Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:"— Transkript prezentace:

1

2 Adopce zvířátka Klokánek

3 Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď: klokanovití

4 Zajímavosti… Klokan rudý dostal jméno podle zbarvení samců, kteří jsou rezaví. Samice a mláďata mívají spíše šedavou barvu srsti. Žijí ve skupinách, aktivní jsou především ráno a večer. Rádi se ochlazují v mělké vodě nebo tak, že si olizují předloktí. Při pohybu v klidu hopsají klokani po všech čtyřech, při útěku skáčou po zadních a rovnováhu udržují ocasem. Vyskočí až do výšky 3 m a do dálky 10 m, rychlostí téměř 50 km/h. Klokan rudý dostal jméno podle zbarvení samců, kteří jsou rezaví. Samice a mláďata mívají spíše šedavou barvu srsti. Žijí ve skupinách, aktivní jsou především ráno a večer. Rádi se ochlazují v mělké vodě nebo tak, že si olizují předloktí. Při pohybu v klidu hopsají klokani po všech čtyřech, při útěku skáčou po zadních a rovnováhu udržují ocasem. Vyskočí až do výšky 3 m a do dálky 10 m, rychlostí téměř 50 km/h.

5 O něm Rozměry: délka těla 0,8-1,6 m, délka ocasu 0,7- 1,2 m, hmotnost 20-95 kg, samci jsou větší než samice a vztyčeni měří na výšku i více než 2 m. Rozměry: délka těla 0,8-1,6 m, délka ocasu 0,7- 1,2 m, hmotnost 20-95 kg, samci jsou větší než samice a vztyčeni měří na výšku i více než 2 m.

6 Zeměpisné rozšíření Austrálie kromě jižního, východního a severního pobřeží Austrálie kromě jižního, východního a severního pobřeží Tady žije klokan

7 Čím se živí?? Klokani jsou býložravci. Klokani jsou býložravci. Živí se šťavnatými výhonky trav, bylinami a listy. Živí se šťavnatými výhonky trav, bylinami a listy. Klokani jsou přizpůsobeni k příjmu poměrně chudé potravy a v suchých obdobích se spokojí i s bylinami, kterými by ostatní zvířata pohrdla. Klokani jsou přizpůsobeni k příjmu poměrně chudé potravy a v suchých obdobích se spokojí i s bylinami, kterými by ostatní zvířata pohrdla.

8 Krmení klokanů

9 Fotografie To je pohoda...

10

11

12

13

14 No nejsou roztomilí??


Stáhnout ppt "Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:"

Podobné prezentace


Reklamy Google