Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MPSV ČR na základě § 101 zákona č. 108/2006 Sb
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Finanční možností svépomocných skupin
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev,
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Právo na informace Tereza Danielisová,
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Ing. Marcela Strakošová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
1 Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Metodika dotačního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Obecná část rozpočtového práva III 21. března 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 24.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Výzva k předkládání žádostí
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Obecná část rozpočtového práva III
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Obecná část rozpočtového práva III
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí Ústí nad Labem 22. října 2015 Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Úvod  Dotační titul Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností – zřízen v r v souladu s prioritami a cíli Národního programu přípravy na stárnutí na období let 2008 až  Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu „Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností“ stanoví závazné postupy a pravidla použití finančních prostředků určených na realizaci tohoto dotačního programu;  Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Úvod  Pravidla jsou stanovena v souladu s příslušnými ustanoveními zák. č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů a s usnesením vlády č. 92 ze dne o Zásadách vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu ČR NNO ústředními orgány státní správy;  Objem finančních prostředků – limitován objemem prostředků vyčleněných na tento účel ve státním rozpočtu v kapitole 313 – MPSV;  Od r navýšení na ,- Kč. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Statistika 2012–2015  přijaté žádosti: 145  podpořené žádosti: 88  přiděleno celkem: ,- Kč  r podpořeno 13 projektů z 22 přijatých žádostí  r podpořeno 11 projektů z 26 přijatých žádostí  r podpořeno 17 projektů z 30 přijatých žádostí  r podpořeno 47 projektů z 67 přijatých žádostí Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Statistika 2012–2015 Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Okruh možných žadatelů, resp. příjemců dotace Seniorskou nebo proseniorskou organizací se pro účely tohoto dotačního programu rozumí:  spolek vyvíjející činnost podle ustanovení § 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník;  ústav zřízený v souladu s ustanovením § 402 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník;  obecně prospěšná společnost zřízená podle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech; Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Okruh možných žadatelů, resp. příjemců dotace církevní právnická osoba zřízená podle zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností, ve znění pozdějších předpisů; nadace založená v souladu s ustanovením § 306 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a nadační fond založený v souladu s ustanovením § 394 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Podprogramy  a) Organizační, administrativní a technická podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací.  b) Podpora mezinárodní spolupráce a zapojení do činnosti v mezinárodních organizacích hájících zájmy seniorů.  c) Informační a osvětová činnost na podporu plnohodnotného života seniorů.  d) Poradenství a právní pomoc v oblasti ochrany lidských práv seniorů. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Uznatelné náklady Z poskytnuté dotace lze hradit následující uznatelné náklady:  mzdové náklady zaměstnanců;  práci dobrovolníků;  provozní náklady, které jsou nezbytné pro činnost organizace. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace  Na dotaci ze státního rozpočtu není právní nárok. Dotace jsou poskytovány na základě § 14 zákona o rozpočtových pravidlech.  Podmínkou pro přidělení dotace je sídlo žadatele na území ČR.  Dotaci lze poskytnout jen těm žadatelům, kteří nemají k datu podání žádosti závazky po lhůtě splatnosti ve vztahu ke státnímu rozpočtu, ke státnímu fondu, zdravotním pojišťovnám, České správě sociálního zabezpečení, finančnímu úřadu nebo rozpočtu územního samosprávného celku. Skutečnost bezdlužnosti musí být deklarována formou čestného prohlášení přiloženého k žádosti o dotaci.  Dotace může být žadateli poskytnuta za podmínky, že předloží čestné prohlášení, že není v likvidaci ani v úpadku. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace  Dotaci lze poskytnout na projekt, který bude realizován v období od do daného kalendářního roku. Dotaci lze použít i na výdaje, které byly v daném roce uskutečněny před datem vydání rozhodnutí, pokud prokazatelně souvisejí s účelem dotace vymezeným předmětným rozhodnutím.  Dotace může být poskytnuta až do výše 70 % rozpočtovaných nákladů schváleného projektu. Projekt může být spolufinancován z obecních a krajských rozpočtů, z prostředků evropských fondů a z dalších zdrojů. Pokud je projekt financován dotacemi od více orgánů státní správy, nesmí souběh těchto dotací činit více než 70 % celkových nákladů projektu. Duplicitní úhrada stejných nákladů na projekt z různých zdrojů, včetně zdrojů ze státního rozpočtu není dovolena. Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Žádost  Dotace je poskytována na základě žádosti o dotaci ze státního rozpočtu předložené MPSV na předepsaném formuláři. V listinné podobě se žádost podává v 1 vyhotovení (1 originál);  žádost o dotaci mohou podat pouze seniorské a proseniorské organizace s celostátní působností uvedené v čl. III odst. 7 těchto Pravidel, jejichž existence trvá alespoň jeden rok před podáním žádosti o dotaci; Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Kritéria posuzování žádostí I.formální hodnocení II.obsahové hodnocení Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Děkuji Vám za pozornost. Kontakt: Mgr. Denisa Pechová, Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR