Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, 24. 10. 2013 Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Management a rozvoj obcí
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Program dnešního setkání OPS ( )
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
2. jednání řídícího výboru
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg. č. CZ.1.04/4.1.01/ je spolufinancován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR

Program – Úvod, zahájení – Představení postupu tvorby strategie – Společné stanovení hlavních silných stránek a problémů v oblasti cestovního ruchu ve Františkových Lázních a výběr nejdůležitějších z nich – Stanovení prioritních oblastí – Shrnutí a závěr setkání

Postup zpracování strategie města pro podporu cestovního ruchu a lázeňství Stanovení hlavních pozitiv a negativ v oblasti cestovního ruchu –Dnes Analýza dostupných dat k prioritním oblastem (statistické údaje, související strategie, atd.) –Říjen 2013 – červen 2014 Dotazníková šetření (občané, podnikatelé, návštěvníci) –Listopad červenec 2014 Tematicky zaměřené pracovní skupiny – návrh konkrétních opatření –Září – listopad 2014 Schválení dokumentu –Prosinec 2014

Co nás dnes čeká? Diskuse ve skupinách: 1.Kladné stránky a problémy  Popis problémů a kladných stránek ve dvojicích 2.Výběr hlavních problémů a kladných stránek  Shoda na 5 hlavních problémech a 5 kladných stránkách ve čtveřicích 3.Stručné představení hlavních témat ostatním skupinám 4.Stanovení prioritních oblastí

1. krok: Pozitiva a problémy cest. ruchu a lázeňství (list č. 1) Ve dvojicích (max. trojicích) napište na list papíru kladné stránky a problémy cestovního ruchu a lázeňství ve Františkových Lázních. Přemýšlejte o různých oblastech týkajících se cestovního ruchu a lázeňství –Jak se návštěvníci dozvědí, že mají navštívit Františkovy Lázně –Co je čeká po příjezdu do města a při pobytu v něm –Jaké důvody mají návštěvníci pro to, aby se vraceli Napište pod sebe položek. Aktivitě věnujte přibližně 15 minut.

2. krok: Nejdůležitější kladné a záporné stránky (list č. 2) Představte své návrhy další dvojici (trojici). Zvolte společně přibližně 5 prioritních témat (problémů), která je třeba řešit a 5 nejsilnějších stránek. Až se shodnete, napište je pod sebe podle důležitosti na připravený list č. 2. Zvolte si mluvčího, který vybrané priority představí ostatním skupinám. Aktivitě věnujte přibližně 30 minut.

Představení prioritních témat Představení vybraných priorit ostatním skupinám. Stanovení prioritních oblastí pro zpracování Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu.

Děkujeme Vám a těšíme se na další spolupráci Město Františkovy Lázně Jana Jiřinová CpKP západní Čechy Jan Martínek tel.: