Značka Česká republika 21. květen 2012, PS PČR. Koncepce představuje:  Základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Aktuální aktivity MMR na podporu rozvoje cestovního ruchu Kvalita služeb v cestovním ruchu
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Český systém kvality služeb v kontextu státní politiky CR v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Výroční konference 20 let od založení A.T.I.C. ČR Ostrava,
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
_ Institut turismu České republiky - oddělení pro regionální a mezinárodní vztahy Ing. Monika Palatková generální ředitelka CzT
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
IROP předpokládaná podoba implementace.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Harmonogram finalizace přípravy a SUR X. a XI. 2009, implementace a monitoring 2.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Národní program podpory cestovního ruchu
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Členská schůze MAS Nepomuk,
Plánování ve školní tělesné výchově
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Marketing destinací Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Logistika a Supply Chain Management
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Ing. Veronika Doňarová – SOŠ a SOU Čakovice
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Centralizované rozvojové projekty 2017
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Informace z MMR Liberec, 26. června 2017.
Česká společnost pro jakost
Odbor regionální politiky
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Sociální podnikání Sociální firma.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Transkript prezentace:

Značka Česká republika 21. květen 2012, PS PČR

Koncepce představuje:  Základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí budou cíle, priority a konkrétní opatření, které budou realizovány na podporu rozvoje cestovního ruchu v období 2014 – 2020  Základní dokument, který je východiskem pro zaměření budoucí kohezní politiky v oblasti cestovního ruchu v období 2014 –  Základní dokument, který je východiskem pro ostatní sektorové strategie a strategie na nižších úrovních řízení cestovního ruchu tj. Programy rozvoje cestovního ruchu krajů ČR Nová Koncepce státní politiky CR na období Zpracování nové Koncepce je základní prioritou MMR v oblasti cestovního ruchu. Je zahrnuto v nelegislativních úkolech vlády s termínem splnění v polovině roku 2012 Zpracování nové Koncepce je základní prioritou MMR v oblasti cestovního ruchu. Je zahrnuto v nelegislativních úkolech vlády s termínem splnění v polovině roku 2012

 Zákon o cestovním ruchu je nástrojem implementace Koncepce Důvody vytvoření Zákona o cestovním ruchu  Cílem navrhované úpravy je nastolit systém řízení cestovního ruchu.  Absence systému řízení má negativní dopady na:  pokles výkonnosti cestovního ruchu,  pokles konkurenceschopnosti destinací a podnikatelů,  pokles příjmů státního rozpočtu generovaných cestovním ruchem Přínosy vytvoření Zákona o cestovním ruchu  vytvoření 3 úrovňové organizační struktury  definování kompetencí a odpovědností  podpora podnikatelů – konsolidace trhu, zvýšení konkurenceschopnosti  odstranění překážek tvorby produktů v destinací  zefektivnění rozvoje odvětví  udržitelný rozvoj destinace (přírodní, kulturní i socioekonomický pilíř)  provázanost strategií, přenesení národní politiky na regionální úroveň, naplňování priorit rozvoje Zákon o cestovním ruchu ÚroveňOrganizace CRÚzemní jednotkaZakladatelŘízeníInformace 1Národní organizace CRČRMMR ČR 2Krajská organizace CRKraj 3Oblastní organizace CRTuristická oblastobce, podnikatelé, kraj

Národní systém kvality služeb v CR cesta k lepší kvalitě služeb v ČR  NSKS je inovativní a dobrovolný nástroj primárně určený pro malé a střední podniky působící v cestovním ruchu, kterým umožní získat odborné znalosti z oblasti podnikání a řízení kvality za účelem zvýšení kvality poskytovaných služeb.  NSKS bude vytvořen jako univerzální systém, využitelný pro všechny subjekty působící v oblasti cestovního ruchu.  Součástí NSKS bude také vytvoření 5 speciálních standardů (hotelnictví, gastronomie, turistická informační centra, vybrané služby venkovského cestovního ruchu a služby provozovatelů lanovek a vleků), které budou respektovat specifika těchto segmentů.  NSKS bude v ČR vytvářen na základě licence Německého systému kvality služeb zakoupené OCR MMR. Mezinárodní vývoj  EK schválila nový strategický rámec v oblasti cestovního ruchu COM (2010) 352 ze dne 30. června 2010, jehož cílem je zvýšení konkurenceschopnosti cestovního ruchu v Evropské unii  Cílem nového strategického rámce je zavedení jednotné značky kvality v EU prostřednictvím vybudovaných národních systémů kvality služeb

ŠvýcarskoQuality Passion Level I.Management kvality zaměřený na přímý kontakt se zákazníkem Level II.Management kvality zaměřený na systém managementu společnosti Level III.Management kvality jako celý systém (ISO, EFQM) NěmeckoService Qualität Deutchland Level I.Management kvality zaměřený dovnitř společnosti na sebehodnocení Level II.Celkové hodnocení kvality v podniku Level III.Management kvality jako celý systém (ISO, EFQM atd.) Španělsko Turistica Calidad Jednostupňový systém tvořený standardy pro jednotlivé sektory cestovního ruchu Další systémy Itálie, Francie, Irsko, Švédsko, Velká Británie, Bulharsko, Maďarsko, Skotsko atd. Česká republika Kvalita v cestovním ruchu v Evropských zemí

Promarněné příležitosti (?): –Bižuterie –Český granát –Národní výrobky, produkty, know how –Kultura, osobnosti…

Aleš Hozdecký Ředitel odboru cestovního ruchu Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1