DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Advertisements

CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
STŘEDNÍ ŠKOLA ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORNÍ SLAVKOV KOUNICE 613 tel.:
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Projekt: Šance pro každého žáka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Střední odborné učiliště Horní Slavkov, příspěvková organizace
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Práce s textem VY_32_INOVACE_1B_20
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost POZNÁVÁME RODINU
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.04_Režim_dne Datum:  
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: Moderní škola
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Květiny VY_52_INOVACE_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
Informační a komunikační technologie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Autor: Mgr. Jana Burdzová
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Právo sociálního zabezpečení
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_27_Přídavná jména přivlastňovací.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
POVOLÁNÍ I. VY_32_INOVACE_3A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Moravské Budějovice Dobrovského11
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Strategické řízení a plánování
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
Dvacáté století – začátek století a první světová válka
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Moje rodina
Věta se skládá ze slov Název školy
Transkript prezentace:

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Historie školy Historie a vznik naší školy sahá až ke konci druhé světové války, kde vidíme první zmínky o zvláštní škole v Duchcově. První zápis ve školní kronice informuje o jednání komise ONV v Duchcově z o dětech vyžadujících zvláštní péči. První třída byla otevřena v dívčí obecné škole a prvním učitelem se stal Karel Saidl. První vlastní budovu dostala škola v roce 1951, v současné budově jsme od roku Od roku 1960 je zřízen při škole dětský domov. Charakteristika školy Škola je určena přednostně pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Jedná se o žáky se zdravotním postižením. Jsme základní a střední škola. Žáci jsou vzděláváni podle vzdělávacích programů základní školy praktické, základní školy speciální a praktické školy dvouleté.

Třídní učitelka: Mgr. Iveta Mutlová Studenti : Tomáš Holub Lukáš Špringl Zdeněk Hosták David Kuki 1. PrŠ

Dovolte, abych se Vám představil. Jmenuji se Tomáš Holub. Bydlím u rodičů a chodím na střední školu do Duchcova. Moje koníčky jsou hudba a zpěv. Rád chodím s holkama ven a bavím se. Moje máma se jmenuje Ilona Holubová, chodí do práce, dělá v brambůrkárně v Teplicích. Můj táta se jmenuje Josef Holub a také pracuje v brambůrkárně v Teplicích. Mám dva sourozence bratra a sestru. Můj bratr se jmenuje Josef a má už svojí rodinu, manželku a jedno dítě, má svůj dům bydlí v Teplicích. Moje sestra, se jmenuje Simona má svůj dům, manžela a 5 dětí.

Jmenuju se Zdeněk Hosták. Moje rodiče se jmenují Petra Hostáková a Petr Hosták pracují na úřadě u technických služeb. Chodím na brigády se strejdou do lesa. S kamarády chodím ven. Moje babička dělá domácí práci, dělá doma padáky, šije je. Moje sestra chodí do školy do deváté třídy a za chvilku vychází, bude kuchařka a číšník v Teplicích. Mám rád sport, nejraději mám fotbal a hokej nebo volejbal.

Jmenuji se David Kuki, žiji v Dětském domově. Můj táta pracuje ve sklárně a máma v technických službách. Mám rád sport a hezký počasí. Jinak bych se chtěl vyučit na zahradníka nebo na kuchaře v Ústí nad Labem v Trmicích a tam odtud sehnat nějakou práci a taky nějaký bydlení, chtěl bych si udělat řidičský průkaz, abych mohl jezdit do práce. Rád poslouchám hudbu, svůj volný čas trávím ve společnosti svých kamarádů.

PrŠ - příprava na povolání Výživa a příprava pokrmů Žáci v rámci Pracovního vyučování se učí připravovat pokrmy podle správných technologických postupů a prostírat stůl, také následný úklid kuchyňky a jídelny.

Zden ě k cedí t ě stoviny Tomáš utírá nádobí

Zden ě k loupe cibuli DAVID strouhá sýr

Lukáš prostírá st ů l Detail pokrmu

Finální ochutnávka

ICT dílny V průběhu školního roku využíváme počítače k vyhledávání informací na internetu, které slouží nejen k výuce a vzdělávání, ale také pro zábavu. PrŠ – příprava na povolání

Interaktivní tabule Velice nás baví práce na Interaktivní tabuli, která podporuje naši kreativitu a nabízí další možnosti zajímavé výuky. PrŠ – příprava na povolání

Pěstitelské práce V jarních a podzimních měsících pracujeme také na školním pozemku a ve sklenících, kde si prohlubujeme své znalosti o pěstování ovoce a zeleniny, o jejich využití při přípravě pokrmů. PrŠ – příprava na povolání

Prohlubujeme také své znalosti o přesazování pokojových rostlin, které pěstujeme v naší škole.

Teď na jaře se věnujeme přípravě sazeniček pro školní pozemek.

Ještě nás na jaře čeká příprava záhonů a skleníků, kde pěstujeme zeleninu.

Dílny V rámci Pracovního vyučování se také zabýváme opravami a drobnou údržbou v kovodílně a dřevodílně, kde se učíme manuální zručnosti, ale i trpělivosti. PrŠ – příprava na povolání