RUKA PRO ŽIVOT - občanské sdružení Spočítat správně vrácené peníze. Přečíst si knihu. Najíst se a správně přitom použít příbor. Obléci si šaty. Vědět,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Tak v tomto objektu pracujeme
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
PREZENTACE ORGANIZACE
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Sociální terapeutická dílna KOTVA
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Sdružení Podané ruce, o.s.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
1. ARPZPD v ČR, z.s., Klub Stonožka Ostrava  Sídlo spolku: Mitušova 1330/4, Ostrava Hrabůvka,  Celoroční integrační tábor Stonožka Ostrava v.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Od rodičů a prarodičů Vás dělí hodiny cesty a Vy nevíte, jak se jim právě daří …
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Občanské sdružení ProCit, z. s
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

RUKA PRO ŽIVOT - občanské sdružení

Spočítat správně vrácené peníze. Přečíst si knihu. Najíst se a správně přitom použít příbor. Obléci si šaty. Vědět, že po pátku přichází sobota. Běžné věci, říkáte si?

Pro většinu lidí ano. Jsou ale mezi námi i lidé, pro něž zvládnutí každé z vyjmenovaných věcí představuje velké úsilí a soustředění a kteří musí nácviku každé z těchto jednoduchých činností a znalostí věnovat mnoho času, vůle, sebeovládání a někdy i slz z tolikrát zakoušených neúspěchů.

Ano. Mluvíme o lidech s mentálním postižením, o lidech, kteří žijí jiným životem než ostatní. Jsou zranitelnější. Nemají tolik přátel. Ale srdce mají stejné jako ostatní lidé. Vlastně ne. Mají je široce otevřené a lačné po lásce a projevech zájmů těch, kteří s nimi tráví čas. A právě proto jsme založili občanské sdružení. Abychom mohli podat pomocnou ruku těmto lidem a být jim a jejich blízkým po všech stránkách oporou.

Pomáháme všestranně zkvalitňovat život seniorům, spoluobčanům s chronickým duševním onemocněním, lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Snažíme se tím usnadnit péči o ně jejich rodinám a podanou rukou přinášíme do života všech zúčastněných více radosti. POSLÁNÍ OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

Registrace občanského sdružení Otevření Denního stacionáře Rajmonova Otevření Denního stacionáře Litomyšl HISTORIE OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

Otevření Denního stacionáře Skloněná Otevření Sociálně aktivizačních služeb pro seniory Litomyšl HISTORIE OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

SOCIÁLNÍ SLUŽBY RUKY PRO ŽIVOT

Denní stacionář Rajmonova Denní stacionář Skloněná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRAHA

Denní stacionář Sociálně aktivizační služby pro seniory SOCIÁLNÍ SLUŽBY LITOMYŠL

Probíhá rekonstrukce budovy Denního stacionáře určeného přednostně pro absolventy Základní školy speciální a Praktické školy Elpis. Stacionář bychom rádi otevřeli na přelomu roku 2012/2013 SOCIÁLNÍ SLUŽBY BRNO

SOCIÁLNÍ SLUŽBY LITOMYŠL

ADRESA: KAPACITA: PROVOZNÍ DOBA: J.E.Purkyně 1126 a 1150, Litomyšl 20 denně docházejících uživatelů pondělí – pátek7:00 – 16:00 h ZÁKLADNÍ INFORMACE

senioři. spoluobčané s mentálním a kombinovaným postižením od 16 let věku, spoluobčané s chronickým duševním onemocněním, žáci základních škol speciálních od 14 let věku, CÍLOVÉ SKUPINY

podporovat vztahy s rodinou a blízkými přáteli, organizovat společné akce, podporovat uživatele v udržování přirozené vztahové sítě – to je žít běžným, kvalitním způsobem života, využívat nabídku veřejných služeb v okolí stacionáře (obchody, pošta atd.), respektovat jejich svobodnou vůli i rozhodování ve výběru aktivit za předpokladu zachování práva na možnost volby a přirozeného života v bezpečném a domácím prostředí, CÍLE PROGRAMU

umožnit seberealizaci uživatelů při ručních pracích a při výrobě výrobků dárkového charakteru, udržovat dobrý zdravotní stav činnostmi pro udržení a zlepšení jejich pohybových schopností a dovedností prostřednictvím ergoterapií a individuálním přístupem, navazovat na výsledky výchovně vzdělávacího procesu ve škole, upevňovat a rozvíjet dovednosti a vědomosti pomocí výchovně vzdělávacích činností – trivium, CÍLOVÉ SKUPINY

