Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a."— Transkript prezentace:

1 Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a výstupy, Struktura a parametry článku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

2 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07/2.2.00/  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Cíle kapitoly: seznámit se s modelem hodnototvorného řetězce,
zvládnout identifikaci technologických a logistických článků řetězce, naučit se definovat strukturu a parametry článku, prohloubit a posílit systémový přístup.

4 Model hodnototvorného řetězce

5 Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců

6 Vstupy a výstupy článku hodnototvorného řetězce

7 Funkční model hodnototvorného řetězce

8 Charakteristiky pro posouzení efektivity článku procesního řetězce

9 Studijní materiály: Základní literatura:
JEŘÁBEK, K. a M. FRAJOVÁ. Výroba a distribuce stavebních materiálů – racionalizační potenciály logistiky. In: Stavební informace, 2006, XIII (44), s ISSN BAZALA, J. a kol. Logistika v praxi. Praha: Verlag Dashöfer ISBN JEŘÁBEK, K. Doprava, manipulace, skladování – logistika. In: Stavební informace. 2004, XI, 28. publikace, str. 3–31. ISSN Doporučené studijní zdroje: LAMBERT, D. a kol. Logistika. Praha: Computer Press, ISBN KUHN, A. Prozessketten in der Logistik. Dortmund: Verlag Praxiswissen, ISBN X.

10 Otázky a úkoly 9.1) Jak se dosahuje toho, aby pracovní síly, prostředky a předměty (a to jak pracovní, tak spotřební) byly v požadovaném množství, sortimentu a jakosti ve stanovenou dobu na požadovaném místě, a to při optimálních nákladech a ekologicky přijatelným způsobem? 9.2) Popište pomocí vhodného modelu vstupy a výstupy článku hodnototvorného řetězce. 9.3) Které systémové prvky a vazby tvoří vnitřní strukturu článku hodnototvorného řetězce?

11 Úkoly k zamyšlení a diskuzi
9.A) Zamyslete se nad modelem hodnototvorného řetězce (viz výklad obr. 9.1) a vytvořte odpovídající model konkrétního jednoduchého produktu. 9.B) Diskutujte o modelu na obr. 9.6 a hledejte jeho přínosy a nedostatky.


Stáhnout ppt "Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a."

Podobné prezentace


Reklamy Google