BOSKOVICKÉ STEZKY projekt nejen pro zážitkovou cyklistiku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Rozvoj cykloturistiky v Jihomoravském kraji 2012.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Stavební zákon a ochrana životního prostředí základní časová osa Ivana Průchová 2015 Ivana Průchová.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Národní program podpory cestovního ruchu
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Cykloturistika v JMK, web Brno
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Stavební uzávěra základní informace
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
hejtman Pardubického kraje
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Seminář s krajskými úřady
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
STAVEBNÍ ZÁKON.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Územní plán Liberec.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Informace k tezím rekodifikace
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Moravské dopravní fórum
Územní plán s prvky regulačního plánu
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Transkript prezentace:

BOSKOVICKÉ STEZKY projekt nejen pro zážitkovou cyklistiku

STEZKA = TRAIL CYKLISTICKÁ TERÉNNÍ JEDNOSMĚRNÁ TRASA RŮZNÉ OBTÍŽNOSTI ŠETRNÁ K PŘÍRODĚ A ATRAKTIVNÍ PRO UŽIVATELE. BOSKOVICKÉ STEZKY PROPOJENÍ S DALŠÍMI ZÁKLADNAMI V BRNĚ, JEDOVNICÍCH A BYSTŘICI

Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2015 – 2023 NÁVRHOVÁ A IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Opatření Marketingová podpora tvorby cykloproduktů TOP terénních produktů Marketingová podpora sítě přírodě blízkých stezek (jedná se zejména o oblasti Vranovska, Boskovicka, Blanenska, Lomnicka, Tišnovska, Horňácka). Opatření Finanční podpora výstavby a údržby významných projektů na území kraje Opatření zajišťuje finance z krajského rozpočtu na výstavbu vybraných úseků na území kraje, včetně tras začleněných do sítě EuroVelo, budování problematických úseků na Moravských vinařských stezek a rozvíjení sítě přírodě blízkých stezek (např. se jedná o oblasti Vranovska, Boskovicka, Blanenska, Lomnicka, Tišnovska, Horňácka). Opatření Propagační akce na podporu cyklodopravy, cykloturistiky a terénní cyklistiky Podpora cyklokampaní na podporu městské mobility – např. Do práce na kole, Nakupuj na kole, akce pro seniory apod. Dále se jedná o akce pro oživení venkovského prostoru prostřednictvím cykloturistiky a terénní cyklistiky.

NÁVRHOVÁ ČÁST Opatření 2.1: Zkvalitňování základní infrastruktury cestovního ruchu Zlepšování liniové dopravní infrastruktury pro cestovní ruch Jedná se o podporu budování podmínek pro rozvoj nemotorové dopravy ve střediscích CR a mezi nimi. Vedle toho je nutné udržovat a vybavovat příslušným mobiliářem síť pěších stávajících stezek, hipostezek nebo běžeckých lyžařských tras. Dále je nutno tuto síť rozšiřovat a modernizovat o nová atraktivní zařízení (např. in-line stezky nebo singletracky)

BOSKOVICKÉ STEZKY – I. etapa N ávrhy trailů v lokalitě Doubravy

SPORTOVNÍ AKTIVITY  SPORTOVNÍ AKCE V BĚHU, TURISTICE, CYKLISTICE  VÝUKOVÉ PROGRAMY NORDIC WALKING, BEZPEČNĚ NA KOLE, ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA  TRÉNINKOVÉ KEMPY A PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY  TESTOVACÍ A PŘEDVÁDĚCÍ PREZENTACE

CENTRUM zázemí pro všechny  Služby návštěvníkům (recepce,servis,občerstvení, WC, sprchy, myčka kol ad.)  Zázemí pro pořádání akcí  Pumptracková dráha  Workoutové hřiště

