Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Advertisements

2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Aktuální informace ke KPSVL
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský

Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva práce a sociálních věcí pro rok 2012 Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva práce a sociálních věcí pro rok OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV 3OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Přehled OKslužby-poskytovatel 2012

Dotační řízení MPSV 4OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Financování sociálních služeb JčK Kč 2011 MPSV 6,1 mld. Kč JčK Kč 2012 MPSV6,1 mld. Kč

Dotace ze státního rozpočtu – MPSV Dotační řízení MPSV ??? ( ) 5OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví 6 Dotační řízení MPSV

OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví 7 Dotační řízení MPSV

Požadavky pro rok OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Finanční požadavky poskytovatelů Předpokládaná podpora MPSV (směrné číslo) Doporučená podpora (SPRSS) dotační komisi MPSV Kč Kč Kč

Dotační řízení MPSV 9OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Granty/příspěvky Jihočeského kraje 2011 Název GP/PPAlokace GP Podpora a rozvoj protidrogové politiky JčK v roce GP Podpora terénních sociálních služeb GP Podpora služeb nedefinovaných v zákoně č.108/2006 Sb.,o sociálních službách PP Podpora terénních sociálních služeb GP Podpora soc. začleňování osob ohrožených soc. vyloučením na území JčK GP Podpora minimální sítě protidrogových služeb na území JčK Celkem

Dotační řízení MPSV Zainteresované subjekty 10OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MPSVAsociace krajůKrajské úřady

Pozměňovací návrh poslance PaeDr. Josefa Novotného ke sněmovnímu tisku č. 498 – kapitola 313 MPSV (výňatek) 11OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Navýšení částky z 6,1 na 8,3 miliardy Kč na sociální služby vychází z potřeby pokrýt tyto oblasti: ukončené podpory z EU= Kč zvýšení DPH u soc. služeb = Kč zvýšení mezd o 9 % = Kč

Asociace krajů ČR Usnesení Rady AKČR pro sociální záležitosti, dne OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví 1) ve Vládou ČR schváleném návrhu státního rozpočtu ČR na rok 2012 je pro poskytovatele sociálních služeb v rámci programů podpory A a B vyčleněna zcela nedostatečná částka Kč. Argumentace MPSV ČR, že jde o stejnou podporu poskytovatelů sociálních služeb jako v roce 2011 není zcela pravdivá, neboť některé sociální služby byly v roce 2011 financovány z jiných zdrojů. Jde zejména o Individuální projekty sociálních služeb, jejichž prostřednictvím byl financován provoz některých sociálních služeb, které současně MPSV vyčlenilo v letech 2009, 2010 a 2011 ze svého dotačního řízení. Tyto služby byly financovány z prostředků EU a jejich podpora ve většině krajů ČR bude ukončena buďto na začátku roku 2012 nebo v průběhu roku Tento výpadek zdrojů, společně se zvýšením dolní sazby DPH od , způsobí hluboký pokles podpory poskytovatelů sociálních služeb, který může dokonce způsobit zánik těchto poskytovatelů.

Asociace krajů ČR Usnesení Rady AKČR pro sociální záležitosti, dne OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Je nezpochybnitelné, že sociální služby jsou v ČR dlouhodobě podfinancované, patří k nejhůře odměňovaným profesím v ČR a navrhovaná částka na sociální služby ve státním rozpočtu na rok 2012 povede k dramatickému snížení kvality sociálních služeb v ČR. Současně dojde ke snižování kapacit a dostupnosti sociálních služeb, k odlivu kvalifikovaných pracovníků v této oblasti a v konečném důsledku i k zániku stovek registrovaných sociálních služeb napříč ČR. 2) MPSV stanovilo výši tzv. „směrného čísla“ jednotlivým krajům a provedlo následné rozdělení dotací jednotlivým poskytovatelům sociálních služeb netransparentním způsobem, který ohrožuje existenci stávající sítě sociálních služeb.

Dotační řízení MPSV Doporučení JčK vychází:  Individuální posouzení každé žádosti  SPRSS  Časovost  Rozsah poskytovaných služeb  Kapacita lůžek/míst/uživatelů  Počet pracovníků zajišťující základní činnosti  U sociálních služeb za úhradu zohledněn výběr  Efektivita a hospodárnost (Vyhl. 505/2006 Sb.) Doporučení JčK vychází:  Individuální posouzení každé žádosti  SPRSS  Časovost  Rozsah poskytovaných služeb  Kapacita lůžek/míst/uživatelů  Počet pracovníků zajišťující základní činnosti  U sociálních služeb za úhradu zohledněn výběr  Efektivita a hospodárnost (Vyhl. 505/2006 Sb.) 14OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

SPRSS a IP 15OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV SPRSS Jihočeského kraje  V současné době schválený SPRSS JčK na období 2011 – 2013  V rámci OP LZZ probíhá realizace individuálního projektu „Plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji“ (září 2011 – srpen 2013)  Individuální projekt má klíčové aktivity a jednou z nich je podpora procesů plánování sociálních služeb na úrovni kraje, v rámci které bude zpracován další SPRSS Jihočeského kraje na období  Více informací o projektu naleznete na internetové stránce SPRSS Jihočeského kraje  V současné době schválený SPRSS JčK na období 2011 – 2013  V rámci OP LZZ probíhá realizace individuálního projektu „Plánování sociálních služeb v Jihočeském kraji“ (září 2011 – srpen 2013)  Individuální projekt má klíčové aktivity a jednou z nich je podpora procesů plánování sociálních služeb na úrovni kraje, v rámci které bude zpracován další SPRSS Jihočeského kraje na období  Více informací o projektu naleznete na internetové stránce 16OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ II.  Listopad 2011 – projekt schválen Radou a Zastupitelstvem Jihočeského kraje  1. čtvrtletí 2012 – předpokládaný termín vyhlášení výzvy a podání projektu ke schválení  2. – 3. čtvrtletí 2012 – předpokládané schválení projektu Ministerstvem práce a sociálních věcí Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ II.  Listopad 2011 – projekt schválen Radou a Zastupitelstvem Jihočeského kraje  1. čtvrtletí 2012 – předpokládaný termín vyhlášení výzvy a podání projektu ke schválení  2. – 3. čtvrtletí 2012 – předpokládané schválení projektu Ministerstvem práce a sociálních věcí 17OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ II. Doba realizace:  nejpozději do – délka realizace projektu bude specifikována výzvou, zahájení realizace je závislé na délce procesu schvalování žádosti Zaměření podpory:  Zajištění dostupnosti 5 druhů sociálních služeb (domy na půl cesty, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, nízkoprahové denní centrum, intervenční centrum, terénní programy)  nejedná se o konečné rozhodnutí poskytovatele dotace!  Předmětem podpory budou především zajištění stávajících sociálních služeb na území Jihočeského kraje Průběžné informace budou zveřejňovány na stránkách projektu – Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ II. Doba realizace:  nejpozději do – délka realizace projektu bude specifikována výzvou, zahájení realizace je závislé na délce procesu schvalování žádosti Zaměření podpory:  Zajištění dostupnosti 5 druhů sociálních služeb (domy na půl cesty, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, nízkoprahové denní centrum, intervenční centrum, terénní programy)  nejedná se o konečné rozhodnutí poskytovatele dotace!  Předmětem podpory budou především zajištění stávajících sociálních služeb na území Jihočeského kraje Průběžné informace budou zveřejňovány na stránkách projektu – 18OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dotační řízení MPSV 19OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Děkuji za pozornost 20OSVZ – Odbor sociálních věcí a zdravotnictví