Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK"— Transkript prezentace:

1 VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní vlastnosti úhlopříček; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

2 Anotace Název projektu – OP VK Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní vlastnosti úhlopříček čtverce a obdélníku Klíčová slova - čtverec, obdélník, půlí se Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 460 kB

3 Vlastnosti úhlopříček
Vyznač úhlopříčky obou obrazců. D C A B N M K L Úhlopříčky čtverce ABCD Úhlopříčky obdélníku KLMN jsou úsečky ___ ____ jsou úsečky ___ ___.

4 Vlastnosti úhlopříček
Najdi shodné úsečky. D C A B N M K L Shodné úsečky čtverce ABCD Shodné úsečky obdélníku KLMN jsou úsečky ____________ ______ jsou úsečky _____ _____ _____. _______.

5 Vlastnosti úhlopříček
Najdi kolmé úsečky. D C A B N M K L Kolmé úsečky čtverce ABCD Shodné úsečky obdélníku KLMN jsou úsečky ______ ______ jsou úsečky _____ _____ _____ _______ _______ _______ _______ .

6 Vlastnosti úhlopříček
Kde se úhlopříčky protínají? D C S A B N M S K L Porovnej délky úseček: DS __ SB, AS __ SC KS __ SM, NS __ SL Bod S leží uprostřed úhlopříček.

7 Vlastnosti úhlopříček
Úhlopříčky čtverce Jsou stejně dlouhé Půlí se kolmé Úhlopříčky obdélníku Jsou stejně dlouhé Půlí se

8 Vlastnosti úhlopříček
Na základě vlastností úhlopříček čtverce se pokus narýsovat čtverec ABCD, kde úhlopříčka AC=100cm. (udělej si náčrtek)

9 Vlastnosti úhlopříček
Dorýsuj do obrázku průměry AC a BD a vytvoř obdélník ABCD.

10 Vlastnosti úhlopříček
Narýsuj pomocí kružnice obdélník RSTU . Potřebuješ znát délky stran?


Stáhnout ppt "VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK"

Podobné prezentace


Reklamy Google