Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon, 21.6.2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Demografie je věda, která se zabývá:
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 8. března Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska 15. března Kulturní hodnoty, jejich.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Venkovská turistika podnikatelské minimum
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Urbanizace a urbanismus
Místní akční skupina Rakovnicko
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Výsledky projednávání
VENKOV SPOV ČR
Demografie je věda, která se zabývá:
Transkript prezentace:

Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,

Vymezení území Strana 2/21

Přírodní a sociálně ekonomické podmínky rozvoje území Přírodní zajímavosti Kulturní zajímavosti Hustota osídlení Osídlení Vzdělanostní struktura Zaměstnanost dle sektorů Vyjížďka obyvatelstva za prací a za vzděláním Nezaměstnanost Doprava Strana 3/21

Přírodní zajímavosti Strana 4/21

Kulturní zajímavosti Strana 5/21

Hustota osídlení Strana 6/21

Osídlení Strana 7/21

Vzdělanostní struktura Strana 8/21

Zaměstnanost dle sektorů Strana 9/21

Vyjížďka obyvatelstva Strana 10/21

Nezaměstnanost Strana 11/21

Doprava Strana 12/21

Hlavní hodnoty území Atraktivní geografická poloha Vysoká kvalita přírodního prostředí Historické a kulturní hodnoty území Nízká hustota obyvatelstva a osídlení Paralelní uspořádání osídlení a krajinného prostoru Poloha a blízkost Domažlic a Tachova jako hlavních obslužných center Kulturní a společenské tradice území CHKO = unikátní uspořádání krajinného prostoru se stopami historického osídlení a citlivým využíváním území Celek = mimořádná příležitost pro koexistenci obyvatele – návštěvníka v území s výjimečnými krajinnými hodnotami Strana 13/21

Regionální kontext rozvoje území Strana 14/21

Zájmy ochrany přírody a hospodářský rozvoj území se nesmí vylučovat Harmonizovat zájmy a činnost správy CHKO, veřejné správy a podnikatelů Realizovat společnou, funkční dopravní a technickou infrastrukturu V hospodářských činnostech reflektovat moderní evropské trendy při vědomí vazby: omezená kapacita x atraktivita území Řešit cíle a zájmy komplexně s důrazem na integrované čerpání finančních zdrojů Strana 15/21

Pilíře hospodářského rozvoje území Cestovní ruch Služby Zemědělství a lesnictví Drobná výroba a řemesla Funkční dopravní a technická infrastruktura Společná marketingová strategie Strana 16/21

Podmínky pro rozvoj cestovního ruchu Ekonomická stabilita a rozvoj území Českého lesa Vytvoření svérázného a příjemného krajinného prostoru pro klidovou rekreaci Ochrana nejcennějších partií Zachování způsobu využití území Udržení „klidového“ charakteru území Omezení negativních důsledků lidské činnosti Cíle cestovního ruchu Zájmy ochrany přírody Neúměrný rozvoj cestovního ruchu Snížení atraktivity území Narušení krajinných hodnot Strana 17/21

Zemědělství a lesnictví nemohou plnit jen produkční funkce Odklon od tradiční orientace na prostou a objemnou produkci Ekologická a alternativní zemědělská výroba Přidružená výroba navazující na místní produkty, tradici a řemesla Služby pro cestovní ruch Péče o krajinu a investice do krajinářských úprav a technické základny pro cestovní ruch Strana 18/21

Drobná výroba a řemesla stimulují rozvoj venkovského prostoru Potenciál venkova je omezen (populačně, lokalizačně, dopravně, infrastrukturně, obslužně, atd.) Drobná výroba a řemesla nevyžadují mimořádné výrobní a investiční vstupy a jsou pracovní příležitostí pro trvale bydlící obyvatelstvo Produkce drobné výroby a řemesel má šanci uspět ve městech a městských aglomeracích a je službou cestovního ruchu Drobná výroba a řemesla patří mezi významně podporované aktivity z fondů EU Podpora rozvoje podnikání na venkově musí být prioritou správy obcí, Plzeňského kraje i státu Strana 19/21

Bez regulace a spolupráce nebude harmonie v území Geografická konfigurace nabízí flexibilitu a harmonické prolínání funkcí území Zásady posuzování přípustnosti a nepřípustnosti činností a staveb v území nesmí být subjektivně užívaným nástrojem Správy CHKO Harmonii přírodních, sociálních a technických složek v území lze definovat regulačním plánem, jehož obsah musí vyjadřovat vysokou míru shody všech partnerů v území Harmonii v území lze zajistit společnou strategií investování Harmonii při realizaci společných cílů nelze zajistit bez jasné a pokud možno jednotné marketingové strategie Strana 20/21

Děkuji za pozornost Kontakt: RNDr. Emil Chochole Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Škroupova Plzeň Strana 21/21