Systém SMS Operátor SMS komunikace v knihovně Bc. Lucie Filipiová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Advertisements

Datové schránky v praxi Lukáš Jelínek
TRANSPARENTNÍ ORGANIZACE Financování politických stran Jakub Michálek 6. října 2011.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
KOMPLEXNÍ SYSTÉM PRO SLEDOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AUTOPARKU.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
N AŘÍZENÍ O EVROPSKÉM PLATEBNÍM ROZKAZU (EPR) Prezentace 2016.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vydělávej peníze on-line prostřednictvím investice do reklamních bannerů!  KAŽDÝ PÁTEK VÝPLATY - VÝBĚR OD 20 EURO !  ZISKY + REFERÁL PROVIZE + ZHODNOCENÍ.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
2 Marketingové koncepce
Pasivní bankovní operace -přímé bankovnictví
Systém vzájemného sdílení mezi občanem a obcí
Svaz chovatelů českého strakatého skotu, z.s. Skalský Dvůr
model fungování a praxe
Centrum na podporu integrace cizinců
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Internet.
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Pracovní porada Pracovní list.
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pracovní porada Pracovní list.
Přístupový systém aneb kontrola vstupů
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Zase po roce: Knihovna KTF
Poměr v základním tvaru.
Rozpisy témat a odevzdávárny
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Obec Pstruží pro občany
Jak přispívat do Souborného katalogu ČR
Setkání kariérových poradců
Zase po roku: Knihovna KTF
1.
Hodnocení informačního střediska
KTV Pržno Červenec 2018.
Přednášky z Distribuovaných systémů
Mgr. Dominika Pudilová manažer projektu
Michaela Hofštetrová Knotková
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
Název události Datum akce Čas akce
Poměr v základním tvaru.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
První pomoc.
E-Goverment Zdeněk Hanák.
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
(hlášení místního rozhlasu)
Terénní krizová služba
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Systém SMS Operátor SMS komunikace v knihovně Bc. Lucie Filipiová

SMS komunikace přes systém SMS Operator SMS připomínky SMS upomínky SMS MVS SMS rezervace SMS potvrzení o vrácení knihy Posílejte čtenářům SMS z Vašeho knihovního programu (KpWin-SQL, Clavius)

Získejte nový efektivní kanál pro komunikaci se čtenáři. Informujte čtenáře, o událostech, akcích, které právě probíhají. Zrychlete obrat požadovaných titulů ve vaši knihovně. Předupomínka: Upozorňujeme Vás, že brzy uplyne výpůjční doba titulu. Žádáme o vrácení do Vaše kihovna Ušetřete čas obsluhujícímu personálu a finance za poštovné. Jak funguje SMS Operátor v knihovně? Předupomínka: Upozorňujeme Vás, že brzy uplyne výpůjční doba titulu. Žádáme o vrácení do Vaše knihovna Dovolujeme si Vás pozvat dne do naší knihovny na besedu s letní tematikou „Jedlé, jedovaté i vzácné houby“. Budeme se těšit Vaše knihovna. Upomínka: Dobrý den, dovolujeme si Vás upozornit, že již uplynula výpůjční doba titulu. Žádáme o brzké vrácení. Děkujeme Vaše knihovna Dobrý den, máte připraven rezervovaný titul. Vyzvedněte si jej do Děkujeme Vaše knihovna

Rychle. Jednou kliknete a pošlete SMS zprávu desítkám, stovkám i tisícům lidí. Za pár vteřin zastihne všechny příjemce. Jednoduše. SMS zprávy můžete posílat jak z vašeho knihovního programu, tak z webového rozhraní SMS Operátor. Diskrétně. Majitele mobilního telefonu SMS zpráva neruší – přečte si ji ve chvíli, kdy má sám čas a není vytrhován z jednání či práce neustálým vyzváněním telefonu. Spolehlivě. SMS zprávy jsou posílány bez výpadků. Poskytujeme přímé vysokokapacitní připojení do SMS center operátorů s mimořádnou propustností SMS zpráv. Za jedinou minutu oslovíte až 3000 kontaktů. Levně. SMS operátor znamená nulovou vstupní investici a za SMS zprávy platíte jednotnou cenu do všech sítí. Výhody SMS

Jaké jsou přínosy SMS komunikace? Úspora nákladů za tisk Úspora nákladů za poštovné Úspora času pracovníka obsluhy administrativního zpracování upomínek/rezervací/MVS Zrychlení obratu knih Zvýšení spokojenosti čtenářů

Mohli byste ve stručnosti sdělit Vaše zkušenosti s využíváním SMS komunikace? Naše zkušenosti jsou výborné. SMS komunikaci využíváme v souvislosti s knihovním systémem Clavius pro odesílání tzv. připomínek – v případě, že se blíží konec výpůjční doby, posíláme i upomínky a upozornění na rezervovaný dokument. Clavius umožňuje i hromadné odesílání, které využíváme při nutnosti čtenáře upozornit na nějakou vzdělávací akci nebo náhlé uzavření některé knihovny. V čem konkrétně spatřujete největší přínos používání SMS komunikace vůči svým čtenářům? Rychlá možnost informovat naše čtenáře, možnost kontroly, zdali SMS zpráva byla doručena a kdy. Pro čtenáře okamžitá možnost reagovat na upozornění a knihy prodloužit bez nutnosti připojení k Internetu. Důležitým přínosem je snížení finančních nákladů na rozesílání všech uvedených upozornění poštou. Zrychlil se i oběh dokumentů. Čtenář je hned informován o např. připraveném rezervovaném dokumentu. Jak jsou spokojeni čtenáři s SMS komunikací? Naši čtenáři si SMS zprávy pochvalují, jsou spokojeni, kvitují hlavně možnost okamžité reakce na naši SMS, tím pádem i oni ušetří. Jen jedna úsměvná stížnost: nespokojený čtenář si přál, abychom posílali SMS až po deváté hodině, jinak ho budíme Pavla Chládková, správce systému Knihovny Plzně p.o. V Plzni čtenáři prodlužují své výpůjčky i bez připojení k internetu

V Holasovicích jsou SMS velkým pomocníkem Klientem firmy KONZULTA Brno, a.s., jsme od Využíváme službu SMS Operátor (tarifní program MINI), díky které jsou naši čtenáři informováni formou ů nebo SMS zpráv o rezervacích či upomínkách. Klienti si tuto moderní a komfortní službu v knihovně velmi pochvalují, zvláště zasílání „předupomínek“ jim je velkým pomocníkem – díky včasnému upozornění na blížící se konec výpůjční lhůty se mohou vrácením či prodloužením výpůjčky vyhnout nepříjemnému upomínacímu poplatku. Kvalitní služba za adekvátní cenu. Děkujeme za ni! Helena Dehnerová, vedoucí knihovny Pavla Křížkovského

Děkuji za Váš zájem! Ráda zodpovím Vaše dotazy. Bc. Lucie Filipiová odborný poradce tel: