Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná příprava zvěřiny Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin živočišného původu - zvěřina ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_506

2  Zvěřina je maso získané z ulovené volně žijící zvěře.  Do provozoven je dodávána vysoká srstnatá a černá zvěřina vyvržená (bez vnitřností). Pernatá a nízká srstnatá se dodává včetně vnitřností (pověsit za hlavu a vyháčkovat) Rozdělení zvěřiny:  Srstnatá:  vysoká - jelen, daněk, srna, srnec,  nízká - zajíc, divoký králík  černá - kanec, bachyně, podsvinče  červená – muflon, kamzík  Pernatá  polní = bažant, koroptev, křepelka  lesní = tetřev, tetřívek, jeřábek  vodní – divoká husa, divoká kachna  Zvěřina je maso získané z ulovené volně žijící zvěře.  Do provozoven je dodávána vysoká srstnatá a černá zvěřina vyvržená (bez vnitřností). Pernatá a nízká srstnatá se dodává včetně vnitřností (pověsit za hlavu a vyháčkovat) Rozdělení zvěřiny:  Srstnatá:  vysoká - jelen, daněk, srna, srnec,  nízká - zajíc, divoký králík  černá - kanec, bachyně, podsvinče  červená – muflon, kamzík  Pernatá  polní = bažant, koroptev, křepelka  lesní = tetřev, tetřívek, jeřábek  vodní – divoká husa, divoká kachna

3  Zvěřinu necháváme zrát v chladu, ve větraných prostorách, zavěšenou.  Nízkou srstnatou necháváme zrát v kůži nevyvrhnutou.  Vysokou srstnatou, černou a červenou v srsti, vyvrhnutou.  Pernatou lesní a polní v peří nevyvrhnutou.  Výjimky tvoří vodní, kterou nenecháváme zrát, protože se rychle kazí.  Odležení masa  Kuchařská úprava masa  Mytí masa  Krájení a porcování masa  Protahování, protýkání a špikování masa  Klepání masa  Mletí masa  Zvěřinu necháváme zrát v chladu, ve větraných prostorách, zavěšenou.  Nízkou srstnatou necháváme zrát v kůži nevyvrhnutou.  Vysokou srstnatou, černou a červenou v srsti, vyvrhnutou.  Pernatou lesní a polní v peří nevyvrhnutou.  Výjimky tvoří vodní, kterou nenecháváme zrát, protože se rychle kazí.  Odležení masa  Kuchařská úprava masa  Mytí masa  Krájení a porcování masa  Protahování, protýkání a špikování masa  Klepání masa  Mletí masa

4 Doplň názvy zvěřiny.  Srstnatá:  vysoká – ___________________________  nízká - ___________________________  černá - ___________________________  červená – __________________________  Pernatá  polní - ____________________________  lesní - ____________________________  vodní - ____________________________ Doplň názvy zvěřiny.  Srstnatá:  vysoká – ___________________________  nízká - ___________________________  černá - ___________________________  červená – __________________________  Pernatá  polní - ____________________________  lesní - ____________________________  vodní - ____________________________

5 Doplň názvy zvěřiny.  Srstnatá:  vysoká - jelen, daněk, srna, srnec,  nízká - zajíc, divoký králík  černá - kanec, bachyně, podsvinče  červená – muflon, kamzík  Pernatá  polní - bažant, koroptev, křepelka  lesní - tetřev, tetřívek, jeřábek  vodní – divoká husa, divoká kachna Doplň názvy zvěřiny.  Srstnatá:  vysoká - jelen, daněk, srna, srnec,  nízká - zajíc, divoký králík  černá - kanec, bachyně, podsvinče  červená – muflon, kamzík  Pernatá  polní - bažant, koroptev, křepelka  lesní - tetřev, tetřívek, jeřábek  vodní – divoká husa, divoká kachna

6   http//www.naševiziva.cz/zverina  Obrázky zvěřiny - C4%9B%C5%99iny&hl=cs&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_csCZ 483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei= t106UcjUH4mM4gSTi4HICQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ& biw=1366&bih=540   http//www.naševiziva.cz/zverina  Obrázky zvěřiny - C4%9B%C5%99iny&hl=cs&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_csCZ 483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei= t106UcjUH4mM4gSTi4HICQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ& biw=1366&bih=540


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná."

Podobné prezentace


Reklamy Google