Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Logistika v silniční dopravě

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Logistika v silniční dopravě"— Transkript prezentace:

1 Logistika v silniční dopravě
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Logistika zahrnuje všechny činnosti nutně realizované pro zajištění předání výrobku nebo služby konečnému zákazníkovi. Logistika je organizace, plánování, řízení a výkon toků zboží vývojem, výrobou a nákupem počínaje a distribucí podle objednávky finálního zákazníka konče tak, aby byly splněny všechny požadavky trhu při minimálních nákladech.

3 Logistika je uměním a vědou řídit a kontrolovat tok zboží, energií, informací a ostatních zdrojů k zákazníkovi. Nejčastější požadavky jsou zaměřeny na dopravu, skladování, řízení zásob a logistické informační systémy.

4 Na míru ušitá logistická řešení pro výměnu zboží a informací jsou jedním z klíčových faktorů úspěchu v dnešní dopravě. Nejenže zdokonalují průběh a umožňují vyšší produktivitu, ale také snižují náklady a zajišťují tak prostor pro strategické investice v jiných podnikatelských oblastech (agendy objednávek, vedení skladu, vyřízení objednávek s přípravou zboží k odběru, zabalení a odeslání, jakož i kvalitní celoevropskou distribuci). Prostřednictvím logistických postupů se může stav skladových zásob snížit. Je možné kdykoliv kontrolovat skladové zásoby a distribuci. Potom se může dopravce plně soustředit na hlavní obor podnikání.

5 Kromě těchto zásadních věcí nám logistika jako vědní disciplína zasahuje i do oblastí:
tísňového systému zajišťující okamžitou pomoc při dopravní nehodě bezpečnostního systému pro lokalizaci v případě odcizení motorového vozidla satelitního monitorovacího systému elektronické knihy jízd asistenční silniční služby monitorování osob a objektů komplexní systém pro správu vozového parku softwaru pro práci s mapami a navigačními systémy GPS Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Logistika v silniční dopravě"

Podobné prezentace


Reklamy Google