Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování"— Transkript prezentace:

1 Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování
Skládá se z operací: - formátování na přesný rozměr, (odstranění nadmír) - frézování – rovinné, profilové přímočaré, rovinné a profilové křivočaré a kopírování, (čelní frézování - čepování) - olepování bočních ploch, průběžné olepovačky, kontinuální olepování bočních ploch nábytkových dílců je tvořeno samostatnými agregáty – nanášení lepidla, vysouvání dýh, posuv dílce a přitlačení dýh, odstranění přesahující dýhy na šíř a na dél, srážení hran a broušení plochy. (softforming, postforming)

2 vrtání otvorů pro spojovací elementy a kování
vrtání otvorů pro spojovací elementy a kování. Vrtačky jedno a více vřetenové, vrtací automaty a průběžné vrtací linky. Vrtáky HSS, SK a diamantové. Rozteč vrtáků v kolíkovacím stroji je 32 mm. Pro volbu nástroje je rozhodující směr otáčení a průběžné a neprůběžné otvory. Opracování materiálů na CNC obráběcích centrech – práce ve více osách, rychlá a pružná výměny nástrojů, přesnost a spolehlivost.

3 Průběžný kolíkovací stroj

4 - broušení povrchu – cílem je dosažení rovného a hladkého povrchu, velikost brusných zrn záleží na druhu dřeviny. První broušení (papírové pásky) zrnitost 60 – 100, druhé broušení 100 – 200, pro vysoce kvalitní plochy 200 – 280. Rychlost posuvu záleží na druhu broušení a broušeném materiálu. Pohybuje se 8 – 16 m.min-1. Pro zvýšení intenzity se používá křížové broušení, napříč a podél vláken. Broušení hran zrnitost 80 – 150.


Stáhnout ppt "Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování"

Podobné prezentace


Reklamy Google