LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
Odpovědnost při hospodaření s majetkem státu
Postup při hlášení pojistných událostí
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Pojistný program pro členy Federace vozmistrů
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
SEMINÁŘ POJIŠTĚNÍ a LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PRAHA,
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Činnost právní kanceláře ČLK
Pojištění právní ochrany - změny 2006
Založení a vznik Fiktivní firmy
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Markéta Štíbrová Ondřej Vaníček Veronika Kamenická
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.1.
Jana Kučerová Kateřina Raisová Lucie Matoušková Monika Pastorková
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_293.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Jana Urbanová Lucie Chvojková Martina Kakáčková
Ochrana majetku Petr Machala.
Právní aspekty podnikání pojišťoven
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
Likvidace pojistné události
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_33_08 NázevŠkodní a pojistné události Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekPojišťovnictví.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Struktura obchodní smlouvy
Právní procesy.
Personalistika a odměňování pracovníků
Komplexní služby v oblasti pojištění a risk managementu
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 6. dubna 2016.
Komplexní služby v oblasti řešení škod Ladislav Burián, Pavlína Živělová / Brno / /Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Odpovědnost za škodu ve.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_20.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Veřejná služba 2017.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Zdravotní pojištění cizinců
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
Závazkové právo Změna závazků
Základy pracovněprávních vztahů
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Základy pracovněprávních vztahů
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Transkript prezentace:

LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU PRÁVNÍ RÁMEC LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ ● Řídící předpisy pro likvidaci pojistných událostí Pojistná smlouva, smluvní ujednání, pojistné podmínky Nový občanský zákoník a související předpisy Metodické pokyny pojistitele ● Opravné prostředky Odvolání (role RENOMIA) Dohoda o narovnání Žaloba

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU OBECNÝ POSTUP HLÁŠENÍ ŠKODNÉ UDÁLOSTI ● Písemně (na příslušném tiskopisu) ● Ostatní možnosti ● Telefonicky na lince ● Přes webové stránky Kooperativy ● Adresa pro zasílání písemného hlášení ŠU: Kooperativa pojišťovna, a.s., Viena Insurance Group Centrum zákaznické podpory Brněnská Modřice

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU POVINNÉ INFORMACE PŘI HLÁŠENÍ ŠKODNÉ UDÁLOSTI ● Číslo pojistné smlouvy ● Identifikace pojištěného – včetně uvedení zda je/není plátce DPH ● Datum vzniku škodné události ● Místo vzniku škodné události ● Popis vzniku škodné události ● Kontakt na pojištěného/poškozeného (tel., …) včetně uvedení korespondenční adresy ● Rozsah poškození ● Zda jsou poškozené věci vlastní/cizí ● Zda byla škodná událost šetřena PČR/HZS ● Způsob výplaty případného pojistného plnění (číslo účtu)

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU ŠKODNÉ UDÁLOSTI Z POJIŠTĚNÍ MAJETKU ● Oznámit bezodkladně pojistiteli ● Pořídit fotodokumentaci pokud je to možné ● Pracovník družstva bude zpravidla kontaktován likvidátorem/technikem ● Při škodách je ve většině případů je prováděna prohlídka mobilním technikem, do hranice cca Kč však pojistitel může rozhodnout o vyřešení škody bez místního šetření a prohlídky Hlášení PČR při podezření na trestný čin (odcizení, vandalismus)

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU - PRINCIPY ● Škoda ● Porušení právní povinnosti ● Příčinná souvislost ● Zavinění ● Nárok a jeho uplatnění ● Náhrada škody ● Regres

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU HLÁŠENÍ DROBNÝCH ŠKODNÝCH UDÁLOSTÍ DO CCA ,-KČ Z POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI Zjednodušená verze a na zaslaném tiskopise jsou uvedeny veškeré potřebné podklady, zejména: Vyplněná příčina vzniku škodné události Vyjádření o odpovědnosti (zavinění) družstva Rozměry místností s uvedením stáří, druh malby, tapet … Rozsah poškození např. plocha rezavých skvrn v m2, popis poškozených věcí a míra poškození Seznam poškozených/zničených věcí s uvedením jejich původní pořizovací ceny a stáří (doklady o koupi vers. čestné prohlášení)

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU HLÁŠENÍ DROBNÝCH ŠKODNÝCH UDÁLOSTÍ DO CCA ,-KČ Z POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ● Vyjádření poškozeného že škodu neuplatnil u jiného pojistitele ● Číslo účtu/adresu kam plnit ● Podpis a razítko pojištěného ● Podpis poškozeného Provést fotodokumentaci škody, pokud je to možné, není však podmínkou Takto doložená škodná událost bude ve většině případů vyřízena bez dalšího kontaktu pojištěného a poškozeného

KOMPLEXNÍ SLUŽBY V OBLASTI POJIŠTĚNÍ A RISK MANAGEMENTU Příklady, zkušenosti, diskuse Děkujeme za pozornost