Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Advertisements

Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Spisová služba ICZ Lite, verze (eGON) Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska Marek HRADIL, město Milevsko CZ.1.04/4.1.00/
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Školní rok Změny na MŠMT  Nový ministr školství prof. PhDr. Petr Fiala, PhD., LL.M, od Náměstci: 1. Náměstek ministra Mgr. Jiří.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“
Vyhodnocení analytických a diskusních podkladů z MAS Oldřich Čepelka a Stanislav Jäger, Tima Liberec.
Prezentace výstupů projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Olomouc,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
„MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Místní rozpočtové jednotky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Státní organizace.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Podpůrná opatření prvního stupně
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Městský úřad Žďár nad Sázavou
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Pozemkové úpravy.
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
kam vlastně směřujeme ??? 
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vítáme Vás v Luhačovicích
Transkript prezentace:

Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ)

Projekt SMS-EChÚ „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ) 1.Studie současného stavu výkonu veřejné správy v obcích a návrh efektivnějšího výkonu 2.Metodika spolupráce obcí na platformě MAS pro efektivnější výkon státní správy a samosprávy a její aplikace do strategie rozvoje každé zapojené MAS … viz dále SSO 3.Koncepční návrh legislativních řešení pro efektivnější veřejnou správu v obcích a menších městech ČR na základě spolupráce obcí v rámci MAS... viz dále 4.Zásobník dobré praxe – kuchařka ověřených nápadů z celé ČR i EU

Zapojené MAS v EChÚ

Shrnutí dosavadních výstupů

Typologie MAS a ORP nemá ORP – „ryze venkovská MAS“ (21) 1 ORP (41) Více ORP (10)

Typologie MAS v PRV

MAS a ORP Příklad MAS a ORP

Spolupráce Strategie MAS často vůbec neobsahovaly oblast spolupráce obcí. 15% MAS nemělo ve strategii vůbec zahrnutou oblast spolupráce Díky projektu SMS-EChÚ se tato situace mění!

5 témat projektu Dosavadní spolupráce obcí (resp. obcí a MAS) v 5 projektových tématech Každá MAS si vybrala 3 témat k podrobnějšímu vyhodnocení Protipovodňová opatření Školství Odpady – NEJVĚTŠÍ MÍRA SPOLUPRÁCE. Doprava Zaměstnanost – NEJNIŽŠÍ MÍRA SPOLUPRÁCE na počátku. Poté, co MAS uplatní OP ZAM v SCLLD, tak zájem stoupá.

SSO (dodatek) V rámci projektu SMS vzniká pro každou MAS dokument „Strategie spolupráce obcí“ (SSO) = dodatek strategie Projekt SMS-EChÚ předběhl finalizaci SCLLD. Prostřednictvím SSO se prohlubuje oblast „spolupráce obcí“ a zavádí se do strategických plánů MAS.

Strategie MAS-PM

Struktura MAS HP

Spolupráce v MAS HP

Legislativní změny Prameny práva MAS: „Obecné nařízení k ESIF “ v nařízení č. 1303/2013 EK ze dne 17. prosince je nutné akceptovat přímou účinnost tohoto nařízení v právním prostředí ČR 5 návrhů ve prospěch spolupráce obcí a MAS: -Změna zákona o obcích -Změna zákona o podpoře regionálního rozvoje -Změna zákona o veřejných zakázkách -Změna zákona o odpadech -Návrh na doplnění věcného návrhu zákona o statusu veřejné prospěšnosti

Úloha MAS MAS hrají roli „nárazníku“ pro strategie a dotace v regionu MAS jsou vnímány obcemi a dalšími subjekty v území jako centra překladu z „dotačtiny / bruselštiny“ do „venkovštiny“.

Příklady dobré praxe

Dobrá praxe - školství

Dobrá praxe - odpady MAS Kyjovské Slovácko v pohybu V roce 1994 si založily obce ORP Kyjov, které kromě tří obcí kopíruje území MAS, svazek obcí a následně společnost s ručením omezením na řešení odpadového hospodářství. Firma, kterou ze 100% vlastní obce provozuje několik zařízení a poskytuje služby nejen pro nakládání s odpady. Mezi jejich služby patří svoz odpadů, provoz skládky odpadů, provoz míst pro třídění odpadů, dotřídění odpadů na dotřiďovací lince na plasty a papír, provoz kompostáren, sběrných dvorů, poradenské služby, kontejnerové dopravy, zemních prací, zimní údržby a čištění komunikací. MAS spolupracuje s DSO i a firmou hlavně formou organizování osvětových akcí k tématům třídění odpadu, zaměřených převážně na školní mládež.

Dobrá praxe – protipovodňová opatření

Dobrá praxe - doprava MAS Šumperský venkov Svazek obcí údolí Desné je vlastníkem Železnice Desná a investuje nemalé prostředky na budování nových železničních zastávek pro cestující, údržbu a opravu tratí. Svazek obcí Údolí Desné je rovněž zřizovatel ZŠ a MŠ Údolí Desné v rámci, které je zajištěn provoz školních autobusů. Tímto nemalou měrou přispívají ke snadnější dopravní obslužnosti. Autobus ráno sváží děti ke školám v Sobotíně, Petrově i Rapotíně, odpoledne je opět rozváží domů; mimo to 4x týdně přepravuje žáky 2. stupně do rapotínské tělocvičny a zpět k výuce tělocviku.

Dobrá praxe - zaměstnanost

Dobrá praxe - zahraničí

Jsme z venkova, pracujeme pro venkov. Pomůžeme získat peníze na vaše projekty! Tomáš Šulák / Pavel Šaradín / Jakub Lýsek / Hana Slováková /Oldřich Čepelka / Stanislav Jager / Radan Večerka tel: KONTAKTKONTAKT