DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“ 7. 4. 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Aktivní politika zaměstnanosti prezentuje Jana Krupičková, DiS. specialista trhu práce Úřad práce v Liberci Liberec
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT VZDĚLÁVEJTE SE PRO RŮST
Veřejná služba od
Dokument KAP MSK - obsah
Pracovně právní vztahy
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál
Malé a střední podnikání
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Pardubicích
31 Základní typy zdravotnických systémů
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Vznik pracovního poměru
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Digitální učební materiál
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
Katedra veřejné ekonomie
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Zdroje financování majetku - PASIVA
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Obec Pstruží pro občany
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
BESEDA SE STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Právo sociálního zabezpečení
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“

/ 2 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Spolupráce Asistenčního centra, a.s. s Hospodářskou komorou ČR  Hospodářská komora ČR provede průzkum zájmu a vzdělávacích potřeb svých členů.  Vytvoření typové nabídky vzdělávacích okruhů a projektů pro členy.  Objednávka dotace u Hospodářské komory ČR.  Hospodářská komora společně s Asistenčním centrem, a.s. uzavřou s žadatelem smlouvu a připraví žádost.  Asistenční centrum, a.s. v případě zájmu klienta zajistí další služby jako např. výběrové řízení, zpracování průběhu projektu z administrativní stránky apod.  Člen Hospodářské komory zahájí školení a čerpá příspěvky na mzdy svých zaměstnanců a na vzdělávací aktivitu.  Školení je realizováno Hospodářskou komorou, samotnou oborovou složkou, externím vzdělávacím zařízením, interními školiteli přímo z členské firmy.

3 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Hlavní výhody programu Kdo může žádat:  do POVEZ II se mohou zapojit zaměstnavatelé (podnikatelské subjekty, OSVČ a NNO), OSVČ bez zaměstnanců  nezáleží na velikosti podniku a na ekonomické činnosti žadatele (na zaregistrované CZ- NACE)  nedokládá se pokles tržeb (zmírnění pravidel oproti POVEZ I)  programu se nemohou zúčastnit zaměstnavatelé s místem výkonu práce v hl. městě Praha Co získá žadatel (největší benefity):  kvalifikovanější zaměstnance  možnost získat více zakázek  až 100 % na úhradu nákladů na mzdy zaměstnanců (max Kč/1 zaměstnanec/1 měsíc)  až 85 % nákladů na vzdělávací aktivitu

4 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typové příklady Typové příklady:  OSVČ s 5 zaměstnanci  podnik s 50 zaměstnanci  podnik s 250 zaměstnanci V typových příkladech předpokládáme:  EXTERNÍHO dodavatele školení  mzdy na 1 zaměstnance Kč/měsíc (skutečně vyplacené mzdové náklady včetně částky pojistného na sociálním zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, pojistného na veřejném zdravotní pojištění, které za sebe zaměstnavatel odvedl), při kratším školení 176 Kč/hod.  ceny školení jsou pouze orientační

5 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: OSVČ s 5 zaměstnanci  svářečská firma z Mostu, klienti i z řad německých společností  5 zaměstnanců na HPP  vybraná školení: svářečský kurz 311, německý jazyk 1. kurz: Svářečský kurz – kurz 311 Cena kurzu:cca Kč/osoba Počet kurzistů:5 Délka školení:160 hodin Cena školení celkem: * 5 = Kč Mzdy za zaměstnance celkem:5 * 160 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast žadatele:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

6 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: OSVČ s 5 zaměstnanci  svářečská firma z Mostu, klienti i z řad německých společností  5 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: svářečský kurz 311, německý jazyk 2. kurz: Německý jazyk (3x týdně, 2 hod.) Cena kurzu:cca 250 Kč/osoba/hod. Počet kurzistů:5 Délka školení:48 hodin (2 měsíce) Cena školení celkem:250 * 5 * 48 = Kč Mzdy za zaměstnance celkem:5 * 48 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast žadatele:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

7 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: OSVČ s 5 zaměstnanci - SHRNUTÍ MěsícNázev školení Náklady na mzdy (v Kč) Náklady na školení (v Kč) Příspěvek od Úřadu práce (v Kč) Spoluúčast (v Kč) 1.Svářečský kurz Německý jazyk Německý jazyk Celkem

8 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 50 zaměstnanci  výrobce plastových oken  50 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: Sortiment kování na plastové rámové výrobky, Školení středního managementu 1. kurz: Sortiment kování na plastové rámové výrobky Cena kurzu:cca Kč/osoba/kurz Počet kurzistů:35 Délka školení:8 hodin Cena školení celkem:2 500 * 35 = Kč Mzdy za zaměstnance celkem:35 * 8 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast žadatele:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

9 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 50 zaměstnanci  výrobce plastových oken  50 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: Sortiment kování na plastové rámové výrobky, Školení středního managementu 2. kurz: Školení středního managementu Cena kurzu:cca Kč/osoba/kurz Počet kurzistů:10 Délka školení:24 hodin (3 dny) Cena školení celkem: * 10 = Kč Mzdy za zaměstnance celkem:10 * 24 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast žadatele:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

10 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 50 zaměstnanci - SHRNUTÍ MěsícNázev školení Náklady na mzdy (v Kč) Náklady na školení (v Kč) Příspěvek od Úřadu práce (v Kč) Spoluúčast (v Kč) 1Kompletní sortiment kování Střední management Celkem

11 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 250 zaměstnanci  logistická společnosti, skladové prostory, manipulace se zásilkami  250 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: Vysokozdvižné vozíky, zákoník práce, řidičský průkaz skupiny C+E 1. kurz: Vysokozdvižné vozíky Cena kurzu:cca Kč/osoba Počet kurzistů:40 Délka školení:cca 40 hodin Cena školení celkem:5 000 * 40 = Kč Mzdy:40 * 40 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

12 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 250 zaměstnanci  logistická společnosti, skladové prostory, manipulace se zásilkami  250 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: Vysokozdvižné vozíky, zákoník práce, řidičský průkaz skupiny C+E 2. kurz: Personalistika a zákoník práce Cena kurzu:cca Kč/osoba/kurz Počet kurzistů:12 Délka školení:cca 40 hodin Cena školení celkem: * 12 = Kč Mzdy:12 * 40 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast:15 % ze Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

13 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 250 zaměstnanci  logistická společnosti, skladové prostory, manipulace se zásilkami  250 zaměstnanců na HPP  Vybraná školení: Vysokozdvižné vozíky, zákoník práce, řidičský průkaz skupiny C+E 3. kurz: Řidičský průkaz skupiny C+E Cena kurzu:cca Kč/osoba/kurz Počet kurzistů:40 Délka školení:cca 20 hodin Cena školení celkem:8 000 * 40 = Kč Mzdy:20 * 40 * 176 = Kč Celkem: Kč = Kč 15 % spoluúčast:15 % z Kč = Kč Celkem příspěvek od ÚP: Kč

14 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Typový příklad: Společnost s 250 zaměstnanci - SHRNUTÍ MěsícNázev školení Náklady na mzdy (v Kč) Náklady na školení (v Kč) Příspěvek od Úřadu práce (v Kč) Spoluúčast (v Kč) 1Vysokozdvižné vozíky Personalistika ŘP skupiny C+E Celkem

15 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Co je nutné vědět před předložením žádosti:  Jaký druh školení chce žadatel absolvovat, jaké budou přínosy školení pro společnost a pro zaměstnavatele.  Konkrétní popis školení (název, specifikace, předpokládaný termín, cena podložená průzkumem trhu, počet hodin + počet hodin zkoušky, počet zaměstnanců, kteří se budou školit).  Školení bude zajištěné interním lektorem nebo externím vzdělávacím zařízením?  Celkový počet zaměstnanců.  Popis zaměstnanců, kteří se budou vzdělávat (jméno, příjmení, věk, místo výkonu práce, pracovní pozice, pracovní úvazek, trvalé bydliště, doba pracovního poměru) nebo popis potenciálních zaměstnanců.  Předpokládané mzdové náklady (pouze u zaměstnanců s pracovní smlouvou).  Seznam zdravotních pojišťoven, u kterých jsou zaměstnanci pojištění.  Výši vyčerpaného de minimis (limit EUR v průběhu posledních 3 let – 2014, 2015 a 2016).

16 Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II) Přehled nabízených služeb v oblasti dotačního poradenství

/ 17 Ing. František Jochman Mobil: Ing. Martin Frélich Mobil: Kontaktní údaje