Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VYVRTÁVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VYVRTÁVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 VYVRTÁVÁNÍ

2 Úvod Vyvrtávání – obrábění předobrobených vnitřních rotačních ploch jedno– nebo vícebřitým nástrojem. Vyvrtáváním se zvětšují díry kruhového průřezu, vytvořené vrtáním, tvářením, předlitím apod.

3 Řezné podmínky Malá tuhost vyvrtávacích tyčí omezuje do jisté míry volbu průřezu třísky. Řezná rychlost je ovlivněna špatným odvodem tepla při obrábění v díře a zhoršenými podmínkami pro odvod třísek z místa řezu. Hodnoty posuvu a hloubky řezu: Volba velikosti posuvu závisí na požadované jakosti obrobeného povrchu a na tuhosti vyvrtávací tyči.

4 Řezná rychlost Řezná rychlost vcv se určí stejně jako při soustružení a snižuje se koeficientem, který závisí na průměru díry: vcv – řezná rychlost při vyvrtávání vcs – řezná rychlost při soustružení k – opravný součinitel

5 Plocha průřezu třísky S
Plocha průřezu třísky S, odebíraná jedním břitem nástroje se vypočte: pro dvoubřitý nástroj (z=2) platí: D – průměr vrtáku [mm] d – průměr předvrtané díry [mm] h – hloubka řezu [mm] so – posuv na otáčku [mm] z - počet břitů nástroje

6 Dosahované parametry Dosahované hodnoty přesnosti rozměru a drsnosti vyvrtávaných děr: Podle typu obráběcího stroje a způsobu polohy vřetene a obrobku lze dosáhnout přesnosti roztečí děr v rozsahu 0,2 až 0,02 mm.

7 Konec


Stáhnout ppt "VYVRTÁVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google