Seminář 4. – 5. 11. 2009 hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/01.0003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přímé daně Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: ,
Advertisements

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Daňová soustava Didaktické zpracování učiva pro střední školy.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
DPH Ekonomika podniku 2. ročník DPH - nepřímá univerzální daní, tvoří součást ceny výrobků a služeb - je vybírána postupně při každém prodeji (když lesník.
Aktuální přehled o platných vzorech tiskopisů MFin používaných v roce 2016 za rok 2015 i pro rok 2016 ML
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 9. prosince 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 23. listopadu 2015.
Zdanění fyzických osob poskytujících služby Zákon o daních z příjmů (č. 586/1992 Sb.) Daň z příjmů fyzických osob; Daň z příjmů právnických osob; Společná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Subjekty správy daní Petr Mrkývka. Subjekty správy daní  Správa daní je účelový správní proces (postup) k zjištění a stanovení daní a zabezpečení jejich.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1120Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Souhrnný příklad Jméno.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Daně a daňová praxe „Na světě nejtěžší věc k pochopení je daň z příjmů. “ Albert Einstein.
Daň z příjmů fyzických osob 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 29.
Právo sociálního zabezpečení Pojistné na SZ Důchodové spoření Doplňkové penzijní spoření.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Spotřební a energetické daně
TISKOPISY Aktuální přehled o platných vzorech
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Příjmy ze samostatné činnosti
Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník. Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník.
Majetkové daně Michal Radvan.
Správa sociálního zabezpečení
Zdanění subjektů terciárního sektoru
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Daně z příjmů: shrnutí Dana Šramková Libor Kyncl.
Obsah veřejných rozpočtů I
Účtová třída 3 –zúčtovací vztahy
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Daň z příjmů právnických osob
Zdaňování příjmů podle § 7 ZDP
Katedra finančního práva a národního hospodářství
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Daň z příjmů fyzických osob
Daň z příjmů fyzických osob
Správa sociálního zabezpečení
Spotřební a energetické daně
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Daňový systém v SRN V Praze, dne
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_DANĚ.
Roční zúčtování záloh na daň a daňového zvýhodnění za rok 2017
FINANČNÍ GRAMOTNOST Daně a veřejné rozpočty
VY_32_INOVACE_06_EKO_355_Jan
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň.
SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ vypracovaly: Bc. Veronika Čížková, Mgr. Dana Alansari, Centrum fiktivních firem 2018.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Daň z přidané hodnoty 19. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Celkový základ daně.
Transkript prezentace:

Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/

Zákon o soustavě daní 212/1992 Sb. Daňový poplatník Plátce daně Zdaňovací období –kalendářní rok –hospodářský rok –období delší než jeden rok Lhůty pro vyměření daně Daňový systém ČR

Přímé daně Daně z příjmu fyzických a právnických osob Majetkové daně Daň silniční Daň z nemovitosti Daň dědická, darovací a z převodu nemovitosti Daňový systém ČR

Nepřímé daně DPH Spotřební daně –uhlovodíková paliva a maziva –líh a destiláty –pivo –víno –tabákové výrobky Daně k ochraně životního prostředí –elektřina –plyn –pevná paliva Daňový systém ČR

Definice podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti Podnikání –zemědělské,lesní a vodní hospodářství –na základě živnostenského zákona –na základě jiných předpisů –společníci v.o.s. a komplementáři komanditních společností Daňový systém ČR

Jiná samostatná výdělečná činnost –práva (autorské, průmyslové) –nezávislá povolání –znalci, tlumočníci –insolvenční správci Daňový systém ČR

Systém zdravotního pojištění Zákon o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění 592/1992 Sb. Vyměřovací základ, minimální a maximální vyměřovací základ Sazba pojistného Osoby, za které platí pojistné stát Osoby bez vlastních příjmů Daňový systém ČR

Systém sociálního pojištění Zákon o pojistném na sociální pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti 589/1992 Sb. Vyměřovací základ, maximální a minimální vyměřovací základ Sazba pojistného Dobrovolní plátci pojistného Daňový systém ČR

Daň z příjmu fyzických a právnických osob Zákon 586/1992 Sb. § 4 příjmy osvobozené od daně dílčí daňové základy § 6-10 § 15 nezdanitelné části základu daně § 34 částky odčitatelné od základu daně § 16 sazba daně § 35 slevy na zdravotně postižené zaměstnance § 35ba slevy na poplatníka § 35c sleva na vyživované dítě, daňový bonus § 38a placení záloh na daň, poslední známá daňová povinnost, zálohovací období Daňový systém ČR

Daň z přidané hodnoty Zákon 235/2004 Sb. Předmět daně §2 Ekonomická činnost §5.2 Definice obratu §6 Osoby povinné k dani §5, registrace k dani §95 Místo plnění §7-12 Plnění osvobozená –s nárokem na odpočet daně §63 –bez nároku na odpočet daně §51-61 Daňový systém ČR

Způsob uplatnění nároku na odpočet daně z přidané hodnoty Krácení nároku, výpočet koeficientu §76 Zvláštní režimy –umělecká díla, použité zboží a starožitnosti §90 –cestovní služby §99 Daňový systém ČR