Zajištění nezávislého života lidí s postižením Milena Johnová, Quip, z. ú.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
PRÁVA ČLOVĚKA PŘEVZATÉHO DO ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ BEZ JEHO SOUHLASU © Vladimír Plecitý, 2012.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Sociální důvody jako důvod pro umístění dětí do institucí?
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Plánovaný rozvoj služeb
Právo na duševní a tělesnou integritu
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Role obcí v procesu transformace Radka Soukupová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Informace ze sociální oblasti
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
III. Workshop Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví 1.února 2018, Hradec Králové   Projekt Podpora sociální práce v Jilemnici,
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Zajištění nezávislého života lidí s postižením Milena Johnová, Quip, z. ú.

Bářin příběh pro ilustraci problému 46 let, v ústavní péči prožila 41 let

2013 Ústav, kde současně pracuje na DPP jako uklízečka, jí poskytuje pouze ubytování a stravu. Ostatní pomoc dostává od svých přátel. Nemá platný OP ani průkaz ZTP, nikdo se nestará o její zdraví (7 dioptrií ale nemá brýle, prevence není, …), nepořádek ve financích, smlouva o poskytování služeb je rovněž neplatná Výkonem VO byla soudně pověřena obec Nastupuje do místního sociálního podniku jako dělnice v prádelně Podává první žádost o přidělení obecního bytu. Chce opustit ústav.

Vzniká opatrovnická rada na ochranu Bářiných zájmů Rutinní pohovor s psychiatričkou: Vidím jako vhodné začlenit ji do chráněného bydlení VO trvá na tom, že Bářinu žádost o městský byt musí potvrdit soud Vzniká plán podpory v každodenním životě mimo ústav a s výhradním využitím pomoci přátel Psycholog: Jen když bude pod pravidelným dozorem, bude schopna začlenit se do CHB Soud: Soudu nenáleží žádost o byt schvalovat Soud zahájil soudní řízení o přezkoumání omezení svéprávnosti a opatrovnictví. 4

Bára písemně zmocňuje svou zástupkyni pro řízení Pro potřeby soudu byl aktualizován individuální plán podpory v samostatném životě s využitím přirozené podpory Soudu podán Návrh na vrácení svéprávnosti a schválení smlouvy o nápomoci Na základě žádných faktů dospěl soudní znalec mj. k závěru, že Bára není schopna rozhodovat o vlastní léčbě a zásahu do své duševní a tělesné integrity, v plné míře pochopit účel a důsledky manželství atd. a doporučil samostatné nakládání s finančními prostředky do výše 400 Kč týdně Bára má byt, ale nemůže v něm bydlet, protože VO opět odmítá podepsat smlouvu. Byt pro ní nakonec pronajal jeden z podpůrců, aby nepřišla o v pořadí už 3. výhodnou nabídku. Soud stále není schopen sdělit, kdy začne projednávat Bářin případ. Podpůrci vstoupili do jednání s nejbližším CHB Bára znovu podává žádost o obecní byt. Prosinec: Bytová komise odmítá Bářinu žádost o byt s poukazem na psychiatrické a psychologické vyšetření předložené VO: má bydlet v CHB. Troskotá úsilí dojednat pro Báru v obci službu PSB. 5

2016 Leden: VO vypovídá smlouvu o poskytování služby v DOZP k 8. únoru pod podmínkou, že Bára nastoupí do CHB Proběhl soud: svéprávnost vrácena, schválena smlouva o nápomoci. Všichni doufají, že se nikdo neodvolá Bára opouští ústav a potají jde bydlet do svého bytu (přejmenován na „tréninkový“). Oficiálně žije u jedné z podpůrkyň. VO stále odmítá podepsat nájemní smlouvu Rozsudek nabývá právní moci bez toho, že to soud, který jej vydal, jakkoli zaznamenává Barbora stále žije z kapesného (400 Kč týdně) a z proplácených účtenek. Nedostává ani PnP Na soudu se vyměňuje podlaha, takže stále není možno zjistit, zda už rozsudek nabyl právní moci Obec informuje OR o datu nabytí právní moci rozsudku. Bára je konečně svobodná a slaví.

Jestliže vnímám člověka v ústavu ne jako svěřence, ale jako spoluobčana, zhrozím se, jak málo spoluobčanské solidarity a jak málo občanských práv se mu dostává. … Teprve tento údiv je skutečným motorem transformace. Nestanu-li v tomto údivu, nic nepochopím. Milan Cháb, 1995

Čl. 19 Úmluvy: Nezávislý způsob života a zapojení do společnosti Stát zajistí, aby – lidé měli „možnost si zvolit, na rovnoprávném základě s ostatními, místo pobytu, kde a s kým budou žít a nebyly nuceny žít ve specifickém prostředí.“ – lidé měli „přístup ke službám poskytovaným v domácím prostředí, rezidenčním službám a dalším podpůrným komunitním službám, včetně osobní asistence“ – „komunitní služby a zařízení určená široké veřejnosti byly přístupné na rovnoprávném základě s ostatními“

Realizace volby podle odst. a) čl. 19 je podmíněna naplněním článku 12 „Státy uznávají …, že osoby se zdravotním postižením mají, na rovnoprávném základě s ostatními, právní způsobilost ve všech oblastech života“ Státy „přijmou odpovídající opatření“, aby lidé měli „přístup k asistenci, kterou mohou pro uplatnění této právní způsobilosti potřebovat“

Transformační projekty v ČR: 95 lidí se rozhodlo odejít z ústavu Co ovlivnilo volbu nového místa pro jejich život? – Sledované období – 2 transformační projekty DOZP – 1 projekt individuálních odchodů z ústavu

Jméno Příjmení Podle čeho se u 31 lidí rozhodlo o novém místě pro život? CHB vybudované ústavem Nelze: Transformační projekt jiného DOZP CHB vybudované ústavem PSB (NNO), jiný kraj PSB (atyp.) vybudované ústavem 2 lidé odešli do původní rodiny 4 lidé odešli do svého vlastního bydlení 25 lidí odešlo do pobytové sociální služby (bydlení pevně spojené se sociální službou)

Jméno Příjmení Plán A: zaměřený na člověka Plán B: plán (ne)transformační Ústav se zavírá Neplánuje se služba Ústav není v transformaci Původní ústav: závazek udržitelnost „Město předimenzované soc. službami“ Co spojuje obce plánu B? Otázka: Je tam, nebo se buduje pobytová sociální služba?

Tímto tempem DOZP skončí za 29 let

V čem je problém? Nedostupnost terénních služeb, zejm. osobní asistence a PSB Propojenost bydlení a služeb zásadně omezuje volbu podle čl. 19 Spoléháme se pouze na profesionální služby a nevyužíváme potenciál komunit – Rodin (všechno nebo nic) – Přátel, sousedů, zaměstnavatelů, občanských iniciativ…

15