Může i málotřídní škola získat velké peníze z evropských fondů? Jaká je spolupráce málotřídní školy s obcí? Přivítání kolegů Představení se Přeformulování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 OBCE a MĚSTA  SPONZOŘI  VEŘEJNÉ SBÍRKY  AKCE JEDNOTY  NADAČNÍ FONDY  DOTACE EU  ČESKÁ OBEC SOKOLSKÁ.
Advertisements

Indikátory, jejich plnění a vykazování Denisa Kleinová 25. září 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
NAŠIM NEJMENŠÍM. Partnerský projekt 3 sousedních MAS MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s. MAS Boskovicko PLUS, o.s. MAS Partnerství venkova.
Vize, Strategie, Cíle.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Jak se uplatnit na trhu práce
Finanční možností svépomocných skupin
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Evropský sociální fond
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projektový management a fundraising Petr Machálek.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Informace o projektu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Indikátory. Úvod Indikátor = kvantifikovaný ukazatel potřebný k zjištění výstupu/výsledku projektu Indikátory projektu jsou jedním z podkladů pro hodnocení.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov vznikla v rámci projektu: „Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov“ Jak na společné.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Analýza zainteresovaných stran MAP vzdělávání pro ORP Hořice Ustavující setkání Řídícího výboru MAP vzdělávání pro ORP Hořice
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Aktuální informace o stavu
Databáze projektů MAS. Výzvy MAS. Úkoly pro partnery
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Hledáme klíč k právům dětí
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Hledáme klíč k právům dětí
Praktické zkušenosti s procesy strategického řízení a plánování
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Může i málotřídní škola získat velké peníze z evropských fondů? Jaká je spolupráce málotřídní školy s obcí? Přivítání kolegů Představení se Přeformulování otázky = rada pro ředitele škol - Jestliže se naučíte spolupracovat s obcí, nebojíte se administrativy, jste trpěliví, pečliví,… tak do toho jděte a můžete i získat peníze z evropských grantů

Spolupráce obce se školou Záleží na komunikaci ředitel/e/ky a starost/y/ ky (jsou-li vstřícní, realisticky myslící a pracovití, mají šanci rozjet kvalitní spolupráci ve všech směrech) = statutární zástupci institucí Spolupráce v mnoha oblastech (podmínka respektování se, hledání společných řešení, termínů a aktivit; ne vždy se musíte shodnout, ale je důležité nalézt kompromis)

Jak na to? Vyhledat vhodný grantový záměr (nejasnosti konzultovat s kontaktní osobou či řešitelem obdobného projektu; ne vždy se setkáte s radou odborníka) Stanovit si svoje cíle – priority (čeho chci dosáhnout, co potřebuji zlepšit) a možnosti (kdo mi projekt administrativně zabezpečí; jaké jsou zkušenosti mého týmu s realizací projektů; jsou ochotni tito lidé pracovat navíc, jestliže dostanou ohodnocenou svoji práci; je v projektu spoluúčast – jak vysoké je její procento; jaká hladina monitorovacích indikátorů – dosáhnu na ni……)

Jak můžu projekt realizovat, když mám malý počet žáků, a tudíž hladina MI je příliš nízká? V případě zjištění, že máte nízkou hladinu MI, navyšte ji tak, aby to byla reálná (MI jsou závazným ukazatelem v projektu a musí se plnit; při jejich nedodržování hrozí sankce) – praktické vysvětlení na projektu: CZ.1.07/1.1.36/ Komunitní partnerství přispívá k rozvoji škol v oblasti EVVO, AJ a podporuje spolupráci zapojených škol s obcí

Komunitní partnerství přispívá k rozvoji škol v oblasti EVVO, AJ a podporuje spolupráci zapojených škol s obcí -CZ.1.07/1.1.36/ Realizace od do Dotace: ,64 Kč

Při psaní projektu nezapomeňte prodiskutovat ve škole a na obci: Udržitelnost projektu Naplňování monitorovacích indikátorů – konkrétní kroky Reálná možnost komplikací – zdlouhavý proces schvalování MZ - možnost předfinancování či půjčky