Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ

2 COS TO JANKU, COS TO SNĚD?

3 Ke 2 jablkům, co jsme měli, přivezla babička 3 hrušky.

4 Honzík 1 hrušku snědl… Kolik ovoce zbylo?

5 Anička snědla jablko… Kolik ovoce zbylo?

6 Použité zdroje obrázků
Archiv autorky

7 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (2 x košíček na obrázky rukou, miska na znaménka na kartičkách) Vytisknout: Pracovní listy prstového počítání 2x – jednu sadu nechat v kuse, druhou rozstříhat (ev. zalaminovat) na jednotlivé kartičky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Metodický postup Počítáme s pomocí prstů na rukou. Jednoduché příklady můžeme vytvořit pomocí vyrobených kartiček (znaménka a obrázky prstů) na magnetické tabulce. Úvodní snímky slouží jako úvod do prstového počítání. Od prezentace plynule přejdeme k prstovému počítání s papírovými (zalaminovanými) kartičkami. Očekávání a cíle Dítě bude vnímat prsty jako přirozené počítadlo Rozvíjíme matematické operace sčítání a odčítání Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
První snímek je bez animací Na snímku č. 3, 4 a 5 se objevují symboly po dotyku na ovoce a rovnítko. Snímky č. 6 a 7 jsou určeny k tisku, jsou bez animací a při prezentaci se ani nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA (PSYCHOLOGICKÁ) Vzdělávací podoblast Poznávací schopnosti – základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy – orientovat se v číselné řadě 1-10, vyjmenovat ji; řešit jednoduché početní úkoly Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google