STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_132 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Drůbež Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
GEFLÜGEL drůbež
Was ist auf den Bildern? (lze použít slovník) _________________
Lösung (řešení) e Gans e Henne, s Huhn e Ente s Huhn, s Hähnchen e Taube r Truthahn
Gerichte aus Geflügel gebratenes Hähnchen gebackenes Hähnchen Hähnchen am Spieβ Hähnchenragout Hähnchenrisotto Hähnchensalat Hähnchen Leber Huhn mit Paprikasauce pečené kuře smažené kuře kuře na jehle kuřecí ragú kuřecí rizoto kuřecí salát kuřecí játra slepice na paprice
Gerichte aus Geflügel Gänsebraten Gänseleber gebratene Ente gefüllte Ente gefüllte Taube gebratener Truthahn gespickter Truthahn pečená husa husí játra pečená kachna kachna nadívaná nadívaný holub pečený krocan špikovaný krocan
Přiřaďte k obrázku názvy Hühnerbrust (kuřecí prsa), Hüherschlegel (kuřecí stehno), Hühnerflügel (kuřecí křídlo)
Lösung (řešení) Hühnerflügel Hüherschlegel Hühnerbrust
Zdroje NEUVEDEN. Nejedlé recepty [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: recepty.blogspot.cz/2012_01_01_archive.htmlhttp://nejedle- recepty.blogspot.cz/2012_01_01_archive.html