Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ, 21.12.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Nový systém ekonomické migrace
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Problematika integrace cizinců do společnosti
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Lenka Herčíková,
Kvalita v sociálních službách jako proces
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Evropský návratový fond (ENF)
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Mabistrát hlavního města Prahy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Konference Křižovatky integrace
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Aktuální informace ke KPSVL
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,

Název projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011“ Nositel projektu: Jihomoravský kraj Zdroj podpory projektu: Evropský fond pro integraci státních příslušníků třetích zemí – roční program 2010 Doba realizace projektu: – Cílové skupiny: Státní příslušníci třetích zemí pobývající na území členského sátu legálně v režimu zákona o pobytu cizinců 326/1999 Sb. Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011

Partneři projektu Statutární město Brno Diecézní charita Brno, Oddělení migrace SOZE – Sdružení občanů zabývajících se emigranty, o. s. OPU – Organizace pro pomoc uprchlíkům, o. s. Základní škola a mateřská škola, Brno, Staňkova 14 Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011

Služby a aktivity v roce 2011 o sociálně právní poradenství o socio-kulturní kurzy o kurzy českého jazyka pro cizince o kurzy PC o aktivity pro děti a mládež o terénní sociální práce o informační centrum o podpora multikulturních aktivit o odborné semináře o koordinace celoregionální platformy klíčových aktérů integrace o iniciace vzniku programového dokumentu o monitoring situace cizinců v Jihomoravském kraji Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011

Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011–2015 o Vznikl na základě potřeby Jihomoravského kraje vymezit opatření a nástroje v oblasti podpory cizinců z třetích zemí. o Definuje dlouhodobá opatření a dílčí cíle v oblasti integrace cizinců. o Vymezuje roli Jihomoravského regionálního centra na podporu integrace cizinců, JMK a regionálních aktérů v procesu integrace cizinců. o Navazuje na prostředí strategických materiálů, které vznikly v rámci plánování a vytváření komplexních koncepcí rozvoje JMK.

Analytická část Pro monitoring a evaluaci integrace cizinců třetích zemí bylo stanoveno šest dimenzí integrace, z toho čtyři systémové (strukturální) a dvě sociální Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011–2015

Vize Programu Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011–2015 Vytvořit dobrou výchozí pozici a základní předpoklady pro podporu úspěšné integrace cizinců ze třetích zemí v Jihomoravském kraji a zformovat základní principy lokální integrační politiky vycházející z potřeb území Cíl Programu Zavedení základních parametrů regionální integrační politiky ve spolupráci s klíčovými aktéry integrace tak, aby se cizinci třetích zemí měli šanci efektivně začlenit do běžného života.

Cíl 1: Rozvoj a institucionalizace procesního zázemí integrace cizinců ze třetích zemí. Cíl 2: Zpřístupnění komplexní nabídky služeb cizincům ze třetích zemí podporující jejich začleňování do společnosti. Cíl 3: Podpora síťování a prohlubování spolupráce klíčových aktérů procesu integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje. Cíl 4: Podpora stěžejních integračních aktivit v souladu s doporučeními EU. Specifické cíle Programu Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011–2015

Struktura priorit Programu Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011–2015

Více informací na Děkuji za pozornost!