Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost."— Transkript prezentace:

1 CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost Březen 2011

2 POKRAČOVÁNÍ souvislosti a ……….. ☺ POKRAČOVÁNÍ Únor 2011

3 březen 2011 Logistika a ……. JAKOST Zabývat se logistikou, řešit logistické problémy, sestavovat logistické řetězce a odhalovat jejich působení a nechat stranou JAKOST není možné. I v logistických činnostech se od počátku objevuje požadavek DODRŽOVÁNÍ JAKOSTI A KVALITY.

4 březen 2011 Logistika a ……. Dobrá a fungující logistika má bezesporu kladný vliv na kvalitu – přispívá k plnění normy ISO 9000 (viz kapitola 16), ISO 9004, (respektive kapitola 4.15), ISO 9001.

5 březen 2011 Logistika a ……. … v těchto problémových okruzích – dodavatel musí stanovit metody a udržovat dokumentované postupy pro manipulaci, skladování, balení, ochranu a dodávání výrobků + dodavatel musí vytvořit a udržovat dokumentované postupy pro identifikaci, sběr, značení, dosažitelnost, registraci, skladování, udržování a likvidaci záznamů o jakosti.

6 březen 2011 Logistika a ……. I v této oblasti platí, že logistika není záplatou na nedostatky, ale naopak musí být její principy plně (a od počátku) respektovány – a to již od fáze projektování jednotlivých činností. Logistické orientace mohou být jak dovnitř tak vně podniku.

7 březen 2011 Logistika a ……. Dovnitř podniku se logistika a jakost týká: - marketingu - předvýrobní přípravy výrobků - nákupu skladování - manipulace s materiálem - balení - expedice - úklidových činností.

8 březen 2011 Logistika a … Logistický řetězec činností skladování Začátek Signalizace dodávky Došlá dodávka Příjem surovin Pátrání po dodávce Kvalitativní přejímka Vrácení Odběr vzorků Kvalitativní přejímka Evidence dodávky Opakov. odběr vzorků Identifikace Q-rozlišení Skladování Reklamování Reklamační protokol Isolované uskladnění Úspěšné Lze přijmout Konec Výsledek zkoušky Obaly Následná techn. kontrola Uskladnění obalů Vrácení obalů Konec Prověrky sklad. mater.Zboží vyhovuje Další skladování Výdej ze skladu Konec Reklamační protokol Reklamování Konec NE ANO NE ANO NE ANO ZA HRANICÍ NA HRANICI ZKOUŠKA VLASTNÍ CIZÍ ANO NE Kontr. jakosti surov. a mater. Konec Isolační sklad NE ANO „ŽÁDNÉ“ Evidence REKLAMACÍ

9 březen 2011 Logistika a … Logistický řetězec - komplexní zajištění jakosti CAQ Externí EXT Příprava PV Komplexní zajištění jakosti Komplexní zajištění jakosti CAQ Výroba (získávání dat, řízení strojů, obslužné a pomocné zařízení) CAM CAP Postupy NC programy OŘV Termínované plánování Obsazení kapacit Sledování průběhu a jeho zajištění Plánování materiálu Plánování výrob. programu Vývoj konstrukce CAD Strategické plánování výroby Podnikatelské cíle Informace o trhu Poptávka Nabídka Objednávky

10 březen 2011 Logistika a ……. Jak bylo v předchozím nastíněno, je základem apli- kace logistických principů a poznatků logistický přístup k danému problému. To znamená hledat a specifikovat logistické ře- tězce vystihující podstatu zkoumaného problému, zařazovat do nich prvky, které mají na řetězec vliv a které s ním souvisí.

11 březen 2011 Logistika a ……. Proto součástí cvičení byl „Logistický pohled na zařízení a provoz staveniště“ ……..

12 cw13 – p. 22. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ ……. pokračujeme i nadále ? … v reálu zcela jistě březen 2011


Stáhnout ppt "CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost."

Podobné prezentace


Reklamy Google