Žijte podle svých představ, podpoříme vás. Bzenecká 23, 628 00 Brno Tel: 537 021 493, 777 010 331,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PREZENTACE ORGANIZACE
ohroženým domácím násilím
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Žijte podle svých představ, podpoříme vás. Bzenecká 23, Brno Tel: , ,

Kdo jsme? občanské sdružení fungující od roku zaměstnanců poskytujeme 4 registrované sociální služby působíme v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina (některé služby pokrývají celou ČR) nabízíme kvalitní projekty rozdělené do šesti hlavních programů Posláním Ligy vozíčkářů je podporovat lidi se zdravotním postižením v každodenním životě, v práci, volném čase a při řešení obtížných situacích, aby mohli žít podle svých představ.

Program Asistence osobní asistence v domácnostech, doprovod do školy či do práce, osobní doprava ve speciálně upraveném automobilu moderní alternativa k službám ústavní péče, která klade důraz na individuální potřeby klientů asistujeme přibližně 50 klientům Osobní asistent mi pomáhá s činnostmi, které sám nezvládnu. Můžu díky němu žít, studovat a pracovat každý den naplno podle svých představ.

Program Poradenství a informace informace z oblasti života s postižením, pomoc s bariérami, podpora při jednání s úřady Poradna pro život s postižením, publikace Nápadník, půjčovna kompenzačních pomůcek, Informační portál, S Ligou proti bariérám, časopis Vozíčkář v roce 2010 jsme zodpověděli 4618 dotazů Díky informacím získám přehled o svých možnostech, nárocích a právech. Poradím si proto i v nepříznivé životní situaci a najdu nejlepší řešení.

Program Práce, vzdělávání, integrace individuální konzultace, počítačové kurzy všech úrovní, vzdělávací kurzy, podpora zaměstnavatelů, workshopy projekty Centrum sociální rehabilitace, Chopím se šance, Šance bez bariér, Agentura A-P-Z, (Do) práce bez obav v roce 2010 jsme spolupracovali s téměř 400 klienty S podporou odborných pracovníků se mohu zdokonalovat a vzdělávat tak, abych našla dobrou práci. Do kontaktu s lidmi se dostanu prostřednictvím aktivit denního centra.

Program Prezentace a osvěta akce pro veřejnost, reprezentace v médiích, veřejné sbírky, dobrovolnictví, informační kampaň Vinohradské vozíkohraní, Pro Váš úsměv, fotosoutěž Život nejen na kolech, informační kampaň Přisedni si, Spolek přátel Ligy vozíčkářů pořádáme akce a kampaně jak pro lidi se zdravotním postižením, tak i pro širokou veřejnost Dosud jsem netušil, co obnáší život lidí se zdravotním postižením. Díky snadno přístupným informacím a společným akcím se dozvím, že zdravotně postižení lidé mohou využít mou pomoc. Také mezi nimi najdu i nové přátele.

Program Bezbariérové divadlo Barka divadelní prostory bez bariér pro profesionální i amatérské soubory, domácí scéna mnoha integrovaných uměleckých skupin divadlo, tanec, hudba, setkání, cestovatelské přednášky, pronájem divadla pro kulturní akce Svatopluka Čecha 35a, Brno – Královo Pole Mám šanci zhlédnout řadu divadelních představení. Mohu se dokonce i zapojit jako účinkující v integrovaných divadelních a tanečních souborech.

Program Asistenční psi výcvik asistenčních psů, pobytové akce, podpora při hledání sponzorů asistenční pes umí: otevřít dveře, pomoct s vysvlékáním, podat spadené věci, polohovat v posteli, pomoct v navazování kontaktů atd. S pomocí asistenčního psa jsem samostatnější a nezávislejší. Nejsem nikdy sama, pes je mým společníkem i terapeutem. Seznamuji se díky němu s novými lidmi.

Zapojení do IP na základě Smlouvy o poskytování sociálních služeb č. 503/08/OSV-IP se Liga vozíčkářů stala dodavatelem sociální služby sociální rehabilitace v regionu Brno-město zakázka byla realizována v období – prostřednictvím 11 subdodavatelů celkový objem prostředků Kč u všech subdodavatelů proběhly kontroly poskytování služby

Co je „sociální rehabilitace“ sociální služba dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách sociální rehabilitace je soubor specifických činností směřujících k dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických schopností a dovedností, posilováním návyků a nácvikem výkonu běžných, pro samostatný život nezbytných činností alternativním způsobem využívajícím zachovaných schopností, potenciálů a kompetencí poskytuje se formou terénních a ambulantních služeb, nebo formou pobytových služeb služba obsahuje tyto základní činnosti: a) nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začlenění, b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Zapojení subdodavatelů (dle abecedního pořadí, údaje bez započítání počtů z posledního čtvrtletí roku 2011) AGAPO, o.p.s. poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby s chronickým duševním onemocněním počet uživatelů 310, počet intervencí 2589, počet kontaktů 445 kontrola proběhla

Centrum naděje a pomoci, o.s. (CENAP) poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby ohrožené sociálním vyloučením počet uživatelů 674, počet intervencí , počet kontaktů 4214 kontrola proběhla

Celzus - Centrum pro lidi sociálně znevýhodněné (Diecézní charita Brno) poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby ohrožené sociálním vyloučením počet uživatelů 5483, počet intervencí , počet kontaktů kontrola proběhla

Sdružení FILIA poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby se zdravotním postižením počet uživatelů 185, počet intervencí 2900, počet kontaktů 164 kontrola proběhla

Liga vozíčkářů poskytovatel ambulantní formy služby v rámci Centra sociální rehabilitace převažující cílová skupina – osoby se zdravotním postižením počet uživatelů 1644, počet intervencí 5024, počet kontaktů 128 kontrola coby subdodavatele služby proběhla a jako hlavního dodavatele služby dne

Občanské sdružení LOGO, o.s. poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby se zdravotním postižením počet uživatelů 1266, počet intervencí 4307, počet kontaktů 382 kontrola proběhla

Občanské sdružení Nový prostor poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby ohrožené sociálním vyloučením počet uživatelů 637, počet intervencí 581, počet kontaktů kontrola proběhla

Sdružení Práh poskytovatel terénní formy služby převažující cílová skupina – osoby s chronickým duševním onemocněním počet uživatelů 574, počet intervencí 515, počet kontaktů 2814 kontrola proběhla

TyloCentrum Brno, o.p.s. poskytovatel ambulantní formy služby převažující cílová skupina – osoby se zrakovým postižením počet uživatelů 630, počet intervencí 2336, počet kontaktů 233 kontrola proběhla

Tyfloservis, o.p.s. poskytovatel ambulantní i terénní formy služby převažující cílová skupina – osoby se zrakovým postižením ambulantní služba - počet uživatelů 427, počet intervencí 481, počet kontaktů 300 terénní služba - počet uživatelů 513, počet intervencí 785, počet kontaktů 141 kontrola proběhla

Vodící pes, o.s. poskytovatel terénní formy služby převažující cílová skupina – osoby se zrakovým postižením počet uživatelů 395, počet intervencí 63, počet kontaktů 67 kontrola proběhla

Bzenecká 23, Brno Tel: , ,