Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Vložky do polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák bude znát vhodnost a přípravu vložek do polévek ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_520

2 Vložky do polévek Syrové - žloutky žloutek vložíme do šálku s vývarem, ve kterém ihned podáváme. Tepelná úprava ve vodní lázni Vaječná sedlina  mléko a vejce rozšleháme, přidáme muškátový květ  přidáme chuťový doplněk, vaříme ve vodní lázni ve vymaštěné formě, vychladlý krájíme na kostičky; Chuť. doplňky: šunka, hrášek, strouhaný sýr, špenát, petrželka…..

3 Vložky do polévek  Celestýnské nudle: lité palačinkové těsto z polohrubé mouky, vajec, mléka a soli  pečeme palačinky krájíme nudle 4 – 5 cm dlouhé a 0,5 cm široké a vkládáme do polévky při expedici; Profiterolky: pálené těsto – kuličky pečeme v troubě a plníme masovou pěnou

4 Vložky do polévek  Tepelná úprava pečením:  Vaječný svítek: žloutky utřeme osolíme + muškátový květ + polohrubá mouka  vmícháme sníh, nesekanou petrželku a pečeme Další svítky  šunkový  zeleninový  piškotový  žemlový  pažitkový

5 Vložky do polévek  Tepelná úprava smažením:  Fritátové nudle:  (viz. Celestýnské nudle) krájíme na nudle asi 5 cm dlouhé a 0,3 cm široké, usmažíme v oleji do červen a.  Smažený hrášek: lité těsto z mléka, hrubé mouky, vajec a soli  přes struhadlo  do rozpáleného oleje  Koule z pálené hmoty: pálené těsto z vody, tuku a hl. mouky a vajec  malé kuličky smažíme

6 VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;

7 VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit_řešení Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; zelenina; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;

8 Použité zdroje polevky/polevky/vlozky-zavarky-do-polevek/ a-jejich-zahustovani/ Obrázky vložek do polévek - polevky/polevky/vlozky-zavarky-do- polevek/http://recepty.centrum.cz/tipy- triky/2003/1/27/clanky/polevky-a-jejich-zahustovani/ A9vek&hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo= u&source=univ&sa=X&ei=8fNOUc_NJKjw4QSWuoDwBg&ve d=0CHYQsAQ&biw=1366&bih=540


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek."

Podobné prezentace


Reklamy Google