Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO - flambování Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny –Obecná charakteristika flambování,možnosti,postupy,vhodnost použitých surovin a bezpečnost při práci ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_364

2 Flambování Co kde kdy a jak

3 Co můžeme flambovat Flambovat lze celkem cokoliv – ovoce,masa,moučníky,přílohy,nápoje Flambování je efekt který umocňuje dokonalý servis přímo před hostem a je vyvrcholením celé práce Jedná se nejen o efekt ale také o o o dochucení připravovaného pokrm

4 Trochu bezpečnosti Bezpečnost při flambování je důležitá Zejména proto že můžeme ohrozit nejen sebe ale i hosty Dbáme na dokonalou přípravu a kontrolu inventáře a použitých pomůcek Dbáme na osobní úpravu Chováme se obezřetně a opatrně Pracujeme klidně a pečlivě

5 Čím můžeme flambovat Teoreticky lze říci že destiláty s obsahem alkoholu minimálně 40 % A však je zapotřebí zvážit skutečnost že každá surovina vyžaduje jiný destilát Tudíž nelze univerzálně použít například vodku Hlavní zásadou je že NIKDY nelijeme alkohol přímo z lahve

6 Co k čemu Dezerty a sladká jídla – se dobře kombinují s voňavým destilátem – rumy a ovocné produkty Masa – ta se dobře snáší například s ginem či whisky a burbonem Pokud flambujeme pro efekt krustu – lze použít třeba vodku

7 Příklady flambovaných jídel Palačinky Lívance Banány a jablka Steaky Masové směsi Zmrzlina Káva Pudink

8 Kontrolní otázky 1,bezpečnost práce - jak postupovat 2,co je možné flambovat 3,čím je možné flambovat 4,vhodnost surovin

9 Zdroje qFERaC2orAN4M:&imgrefurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/&docid=EVXHlX10tJMe JM&imgurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/images/cisnik.jpg&w=600&h=408&ei=ylwn ULKXMoWWs qFERaC2orAN4M:&imgrefurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/&docid=EVXHlX10tJMe JM&imgurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/images/cisnik.jpg&w=600&h=408&ei=ylwn ULKXMoWWs ch&tbnid=8wdWn0kyLuXDTM:&imgrefurl=http://czechfolks.com/plus/2012/07/12/josef- andrle- ch&tbnid=8wdWn0kyLuXDTM:&imgrefurl=http://czechfolks.com/plus/2012/07/12/josef- andrle- WRYmTm33U5pANM:&imgrefurl=http://www.stronghold.restauracevbrne.cz/v-patek od-18-hodin-flambovani-palacinek WRYmTm33U5pANM:&imgrefurl=http://www.stronghold.restauracevbrne.cz/v-patek od-18-hodin-flambovani-palacinek ch&tbnid=GxatdcD9f_gIZM:&imgrefurl=http://hasici.bloger.cz/Ohen/Ohniva-voda-je- velmi- nebezpecna&docid=f64VcLk6Jyj1zM&imgurl=http://hasici.bloger.cz/obrazky/hasici.blo ger.cz ch&tbnid=GxatdcD9f_gIZM:&imgrefurl=http://hasici.bloger.cz/Ohen/Ohniva-voda-je- velmi- nebezpecna&docid=f64VcLk6Jyj1zM&imgurl=http://hasici.bloger.cz/obrazky/hasici.blo ger.cz imgrefurl=http://www.upb.cz/portfolio/shop/28-Whisky/32-Isle-of-Arran- Whisky&docid=6jze_tQulTl01M&imgurl=http://www.upb.cz/imageResi imgrefurl=http://www.upb.cz/portfolio/shop/28-Whisky/32-Isle-of-Arran- Whisky&docid=6jze_tQulTl01M&imgurl=http://www.upb.cz/imageResi nid=8RMYNUlY7WlMFM:&imgrefurl=http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni- a-stolovani/skola-flambovani-zapalte-si-veceri aspx&d nid=8RMYNUlY7WlMFM:&imgrefurl=http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni- a-stolovani/skola-flambovani-zapalte-si-veceri aspx&d


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google