PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality - 595 aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Školní poradenské pracoviště
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PERUN Péče Rozvoj a Uplatnění Nadání Návrh systémových opatření a verifikace základních prvků národního systému provyhledávání, rozvoj a uplatnění nadaných.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Program – – 9.30 → základní informace o studiu
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
NIDM, TALNET a NNO Mimořádně nadané děti. Kongres výchovného poradenství Interhotel Labe, Pardubice26. dubna 2006.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Centrum Masarykovy univerzity pro nadané děti v JM kraji Šárka Portešová.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Kariérové poradenství v českém středním školství
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
Šablony OP VVV a podpora nadání
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Centrum kolegiální podpory CKP
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

PaedDr. Eva Schneiderová NIDV

* Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme - 35 rozhovorů Představujeme * Elektronické zdroje – 188 odkazů na Elektronické zdroje * absolventské VŠ práce (bakalářské, diplomové, habilitační práce) absolventské VŠ práce * legislativa, koncepce, dokumenty legislativa, koncepce, dokumenty * odborné články odborné články * populární články populární články * příručky, metodiky příručky, metodiky * Odkazy – 54 odkazů na zajímavé weby Odkazy

* Aktivity Aktivity * Knihy – 191 publikací Knihy * návody na aktivity návody na aktivity * o nadání o nadání * přírodní vědy přírodní vědy * pro nadané - předškoláci pro nadané - předškoláci * pro nadané - základní a střední škola pro nadané - základní a střední škola * pro pedagogy pro pedagogy * pro rodiče pro rodiče * související problematika související problematika * Hry – nové, vzniká ve spolupráci Hry s Mgr. Janem Vodičkou, 5 her

* Síť podpory nadání Síť podpory nadání * Stipendia a ocenění – 20 odkazů Stipendia a ocenění * Školy pro nadané – 21 odkazů Školy pro nadané * Organizace – 20 odkazů Organizace * Projekty – 29 odkazů Projekty

* první elektronické odborné periodikum věnované tématu nadání a nadaných * koncepce časopisu je výsledkem několikaměsíční intenzivní spolupráce Redakční rady časopisu, již tvoří přední čeští a slovenští odborníci, kteří se tématu nadání již řadu let výzkumně i prakticky věnují * vedoucí Redakční rady je PhDr. Šárka Portešová z MU Brno * vychází 2x ročně od r * zatím publikována 4 čísla

* Poradna poskytuje konzultace k aktivitám pro nadané, ke vzdělávání pedagogů a organizátorů pro nadané k orientaci v současné nabídce pro obě cílové skupiny. Odpovídají pracovníci Talentcentra NIDM a odborníci z oblasti psychologie a pedagogiky. * PaedDr. Eva Schneiderová - zodpovídá dotazy týkající se volnočasových aktivit pro nadané, specializuje se na oblast olympiád a soutěží, poradí v oblasti pedagogiky nadaných dětí a tvorby úloh pro nadané žáky. * Mgr. Jana Besperátová, psycholog - zodpovídá dotazy týkající se psychologické a pedagogické diagnostiky mimořádného nadání, výchovného poradenství pro rodiče nadaných dětí (nerovnoměrný vývoj, osobnostní a emoční obtíže, obtíže v kolektivu vrstevníků) a poradenství v oblasti vzdělávání a aktivit pro nadané děti. * PaedDr. Dagmar Borovičková, psycholog - může poradit v oblasti výchovy a vzdělávání nadaných žáků, pomůže vyřešit problémy nejrůznějšího druhu jak rodičům, tak učitelům, ale i samotným žákům, kteří se na ni obrátí. * Mgr. Lenka Kvěchová, psycholog, pedagog - poradí v oblasti vzdělávání nadaných žáků, práce s třídním kolektivem. Ráda předá zkušenosti s výukou a tvorbou úloh pro nadané studenty a pomůže vyřešit možné překážky ve výchově a vzdělávání. * Mgr. Jan Vodička působil jako učitel fyziky na základní škole a později na Osmiletém gymnáziu Buďánka (dnešní Mensa gymnázium). Spoluzaložil projekt Talnet, organizuje mistrovství ČR v deskových hrách, které využívá též jako didaktických pomůcek.

* Cíle projektu Cíle projektu * Napsali o nás Napsali o nás * Výstupy projektu Výstupy projektu * Kontakty Kontakty * Projekt PERUN je prvním krokem k založení systému pro vyhledávání a podporu zájemců o přírodovědné a technické obory v ČR. * Jeho výstupem budou zejména informační, výukový a vyhodnocovací systém a Střediska podpory nadání (SPONY). * Projekt počítá s vytvořením vzdělávacích aktivit pro pracovníky, kteří s danou cílovou skupinou pracují, a také s vytvořením expertní skupiny, která by měla připravit možná řešení v oblasti legislativy, financí apod. * Projekt financovaný z rozpočtu MŠMT začal oficiálně a jeho plánované uzavření je