Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha."— Transkript prezentace:

1 Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma: SO – servis vína ve složité obsluze Jméno autora:Jaroslav Petr ů Vytvo ř eno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasn ě ní pojmu dekantace a servisu vína p ř i SO,vhodnost inventá ř e ca pracovního postupu ŠablonaIII/2 Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_373

2 Sommelierský zp ů sob - dekantace Servis vína ve složité obsluze

3 Proč dekantace Dekantaci vína provádíme jak u č erveného tak i u bílého vína Č ervená vína tím zbavujeme usazenin – depotu a bílá provzdušníme Dekantace se provádí jednoduše ř e č eno u vín která si to zaslouží. To znamená vína ro č níková ur č ená k archivaci a podobného rázu.

4 Zásady dekantace Prezentace Znalost vína Komunikace s hostem Zru č nost Bezchybné provedení Zachování postupu p ř i servisu – pokud hostitel neur č í jinak Znát d ů vody pro č dekantujeme

5 Ukázka dekantace od sommeliérů nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video

6 Kontrolní otázky Co je to dekantace Pro č dekantujeme Použitý inventá ř Pracovní postup

7 zdroje nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video na+video&hl=cs&tbm=isch&tbnid=CwPw99WuepNVyM: &imgrefurl=http:// na+video&hl=cs&tbm=isch&tbnid=CwPw99WuepNVyM: &imgrefurl=http:// =isch&tbnid=NfOFpf8_BThLUM:&imgrefurl=http:// =isch&tbnid=NfOFpf8_BThLUM:&imgrefurl=http://


Stáhnout ppt "Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha."

Podobné prezentace


Reklamy Google