Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové Viry a antivir
Advertisements

Kuchařka na práci s mnohočleny Matematika pro ZŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Salač. Dostupné z Metodického portálu.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Security Summit sál SŠZP Klatovy hlavní přednášející: Karel Rejthar Microsoft Certified Profesional ostatní přednášející: Michal Weber SŠZP.
Inf Počítačové viry a červy, malware a spyware. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
POČÍTAČOVÉ VIRY A ANTIVIROVÉ PROGRAMY. Viry a antivirové programy VIR program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. pro množení se vkládá do.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc POČÍTAČOVÉ VIRY Co jsou počítačové viry a jak se proti nim bránit?
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Virová infiltrace 3 Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Počítačové viry VY_32_INOVACE_10_10_Počítačové viry Šablona 32.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_07_16_nejpoužívanější programy.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Inf Antivirový program a spam. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_04_20_první pomoc.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Inf Počítač a lidé s handicapem
9. Přenos programu z PC do stroje
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo v digitálním archivu školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Software počítače 1 - opakování
Inf Ovládání operačního systému
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Účetní pravidla, změny v účetních odhadech a chyby
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_09_16_malování
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
Vnitřní paměti počítače
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Zlomky Sčítání zlomků..
Opakování učiva pro 9. ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Remote login.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informatika Počítačové viry.
Opakování učiva pro 9. ročník
Transkript prezentace:

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program

Definice Antivirový program je počítačový software, který slouží k identifikaci, odstraňování a eliminaci počítačových virů a jiného škodlivého software (malware). Úspěšnost antivirového programu závisí na schopnostech a aktuálnosti databáze počítačových virů. Aktuální virové databáze se dnes nejčastěji stahují z Internetu.

Způsoby 1. Způsob - Prohlížení souborů na harddisku, které má za cíl zjistit, jestli se nějaká část neshoduje s některým ze známých virů v antivirové databázi - Pokud je nalezena shoda, má program tyto možnosti:  pokusit se opravit/vyléčit soubor odstraněním viru ze souboru (pokud je to technicky možné)  umístit soubor do karantény (virus se dále nemůže šířit, protože ho nelze dále používat)  smazat infikovaný soubor (i s virem)

Způsoby 2. Způsob -Zjištěním podezřelé aktivity nějakého počítačového programu, který může značit infekci -Tato technika zahrnuje zachytávání dat a sledování aktivit různých programů  nesnaží se najít známé viry, namísto toho sleduje chování všech programů  pokud se takový program pokusí zapsat data do spustitelného programu, antivirus například označí toto nebezpečné chování a upozorní uživatele, který je antivirovým programem vyzván k výběru dalšího postupu

K dosažení trvalého úspěchu ve středním a dlouhém období vyžaduje virová databáze pravidelné aktualizace, které obsahují informace o nových virech. Pokud je antivirový program neaktualizovaný, představují viry přinejmenším stejné nebezpečí, jako kdyby antivir v počítači vůbec nebyl!

Antivirový program fungující na databázi virů kontroluje soubory v momentě, kdy je operační systém počítače vytvoří, otevře, zavře nebo je zasílá/přijímá em. V takovém případě je virus možné zjistit ihned po přijmutí souboru.

Nutno podotknout, že uživatel může naplánovat kontrolu celého systému (pravidelně, nebo na určitý čas). Lze tedy plánovat opakované kontroly všech/části souborů, které se na jednotlivých discích nacházejí. Velmi často je antivirová kontrola naplánována ihned po startu počítače.

Spuštění a kontrola PC Antivir by se měl sám spustit při zapnutí PC -Otevřete program Antiviru a stikně te tlačítko kontrola – rychlá/úplná

Známé antivirové programy NOD 32 Avast! AVG Microsoft Security Essentials Avira antivirus

Popis Prezentace je určena k výkladu o antivirových programech

Zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová domain-images-pictures/cd-dvd-disks-public-domain-images-pictures/dvd-cd-disk.jpghttp:// domain-images-pictures/cd-dvd-disks-public-domain-images-pictures/dvd-cd-disk.jpg