Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Sluneční soustava Slunce
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Informační technologie-prezentace
Vypracovala:Klára Utišilová
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
Vesmír (Space).
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
Sluneční soustava.
Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení se s bezhotovostním platebním stykem AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění.
Anotace Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma síla a její měření AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Pracovní list k procvičení základních poznatků o horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Výklad, procvičení plynulého čtení s porozuměním, vlastní reprodukce textu a schopnost ukázat jednotlivé části na modelu. Autor Dagmar Kaisrová.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor
Slunce a sluneční soustava
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Sluneční soustava.
Pracovní list k procvičení znalostí o vnějších geologických dějích.
Sluneční soustava.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
VY_32_INOVACE_01_Poznávání planet Sluneční soustavy Autor:
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací. Získání poznatků Zemi a planetách. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Hvězda, planeta, satelit, galaxie Druh učebního materiáluVýklad Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 181 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

ZEMĚ – NAŠE PLANETA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Země, jak ji vidí kosmonauti. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

NÁŠ DOMOV Země je spolu s dalšími osmi planetami součástí sluneční soustavy. Středem sluneční soustavy je Slunce, které září vlastním světlem. Jeho světelná a tepelná energie umožňuje život na Zemi. Kolem Slunce obíhá 9 planet. Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluto. Vědci se přou, zda Pluto je planeta nebo jiný typ vesmírného tělesa, ale zatím se v soustavě uvádí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Sluneční soustava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Slunce je součástí galaxie Mléčná dráha Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Hvězda Slunce září vlastním světlem, je to zářící hvězda. V jeho nitru dochází k jaderným reakcím, při kterých se uvolňuje obrovské množství světla a tepla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Přírodní a umělé satelity Země Okolo některých planet obíhají další vesmírná tělesa, kterým říkáme měsíce. Země má jedinou vlastní planetu Měsíc. Povrch je tvořen rovinami, pohořími a krátery. Měsíc nemá atmosféru, ani vodu – první lidé na Měsíci, Američané Armstrong a Aldin. Kolem Země, ale obíhá spousta oběžnic – satelitů, které vyrobil člověk např. ke zkoumání počasí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze

Povrch Měsíce. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová. Dostupné z Metodického portálu financovaného z ESV a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze