Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor"— Transkript prezentace:

1 Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor
Anotace Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor Dagmar Kaisrová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k odpovědnosti za svá rozhodnutí .Schopnost vyhledávání informací. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Práce, výkon, síla, jednotka času, mlýn, turbína Druh učebního materiálu Pracovní list Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 4 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Práce a výkon Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Pokus Už jsi někdy táhl sáňky? Už jsi někdy táhl sáňky, na kterých v tu chvíli někdo seděl? Vozil jsi někdy kočárek s miminkem? Sáně nebo kočár jsou dopravní prostředek Pasažér je náklad, který máš přemístit Šlo to úplně lehce nebo jsi musel vynaložit nějakou sílu svých svalů? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Práce a výkon Pokud jsi sáně, kočárek nebo knihy, či jiný náklad přemístil, vykonal jsi práci. Potřeboval si k tomu sílu svalů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Na některé výkony síla našich svalů nestačí. Pak musíme použít stroje.
Důlní kombajn narubal uhlí, auto do vezlo uhlí ke spotřebiteli, kombajn a auto vykonaly práci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Souvislost mezi prací,silou a výkonem a časem
Člověk nebo stroj konají práci, když silou působí po určité dráze – přemisťují těleso z jednoho místa na druhé. To je výkon, který trvá nějaký čas. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Síla větru Síla větru roztáčí kola větrného mlýnu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Síla vody Síla vody roztáčí turbínu elektrárny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Výkon je práce vykonaná za jednotku času
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Opakování Kdy koná člověk nebo stroj práci? Jmenuj některé stroje, které vykonávají práci. Jak nazýváme práci vykonanou za určitý čas? Které přírodní živly konají práci? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak
Řešení Člověk nebo stroj konají práci, když silou působí po určité dráze a přemisťují těleso z místa na místo. Bagr, jeřáb, auto, nakladače, atd.. Práci vykonanou za určitý čas nazýváme výkon. Voda, vítr mohou konat práci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak , je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor"

Podobné prezentace


Reklamy Google