STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_134 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Moučníky, dezerty Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
MEHLSPEISEN, NACHSPEISEN moučníky, dezerty
Odhadněte význam (spojte německé výrazy s českými) r Pudding r Napfkuchen Bayerische Pfannkuchen s Bischofsbrot e Äpfel in Schlafrock r Apfelstrudel r Mohnstrudel r Quarkstrudel Erdbeeren mit Schlagsahne e Linzer Torte e Haselnusstorte jablkový závin bavorské vdolečky puding jablka v županu bábovka makový závin ořechový dort linecký dort biskupský chlebíček jahody se šlehačkou tvarohový závin
Lösung (řešení)
Odhadněte význam (spojte německé výrazy s českými)
Lösung (řešení)
Was ist auf den Bildern?
Lösung (řešení) 1 Vanillepudding 2 Pfannnkuchen mit Marmelade 3 Plinsen 4 Vanilleeis mit heiβen Himbeeren und Sahne 5 Warmer Apfelstrudel mit Sahne
Welche Mehlspeisen und Kuchen sind typisch für unsere Küche?
Lösung (řešení) Typische Mehlspeisen sind z. B Pfannkuchen, Buchteln, Strudel, Napfkuchen, Weinachtsstolle oder Osterbrot. Bekannte sind auch Karlsbader Oblaten oder Lebkuchen aus Pardubice.
Zdroje NEUVEDEN. Dr. Oetker [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 7pwk4s.cz.htmlhttp:// 7pwk4s.cz.html NEUVEDEN. Prostřeno.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: palacinky-s-marmeladouhttp://prostreno.bety.cz/recepty/2370/Pohankove- palacinky-s-marmeladou NEUVEDEN. Blog.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. Hotel Budweis [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: