Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení vepřového masa, jakostní třídy Jméno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení vepřového masa, jakostní třídy Jméno."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení vepřového masa, jakostní třídy Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci se naučí a upevní si základní poznatky o rozdělení vepřového masa a kvalitě masa… ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_NAV_295

2 Dělení vepřového masa: obrázek č 1 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta –svrchní 12.Kýta spodní šál 13.zadní koleno Dělení vepřového masa: obrázek č 1 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta –svrchní 12.Kýta spodní šál 13.zadní koleno

3 vepřová kýta BK obrázek č 2 Vepřová pečeně SK - obrázek č. 3 Vepřová panenka obrázek č 4 vepřová kýta BK obrázek č 2 Vepřová pečeně SK - obrázek č. 3 Vepřová panenka obrázek č 4

4 Vepřová plec obrázek č. 5 Vepřová krkovice obrázek č. 6 Vepřový bok (bůček) obrázek č. 7

5 vepřové koleno obrázek č. 8 Vepřový lalok obrázek č. 9 Vepřová hlava obrázek č. 10 Vepřové nožičky obrázek č. 11

6 Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.____________________ 2. ___________________ 3. ___________________ 4.____________________ 5.____________________ 6.____________________ 7.____________________ 8.____________________ 9.____________________ 10.___________________ 11.___________________ 12._________________ 13.___________________ Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.____________________ 2. ___________________ 3. ___________________ 4.____________________ 5.____________________ 6.____________________ 7.____________________ 8.____________________ 9.____________________ 10.___________________ 11.___________________ 12._________________ 13.___________________

7 Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - květová špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta – svrchní šál 12.Kýta - spodní šál 13.zadní koleno Rozděl podle obrázku vepřové maso. 1.krkovička 2.lalok 3.plec (ramínko) 4.přední koleno 5.přední a zadní nožka 6.hřbetní sádlo 7.pečeně (kotleta, karé) 8.panenská svíčková 9.bůček 10.Kýta - květová špička 11.Kýta - ořech 12.Kýta – svrchní šál 12.Kýta - spodní šál 13.zadní koleno

8   droby/veprove-maso-a-droby/  Obrázek č.1-  Obrázek č. 2 – 8 -http://www.maso trebovle.cz/nase- nabidka/vysekove-maso/veprove.html  Obrázek č. 9- lalok.html  Obrázek č. 10 a  Obrázky staženy dne 5. října 2012


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Dělení vepřového masa, jakostní třídy Jméno."

Podobné prezentace


Reklamy Google