Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých."— Transkript prezentace:

1 Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

2 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07/2.2.00/  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Cíle kapitoly: definovat úkol logistiky, pochopit cíle logistiky,
pracovat se základními pojmy logistiky, upozornit na deficit kvalifikace v logistice, používat logistické veličiny a ukazatele.

4 Úkol logistiky Zabezpečit, aby ve všech fázích nákupu, výroby i distribuce byly logistické objekty, tj. suroviny, polotovary, výrobky, obalový materiál, palety, kontejnery, manipulační a přepravní prostředky, vyrobeny, přepraveny a připraveny v požadovaném sortimentu, v žádaném množství, na určeném místě, v určenou dobu, ve stanovené jakosti, při optimálních celkových nákladech vynaložených ve výrobním i distribučním řetězci a samozřejmě také ekologicky optimálně – to je úkolem logistiky.

5 Integrovaný logistický koncept

6 Model integrovaných informačních a hmotných toků

7 Logistické cíle podat potřebné výkony v oblastech zásobování, dopravy, manipulace, skladování, zajistit požadovanou jakost těchto výkonů (dodavatelskou schopnost, flexibilitu, dodržování termínů, jakost zásilek, …), optimalizovat náklady (osobní, dopravní, manipulační, skladovací, …), při respektování požadavků environmentu v celém rozsahu procesních řetězců.

8 Cíle logistiky

9 Základní pojmy logistiky

10 Porovnání vývoje výrobků, technologií a logistiky

11 Studijní materiály: Základní literatura:
JEŘÁBEK, K. Doprava, manipulace, skladování – logistika. In: Stavební informace. 2004, XI, 28. publikace, s. 3–31. ISSN SCHULTE, CH. Logistika. Praha: Victoria publishing, ISBN Doporučené studijní zdroje: JEŘÁBEK, K.: Logistika. Praha: Vydavatelství ČVUT, ISBN LAMBERT, D. a kol. Logistika. Praha: Computer Press, ISBN

12 Otázky a úkoly 2.1) Co je úkolem podnikové logistiky?
2.2) Vyjmenujte hlavní cíle logistiky. 2.3) Vyjmenujte základní logistické veličiny a uveďte příklady veličin odvozených.

13 Úkoly k zamyšlení a diskuzi
2.B) Zamyslete se nad vývojem výrobků, technologií a logistiky. Doložte příklady. 2.A) Diskutujte o účelnosti měřitelných kritérií v logistice


Stáhnout ppt "Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých."

Podobné prezentace


Reklamy Google