Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Advertisements

Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Licence softwaru (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Podnikání.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
ICT ve výuce jazyků Mgr. Jana Sochorová Základní škola a Mateřská škola Česká Bělá.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Téma: Viry, antivirová ochrana,spamy – 1. část Vypracoval/a: Ing. Jana Wasserbauerová.
K NIHY, HUDBA A FILMY NA INTERNETU Pavlína Trchalíková, Dominika Šmiřáková, Lenka Švrčková, Soňa Frnková a Petr Smolka.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
… proč mi moji přátelé stále posílají vtipy, prezentace, zajímavosti, ale bez připsání nějakého slova ??? Tak tady je odpověď. … proč mi moji přátelé.
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Vydělávej peníze on-line prostřednictvím investice do reklamních bannerů!  KAŽDÝ PÁTEK VÝPLATY - VÝBĚR OD 20 EURO !  ZISKY + REFERÁL PROVIZE + ZHODNOCENÍ.
Co je Open Access (OA) Bc. Miroslava Pourová. Open Access = Otevřený přístup mezinárodní iniciativa k zajištění: – trvalého – okamžité – bezplatného přístupu.
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
Motobazar halouzka. Historie naší firmy Naše firma byla založena 1. Prosince Naše firma se nachází v Bělčovicích,v malé vesničce u Dačic.
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Třídní aktiv (1.D) Školní řád od nový školní řád (vyvěšený v kmenové třídě, webové stránky, zadní strana diáře - podepsat) ŠŘ dostane.
Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP: Tematická oblast: Mediální výchova Název vzdělávacího materiálu:
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_228 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Projekty mezinárodní spolupráce po roce 2014
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
INTERNET Pro 5. ročník.
Možnosti připojení k internetu
Vaše knihovna na knihovny.cz
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
inzerce v časopisu ATLETIKA
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Internet.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
POKYNY K ZÁPISU PŘEDMĚTŮ VE STAGu
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
5 důvodů proč hrát League of Legends (LoL)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Název materiálu: Internetový prohlížeč Google Chrome
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_13
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče
Informační a komunikační technologie
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Polský tref 2000 Zahájení 1  Zpracoval: Vláďa.Nulíček.
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Manuál k práci s Bakaláři Třídní kniha
Věcné učení První pomoc
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
KOMUNIKACE NA INTERNETU
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Informatika Počítačové viry.
Transkript prezentace:

Pro 5. ročník INTERNET

Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač

Internetová stránka, která umí hledat jiné internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač

zahraniční české Prohlížeč / Vyhledávač

Každá internetová stránka musí mít svou adresu, abychom ji mohli na Internetu najít. mezinárodní adresa česká adresa slovenská adresa Prohlížeč / Vyhledávač

Jestliže známe adresu stránky, píšeme ji přímo do prohlížeče! Prohlížeč / Vyhledávač

Jestliže adresu stránky neznám, musím si ji vyhledat ve vyhledávači! facebook Prohlížeč / Vyhledávač

1.Jak dlouho pojedete autem do Lednice? 2.Kde zjistím jízdní řády? 3.Leží Barcelona u moře? 4.Kolik má obyvatel? Umíte vyhledávat?

Přes telefonní linku. Připojení k Internetu

Anténa např. na střeše. Připojení k Internetu

Internet v mobilu SIM karta nemusí být jen v mobilu, ale i ve speciálním zařízení – modemu – který se umí také „dovolat“ na Internet. Připojení k Internetu

Z kabelového připojení udělá wi-fi Připojení k Internetu

Chráněné soubory na síti -program, který je zdarma -autor za něj nic nechce -naopak je rád, když si ho stáhneme -tento program už něco stojí -autoři chtějí dostat zaplaceno, stálo je to hodně práce a času -nelegální stahování je trestné!

-bezplatná verze placeného programu – na zkoušku -má některá omezení: -na 15, 30, … dní -na 20, 30, … spuštění -některé funkce nefungují -Výsledná práce se nesmí vystavovat, prodávat, … Chráněné soubory na síti

Když si v obchodě vezmete něco, za co se má zaplatit, je to Když si stáhnete z internetu zdarma software, za který se má zaplatit, je to Chráněné soubory na síti

To není krádež. To auto tady stojí úplně zadarmo. To není krádež. Ten program se dá stáhnout úplně zadarmo.

Můžeme si z internetu stáhnout film nebo CD? Chráněné soubory na síti

Můžeme si z internetu stáhnout placený program? Chráněné soubory na síti

Pro 5. ročník

Založení u Poskytovatelé ových schránek:

Založení u mail.google.com Poskytovatelé ových schránek:

Struktura u uživatelské jméno zavináč poskytovatel – u koho mám Je také ová adresa?

Struktura u

Nevyžádaná hromadná pošta reklamního charakteru. Váš prodávají zloději ů (spammeři) legálním i nelegálním firmám – ty vám pak posílají reklamní nabídky. Můžou poslat i sledovací programy – spyware! Nevyžádaná pošta