A to vše maximálně možným individuálním přístupem. podporovat zájmy uživatelů pomocí individuální a skupinové zájmové činnosti v oblasti sportovní a kulturní, umožnit prezentaci dovedností a schopností uživatelů na veřejnosti. CÍLE PROGRAMU

Muzeum řemesel Letohrad výlety (Boskovice, Vysoké Mýto) … a spousta jiných. Masopustní veselice Makov divadlo v Benátkách u Litomyšle předprázdninová party se soutěžemi v Nedošíně Dopravní den v České Třebové návštěva Smetanova domu návštěvy výstav (Miler, Zrzavý) NĚKTERÉ AKTIVITY V TOMTO ROCE

Aktivizační, terapeutické a vzdělávací činnosti v pracovních dílnách

Předprázdninová party se soutěžemi v Nedošíně

Masopustní veselice Makov

Westernové městečko Boskovice

Návštěvy plaveckého bazénu v Litomyšli

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO SENIORY LITOMYŠL

ADRESA: KAPACITA: PROVOZNÍ DOBA: J.E.Purkyně 1150, Litomyšl 15 denně docházejících uživatelů pondělí – čtvrtek15:30 – 17:30 h ZÁKLADNÍ INFORMACE

senioři se zdravotním postižením, osoby s plně přiznanou invaliditou. senioři od 55 let věku, CÍLOVÉ SKUPINY

poskytnutí sociálně terapeutických činností vedoucích k podpoře a udržení, k nácviku a získání osobních a sociálních dovedností, aktivizace, rozšíření možnosti trávení volného času, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím seniorům, podpora dovedností vedoucích k sociálnímu začleňování, pomoc při uplatňování práv. CÍLE PROGRAMU

největší zájem z nabídky Sociálně aktivizačních služeb je o přednášky na téma péče o zdraví, účastní se jich 15 – 20 seniorů, neboť jsou přístupné široké veřejnosti; celkově je nyní registrováno 17 seniorů. NÁVŠTĚVNOST AKTIVIT

PONDĚLÍ: ÚTERÝ: STŘEDA: ČTVRTEK: cvičení na židlích, trénování paměti posezení při písničce přednášky, ruční práce práce na PC Nabídka aktivit pro konkrétní měsíc dostupná na webových stránkách. AKTIVITY

rukodělné dílny, práce na PC přednášky Mgr. Jany Kroulíkové přednášky MUDr. Lubomíra Bláhy trénování paměti, půjčování knížek vystoupení dětí z literárně dramatického oboru ZUŠ v Litomyšli promítání fotografií pana Miroslava Škrdly … a spousta jiných. přednáška Ing. Ludmily Sádovské NĚKTERÉ AKTIVITY V TOMTO ROCE

Přednášky MUDr. Lubomíra Bláhy

Rukodělná dílna

Práce na počítači a s internetem

pravidelné aktivity práce na PC, protahovací cvičení, rukodělné dílny, posezení s písničkou… závěrečná přednáška Mgr. Jany Kroulíkové, přednáška pana Havrana – maratonského běžce, promítání filmů pro pamětníky, … a spousta jiných. AKTIVITY NAPLÁNOVANÉ DO KONCE ROKU 2011

Mgr. Lenka Janištinová jednatelka občanského sdružení RUKA PRO ŽIVOT - občanské sdružení

Komukoliv prospěti můžeš, prospívej rád, nejlépe celému světu. Sloužiti a prospívati je vlastnost povah vznešených. J. A. Komenský

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST