Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

Zoner Callisto.
Počítačová grafika (základy práce ve vektorovém kreslicím programu)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Bitmapová (rastrová) grafika
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika VY_32_inovace_01_infgrafika_05 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: březen 2014 Předmět:Informační technologie Ročník:8. ročník.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafické editory Číslo DUM: III/2/VT/2/3/52 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Počítačová grafika Vektorový a grafický editor Zoner Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
WordArt, SmartArt, Tvary
Základní pojmy z počítačové grafiky
Vektorové a rastrové grafické programy
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Tabulkový procesor Formát buňky
Základní nastavení Adobe Photoshop
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Zoner Callisto – křivky
Adobe Photoshop Lightroom
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Převod objektů mezi formáty
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Ostatní manipulace s objekty II.
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
SVG vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Nový dokument v Adobe Photoshop
Transkript prezentace:

Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Import a export Vektorové obrázky nejčastější importované vektorové formáty ZMF – dokumenty Zoner Callisto WMF – Windows Metafile – nejpoužívanější formát, snadné načítání import provedeme příkazem Soubor – Import nebo klávesovou zkratkou CTRL + Shift + I

Import obrázku

Bitmapové obrázky bitmapové i vektorové obrázky se vkládají podobně rozdíl je v dalších úpravách, vektorové obrázky můžeme rozkládat, kdežto bitové obrázky se upravují jako celek další možností vložení obrázků je kopírování a následné vložení obrázků do dokumentu nebo vložit obrázek z Galerie – Kliparty

Nejčastější formáty importovaných obrázků: BMI – Zoner Bitmap Image BMP – grafický formát ve Windows, zabere nejvíce místa GIF – používaný pro internetovou grafiku z důvodu možnosti animace JPG (JPEG) – rovněž pro internetovou grafiku, při komprimaci ztrácí kvalitu

Alternativní panel nástrojů – tvarování objektů Editovat Úpravy bitmapových obrázků

Editovat – Srovnání horizontu – Ořez

Editovat – Perspektiva – Ořez

Bitmapy Změnit průhlednost bitmapy Transparence obrázku panel nástrojů

Průhlednost

Základní panel nástrojů – Tvarování rámce

Skenování obrázků další možností vkládání objektů do dokumentu je skenování

Export dokumentu hotový dokument můžeme exportovat do bitových nebo vektorových formátů (viz import obrázků)

během exportu si postupně nastavíme hodnoty uloženého dokumentu

Export WMF – Windows METAFILE při exportu do WMF přibude k volbě Exportovat text jako křivky a Alternativní vykreslování čar i volba Použít Placeable formát, to znamená přidání popisu souboru

Export do PDF

export dokumentů do formátu PDF je používaný pro publikování grafických dokumentů nebo vícestranných dokumentů

Práce se soubory a tisk otevření nového dokumentu

Otevření nového dokumentu podle průvodce

díky mnoha šablonám lze vytvořit indexové tisky, alba, samostatné fotografie

Nastavení tisku dokumentu nastavení tisku dokumentu vyvoláme příkazem Soubor – nastavení tisku

Tisk dokumentu

Billboardový tisk při tisku velkého formátu zvolíme billboardový tisk tuto možnost musíme nejdříve povolit

Odesílání dokumentu em pro tuto operaci musíme mít podporu standard MAPI

Použitá literatura ZONER software, a. s., Zoner Callisto 5 uživatelská příručka. Copyright © 1991–1999 Inso Chicago. Dokumentace: © 1996–2004 ZONER software, a. s. Dostupný z Autorem všech fotografií a obrázků v této prezentaci je Růžena Hynková.