CENTRUM - modulární výstavba

Harmonogram akcí včetně získání dotací : 1.fáze je zpracování projektové dokumentace na realizaci cyklotras:  představení záměru veřejnosti  –souhlas RM s podáním žádosti o dotace z JMK na zpracování PD a realizace značení vybraného okruhu cyklotrasy  do podání žádosti o dotaci z JMK na zpracování PD a realizace značení vybraného okruhu cyklotrasy  zahájení výběrového řízení na zpracovatele PD po obdržení rozhodnutí o poskytnutí dotace z JMK předpoklad do konce roku 2015  výběr zpracovatel PD předpoklad únor 2016  zpracování PD duben 2016  realizace vybrané cyklotrasy květen 2016  vyúčtování dotace z JMK do konce roku 2016  podání žádosti na realizace dalších částí cyklotras dle dotačních možností v průběhu roku 2016 (po zpracování PD)

Harmonogram akcí včetně získání dotací: 2. fáze je zpracování PD na zázemí cykloparku a jeho realizace  září 2015 – podání žádosti na JmK o zařazení záměru do rozpočtu JmK na r.2016  rok 2016 zpracování PD (včetně vyjádření dotčených orgánů), výběrové řízení, atd.  zahájení realizace 2016, příp  3. fáze je zpracování PD na veřejnou zeleň  leden až březen výběrové řízení 2016 na zpracování PD - zpracování PD duben až květen 2016  podání žádosti o dotaci od poloviny roku 2016 (po zpracování PD)  realizace v roce 2017  Dotační možnosti: MMR, SFŽP, SZIF

Stanovisko dotčených partnerů  Stanovisko OSM – stanovisko kladné, u pozemků, které užívá SITA a.s. odbor doporučuje podat žádost o prodloužení lhůty dočasného odnětí pozemků k plnění funkce lesa.  Stanovisko OSM – lesní správce MP lesy, spol. s r.o. – stanovisko kladné, upozorňuje na možnost těžby v dané lokalitě, možnost narušení cyklostezek přejezdem lesní techniky. Konstatuje, že projekt je realizovatelný za předpokladu uvedení do souladu s platnou legislativou a detailním projednáním umístění jednotlivých objektů v terénu  Stanovisko TOŽP MěÚ Bce – v případě kácení dřevin je třeba požádat o povolení kácení u orgánů ochrany přírody, je nutné vydání souhlasného závazného stanoviska. Z hlediska odpadového hospodářství nemají námitky proti umístění stezek. Z hlediska zákona o lesích je za základní třeba považovat územní rozhodnutí o umístění stavby a posléze stavební povolení. V případě, že by mělo k umístění stavby dojít bez odnětí PUPFL, doporučuje orgán SLL zdejšího úřadu konzultovat tuto problematiku s KÚ JmK.  Stanovisko OŽP KÚ Jmk - Souhlas vydávaný jako podklad pro rozhodnutí o umístění stavby nebo územní souhlas o povolení stavby, zařízení a terénních úprav anebo jejich ohlášení je závazným stanoviskem podle správního řádu. Příslušný k vydání souhlasu je v případě, že dotčení pozemků určených k plnění funkce lesa bude větší jak 1 ha, je krajský úřad, v opačném případě obecní úřad obce s rozšířenou působností. Budování jednosměrných cyklistických terénních tras není v rozporu s požadavky na ochranu pozemků určených k plnění funkcí lesa, to znamená, že je neomezuje a ani neodnímá.  Stanovisko odboru výstavby a územního plánování: Veškeré projektem dotčené parcely jsou výlučně ve vlastnictví města Boskovice a jedná se o převážně lesní pozemky nebo ostatní plochu. Jako příslušný úřad územního plánování sděluje, že uvedená studie je v souladu se záměry územního plánování v dotčeném území.  Stanovisko ORMI: K přiložené studii nemá odbor připomínky.  Stanovisko Honební společenstvo Boskovice: Souhlasí se záměrem výstavby terénních cyklistických terénních stezek.