Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou 1884 266 01 Beroun Zpracoval: Marek Paclt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PREZENTACE ORGANIZACE
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Mgr. Tereza Kloučková, MPSV
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Aktivní senior v České Skalici.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Terapeutické komunity
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt

Druhy poskytovaných služeb Domov pro seniory – 69 lůžek Domov se zvláštním režimem – 19 lůžek Odlehčovací služby – 7 lůžek

Interiér

Exteriér

Poskytované služby pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, pomoc při poskytnutí stravy, dodržování pitného režimu, sociálně terapeutické činnosti výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti

Poskytované služby pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začlenění zprostředkování kontaktu se společenským prostředím úklid, praní, žehlení a drobné opravy ložního a osobního prádla..

Domov se zvláštním režimem Poskytovat péči klientům služby Domova se zvláštním režimem jejich zařazením mezi ostatní klienty pobytových služeb s cílem zamezit vyloučení a izolování od svého okolí. Tato péče je poskytována především u klientů s počínající a mírnou demencí. Napomáhat soběstačnosti klienta, možné aktivizaci dle jeho přání a potřeb a možností jeho zapojení do společenského dění v závislosti na aktuálním fyzickém a psychickém stavu klienta. V rozvinuté fázi demence poskytovat šetrné a systematické vedení k dodržování denního rytmu a činností s ohledem na přání a možnosti klienta, které povedou k možnému udržování soběstačnosti, co nejdéle to bude možné.

Odlehčovací služba Cíle: Umožnit pečující osobě nezbytný odpočinek a tím zajistit péči tak, aby klient nestrádal a necítil se osamělý po dobu pobytu. Maximálně spolupracovat s osobou pečující o klienta a poskytnout v největší možné míře služby, na které je klient zvyklý ve svém domácím prostředí, na základě mapování individuálních potřeb klienta při nástupu. Napomáhat soběstačnosti klienta, napomáhat aktivizaci a jeho zapojení do společenského dění v našem Domově ve společnosti svých vrstevníků. Propagace, informovanost veřejnosti a pravidelné monitorování zájmu o tyto služby v Berouně a okolí

Domov bez bariér Cílem projektu „Domov bez bariér“ je podpora rozvíjení kontaktů mezi osobami z veřejnosti a seniory ubytovaných v Domově seniorů TGM se zachováním jejich soukromí. Dalším cílem je ukázat, že i v domovech pro seniory se může žít důstojný život.

Domov bez bariér Veřejnosti je pro odpočinek k dispozici park před budovou. Veřejnosti jsou k dispozici výstavy a vernisáže, konané ve veřejných prostorách domova. Veřejnost je podporována v možnosti poobědvat v jídelně. Pro rodinné příslušníky a seniory, kteří nejsou obyvateli domova jsou přístupné společenské akce (besedy, hudební představení, divadelní představení apod.). Přístup seniorů z řad veřejnosti je podporován bezplatným vstupem na denní aktivity (keramika, pracovní terapie, vzpomínkové terapie). Přístup seniorů z řad veřejnosti je podporován bezplatným vstupem na vzdělávací přednášky projektu „Vzdělávání bez bariér“.

Externí služby Kadeřnictví Pedikúra

Další služby Lékař Rehabilitace Volnočasové aktivity Stravování Recepce Kavárna Vzdělávací kurzy

Co mně překvapilo Překvapilo mě, že má domov svůj vlastní časopis. Také mě překvapil zoo koutek, ve kterém je k vidění například papoušek, který umí mluvit a opakovat různé zvuky. Překvapil mě také projekt Domov bez bariér a otevřenost domova

Kde nás najdete?

Kontakty Ředitel: Ondřej Šimon Telefon: Fax: Adresa: Pod Studánkou 1884, Beroun Web. stránky: Facebook: senior%C5%AF-TGM- p%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvkov%C3%A1- organizace/