KNIHOVNA legislativa – evidence – statistika Útvar služeb knihovnám Měk v Třebíči, 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Jihlavské Terasy. Příklady dobré praxe KOMUNIKACE SE ČLENY RODINY A PŘÁTELI PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMU SKYPE Postup: Domluvíme s volaným rodinným příslušníkem.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Nově ve službách, nově v evidenci a statistice od Seminář pracovníků knihoven kraje Vysočina Havlíčkův Brod, 3. listopadu 2008.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Knihovny – zdroj informací OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Seriály v Souborném katalogu ČR Knihovny současnosti Seč 2004 Danuše Vyorálková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Společnost a informační prostředí. Informační prostředí Odborné poznatky uložené v dokumentech Instituce a jednotlivci přispívající ke komunikaci informací.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Statistika za rok 2016 – okres Zlín
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Jednoduché účetnictví
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Účetnictví – význam informací
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Název projektu: Moderní škola
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů z pohledu HK ČR
Městská knihovna Znojmo
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Knihovny a elektronické informační zdroje na Přírodovědecké fakultě UK aneb jak efektivně hledat užitečné vědecké informace Radka Lukášová.
Obsah veřejných rozpočtů III
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Problematika malých muzejních knihoven
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Plán – harmonogram realizace cílů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Standardy (nejen) pro knihovny
Transkript prezentace:

KNIHOVNA legislativa – evidence – statistika Útvar služeb knihovnám Měk v Třebíči, 2015.

Kontakty Městská knihovna v Třebíči – Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod – Národní knihovna – Ministerstvo kultury – Kraj Vysočina – Technické ústředí knihoven –

Útvar služeb knihovnám Telefonický kontakt: – odkaz: regionální služby – tam jsou aktuální potřebné informacewww.knihovnatr.cz

Útvar služeb knihovnám - služby: poradenská a konzultační činnost, metodické návštěvy vzdělávání knihovníků, semináře, porady podpora při vyplňování statistických výkazů pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů tvorba a poskytování výměnných souborů nákup knihovnických tiskopisů zpracování a poskytování materiálů potřebných k evidenci a činnosti knihoven sledování legislativních změn v oboru a seznamování s nimi knihovny a obecní úřady zajišťování pomoci při zpracování grantů zpracování knih pořízených z prostředků obce

Legislativní dokumenty zákon č. 257/2001 Sb. ( knihovní zákon) zákon 341/2006 Sb., kterým se mění zákon 257/2001 Sb. vyhláška č. 88/2002 zákon o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb. zákon o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. autorský zákon č. 121/2000Sb., novela č. 216/2006 Sb. zákon o státní statistické službě č. 89/1995 Sb.

Programy podpory knihoven VISK – MK ČR Knihovna 21. Století – MK ČR Fond Vysočiny – Kraj Vysočina

Knihovnická technika Knihovní fond ( N,B,MN,M) Přírůstkový seznam Knihovní řád vymezuje vztah: knihovna - čtenář včetně půjčovní doby a provozu internetu Seznam čtenářů – každý rok znovu Výpůjční protokol – knižní lístky, čtenářské sáčky, průkazy čtenáře Deník veřejné knihovny

Přírůstkový seznam Pořadové číslo Přírůstkové číslo Autor Název Nakladatelské údaje Datum zápisu Číslo faktury či paragonu Statistická skupina – N,B,MN,M Poznámka

Mezinárodní desetinné třídění 0 – obecnosti - počítače 1 – filozofie – psychologie – okultismus - etika 2 - náboženství 3 - společenské vědy – sociologie – politika – ekonomie – právo – pedagogika - národopis 5 - přírodní vědy – matematika – fyzika – astronomie – chemie – geologie – botanika – biologie - zoologie 6 – užité vědy – medicína – technika – zemědělství – chovatelství - kutilství 7 – umění – architektura – sport - hry 8 – jazykověda – filologie - literatura 9 - zeměpis – životopisy – dějiny

Seznam úbytků knihovního fondu Pořadové číslo Přírůstkové číslo Autor a název ( zkráceně) Datum soupisu Zastaralá – ztráta – opotřebovaná – viz knihovní zákon !! Statistická skupina ( N,B,MN,M)

Výpůjční protokol Seznam čtenářů – pořadové číslo se mění, číslo čtenáře zůstává stejné, mládež do 15 let a dospělí Vložka pro evidenci výpůjček Knižní lístek – autor, název, přírůst.číslo, cena, číslo čtenáře, datum výpůjčky i s rokem Průkaz čtenáře – datum a počet výpůjček Deník veřejné knihovny

I. Uživatelé knihovny Datum půjčovního dne Registrovaní uživatelé celkem (poprvé v tom roce v knihovně Z toho mládež do 15 let Návštěvníci celkem = fyzické ( půjčoven a studoven, využívajících internet v knihovně, kulturních akcí, vzdělávacích akcí) i virtuální ( PC - počitadlo na www knihovny)

II. Služby uživatelům výpůjčky ( sl. 11,12,13,14 = pouze KNIHY), periodika se vykazují zvlášť, nedělí se na skupiny a nepřipočítávají se ke knihám Evidují se i prezenční výpůjčky ( studovna) a prolongace = výpůjčky nad termín stanovený knihovním řádem

III. Elektronické služby vyplňují knihovny, které poskytují elektronické služby, údaje se přebírají z automatizovaných knihovních systémů a počítadel webových stránek lze vyplňovat 1x za měsíc

IV. Meziknihovní výpůjční služba (MVS), vydavatelská činnost MVS - konkrétní čtenář, konkrétní kniha, měsíční výpůjční doba Publikaci musí vydat knihovna nebo se na jejím vydání alespoň podílet

V. Kulturní a vzdělávací akce pro veřejnost Evidují se všechny kulturní akce pořádané knihovnou s výjimkou nástěnek a drobných výstavek ( novinky) Vzdělávací akce musí pořádat knihovna Vzdělávací cyklus se považuje za jednu akci Počet účastníků cyklu se nesčítá Údaje o počtu návštěvníků ze sl. 49 a 51 se přenesou i do sloupečku 7 a 8 oddílu I. Uživatelé knihovny

VI. Aktivity pro knihovny a provozovatele, regionální funkce Oddíl vyplňují především knihovny pověřené regionální působností, až na: Výměnné fondy půjčené od jiných knihoven – vyplňují příjemci těchto souborů