Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/28.0301 Tento.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrická kamna 2.
Mgr. Vít Céza Zastupitel za ČSSD a předseda Komise pro životní prostředí RMČ Praha 8 Práce na komunální úrovni „MČ Praha 8“
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické instalace (Jištění)
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Jaderná energie. Jestliže je jaderná energetika tak výhodná, proč se jich staví relativně málo ? ? ? ? ?
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
1 Program Druhy pálených tašek Technologie výroby pálených tašek Metodika zkoušení a vlastnosti pálených tašek Porovnání kvality tašek SUPMAT – Podpora.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky OB21-OP-EL-STZ-NEV-U Ochrana.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Studie možného VD Hanušovice Generel LAPV Strana 2 Proč byl Generel LAPV pořízen: za posledních 50 let se postupně zvyšuje průměrná roční.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Analýza území - morfologie terénu, odtokové dráhy 143YPEO ZS 2016/ ; z,zk.
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Název Světový ekologický problém: oceán
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23
Otevřené body v rámci implementace SZP v ČR v letech
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Tato prezentace byla vytvořena
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Seminář pro příjemce OPVK
Vlnění a optika (Fyzika)
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Téma 11: Finanční plánování
DUM - Digitální Učební Materiál
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Pracovní skupina ŘKV Finance
DUM - Digitální Učební Materiál
Řadič Orbis pictus 21. století
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
DUM - Digitální Učební Materiál
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Katedra biologie, PdF MU, Poříčí 7, , Brno
MAŠINKY - bludiště Prostorová orientace.
DUM - Digitální Učební Materiál
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím
METODIKA POUŽITÍ KRITÉRIÍ PŘI ZUŽOVÁNÍ POČTU LOKALIT RNDr
Pozemkové úpravy.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Výukový materiál VY_52_INOVACE_32_OCHRANA PŮDY
PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ.
Ochrana člověka za mimořádných událostí
Vodní plochy jako VKP z pohledu práva
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Další rozvoj a zvyšování kvality U3V na TUL
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Upravila R.Baštářová.
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Zákony trhu. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 GS01 Nauka o krajině Revitalizace krajiny

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2 GS01 Nauka o krajině Zásady revitalizace krajiny - hlavním cílem revitalizací je posunout současný stav krajiny směrem po vývojové ose ke klimaxu (aby byla minimalizována pravidelná energetická dotace, nutná pro udržení navrženého stavu), ale v žádném případě ne ho dosáhnout -cílem revitalizací krajiny by mělo být dosažení rovnováhy -dvou protichůdných zájmů -ekonomická výhodnost – velkoplošné monokultury, napřímené ohrázované toky, dopravní infrasruktůra -ekologická stabilita – pestrost, diverzita, původnost…

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3 GS01 Nauka o krajině Při navrhování revitalizačních opatření je nutno důsledně dodržovat komplexnost přístupu – malá x velká území Při návrhu se držet ploch povodí – energetické celky Strategie u nás -strategie revitalizace říčních systémů -aktuální opatření k okamžité realizaci Oblasti návrhu jsou - zemědělství, lesnictví, vodní hospodářství, komunální sféra, krajina.

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 4 GS01 Nauka o krajině Zemědělství zvýšení zastoupení trvalých travních porostů na úkor orné půdy, omezení nebo zrušení odvodňovacích zařízení (v odůvodněných případech), včetně předčištění drenážních vod pomocí mokřadů, likvidaci nebo sanaci polních hnojišť, návrh ochranných infiltračních pásem podél toků a u delších svahů s větší sklonitostí, omezení koncentrace živočišné výroby

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5 GS01 Nauka o krajině Lesnictví a rozptýlená zeleň Posoudí se zejména procentuální zastoupení lesní půdy a orientačně druhová skladba dřevin a stav porostů. V případě potřeby se navrhne zvýšení zastoupení lesní půdy, dosadby autochtonních dřevin, případně ochrana porostů před škůdci. V případě, že vzdálenost ploch lesní půdy přesahuje cca 300 m, navrhne se skupinová výsadba rozptýlené zeleně.

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 6 GS01 Nauka o krajině Vodní hospodářství Návrhy opatření je možno rozdělit do dvou skupin: revitalizace vodních toků a nádrží, zadržování vody v krajině. Komunální sféra Na základě dlouhodobého systematického sledování kvality vody nebo saprobních ukazatelů se v případě potřeby doporučí opatření, aby znečištění vody v tocích bylo v souladu s nařízením vlády ČR č.171/1992 Sb., kterým se stanoví ukazatelé stupně znečištění vod. Podle téhož nařízení se informativně posoudí znečištění odpadních vod zaústěných do vodních toků, popřípadě též znečištění vod drenážních.

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 7 Zadržování vody v intravilánu

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 8 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 9 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 10 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 11 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 12 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 13 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 14 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 15 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 16 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 17 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 18 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 19 GS01 Nauka o krajině Rybí přechod, umělá řeka 1200m

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 20 GS01 Nauka o krajině Mnichov revitalizace v intravilánu

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 21 GS01 Nauka o krajině

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 22 GS01 Nauka o krajině Vodní eroze - je přirozený jev, při němž dochází v první fázi k uvolňování částic z povrchu půdy, v další fázi pak k transportu částic, případně k jejich ukládání. Na uvolňování částic se v rozhodující míře podílí energie dopadajících dešťových kapek, jejichž účinek je cca desetinásobně vyšší, než je energie soustředěného, a stonásobně vyšší, než je energie plošného povrchového odtoku klimatické faktory, morfologické faktory, geologické a půdní faktory, vegetační poměry, hospodářsko-technické poměry

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 23 Děkuji za pozornost.