci nebo nejsou připraveny k nástupu do práce). Např. osoby připravující se na výkon budoucího povolání apod. Počet je totožný s počtem uváděným k MI , kromě osob, které studují při zaměstnání

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - neaktivní osoby ve vzdělávání či odborné přípravě (žáci, studenti a učni) Počet osob, které v rámci projektu získaly jakoukoliv formu podpory. Každá osoba, která obdržela podporu, se započítává pouze jedenkrát. Ta část neaktivních osob, která se připravuje na výkon budoucího povolání (žáci základních a středních škol, studenti vyšších odborných a vysokých škol) Počet je totožný s počtem uváděným k MI , kromě osob, které studují při zaměstnání

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - mladí lidé let Celkový počet osob, mladých lidí ve věku let, kteří v rámci projektu získali jakoukoliv formu podpory. Každá osoba, která obdržela podporu, se započítává pouze jedenkrát.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) – menšiny Menšiny - skupiny osob, které se určitým znakem (národností, náboženstvím, jazykem, kulturními zvyky apod.) odlišují od ostatních občanů státu, což je znevýhodňuje v přístupu ke zdrojům a trh práce. Počet podpořených osob, které se dobrovolně přihlásily k některé menšině.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - migranti Migranti - skupina přistěhovalců v ČR, která zahrnuje nelegální imigranty, žadatele o azyl, uznané azylanty, cizince s uděleným dlouhodobým nebo trvalým pobytem v ČR. Počet podpořených žáků se státním občanstvím mimo ČR, které škola vykazuje ve výkazu M8, nebo M9 v tabulce XXI – Žáci podle státního občanství, cizinci podle režimu pobytu, žáci v postavení azylanta, osoby požívající doplňkové ochrany a účastníka řízení o udělení mezinárodní ochrany na území České republiky podle zvláštního právního předpisu.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - zdravotně znevýhodnění Do kategorie zdravotně znevýhodněných kategorie patří v souladu s par. 67 zákona 435/2004 Sb. o zaměstnanosti ve znění pozdějších předp. fyzické osoby, které jsou a) orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními ve třetím stupni, b)orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními v prvním nebo druhém stupni, c) rozhodnutím Úřadu práce vydaným krajskou pobočkou ÚP uznány zdravotně znevýhodněnými. Definice zdravotního postižení a znevýhodnění je definována v § 16 školského zákona pro účely poskytování vzdělávání a školských služeb. Tato definice je odlišná od definic zdravotního postižení a znevýhodnění pro účely sociálních právních předpisů.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Jde zejména o žáky sociálně znevýhodněné dle § 16 školského zákona Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - ostatní znevýhodněné skupiny Osoby s jiným znevýhodněním při vstupu na trh práce, než zahrnují předchozí uvedené kategorie (např. žáci se speciálními potřebami).

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - základní ISCED 1 a 2 Kategorie dosaženého vzdělání základní a nižší střední ISCED 1 a 2 (ZŠ, ZŠ spec., nižší st. SŠ, v oborech vzdělání 1letá a 2letá praktická škola. ________________________________________________________________________ NE: 1421 Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - střední ISCED 3 Kategorie dosaženého vzdělání střední ISCED Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) – nástavb. studium ISCED 4 Kategorie dosaženého vzdělání na nástavbovém studiu ISCED Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání (dětí, žáků) - vysokoškolské ISCED 5 a 6 Kategorie dosaženého vzdělání vysokoškolské ISCED 5 a 6

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Evidenční list žáka vyplní každý žák, který se účastní některé z aktivit projektu, podepíše žák i jeho zákonný zástupce, stačí pouze 1x za celý projekt na všechny aktivity, archivuje partner. Zajištění dodržení zákonů: Zákona 101/200 Sb. Zákona 40/1964 Sb.

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Archivace v listinné i el. podobě K archivaci je příjemce zavázán v právním aktu min. do roku Příjemce je povinen zavázat k archivaci také partnery projektu (případně převzít materiály, týkající se realizace projektu, do své úschovy). Náklady na archivaci po ukončení realizace projektu nejsou způsobilé výdaje projektu. Archivace

„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Mgr. Anita Balcarová