Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558

2 Rozdělení zvěřiny. 1. Nízká srstnatá – zajíc, divoký králík
2. Vysoká srstnatá – jelen, laň, kolouch, srna, srnec, daněk 3. Černá – divočák, bachyně, podsvinče 4. Červená – medvěd, kamzík, muflon 5. Pernatá a. Lesní – tetřev, tetřívek b. Polní – bažant, koroptev, křepelka c. Vodní – divoká husa a kachna, lyska

3 Nízká srstnatá zvěřina
Zajíc polní Divoký králík

4 Vysoká srstnatá zvěřina
srnka laň kolouch srnec daněk Jelen

5 Zvěřina - černá divočák bachyně podsvinče

6 Zvěřina - červená Kamzík Medvěd Muflon

7 Zvěřina pernatá - a) lesní
Tetřev Tetřívek

8 Zvěřina pernatá - b) polní
bažant koroptev křepelka

9 Zvěřina pernatá – c) vodní
divoká husa divoká kachna lyska

10 VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk

11 VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk

12 Použité zdroje. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zv%C4%9B%C5%99ina_(maso)
Obrázky k tématu -https://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zek+liska&hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=KXKrUb_4IsHQ7Aa51IGIDg&ved=0CCwQsAQ&biw=1366&bih=540#hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&sa=1&q=obr%C3%A1zek+ZV%C4%9A%C5%98INY&oq=obr%C3%A1zek+ZV%C4%9A%C5%98INY&gs_l=img j6j c.1.15.img.ouu4zekrqNI&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv ,d.ZWU&fp=e021164c1cd2814&biw=1366&bih=540 Staženo dne –


Stáhnout ppt "Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558"

Podobné prezentace


Reklamy Google