Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:12.3.2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:12.3.2013."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava zeleninových příkrmů Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů zeleninových příkrmů Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/

2 P ŘÍPRAVA ZELENINOVÝCH PŘÍKRMŮ www. commons wikimedia.cz

3 P ŘÍPRAVA ZELENINOVÝCH PŘÍKRMŮ Zadělávané zeleninové pokrmy: příprava zeleniny vařené nebo dušené zahuštějeme jíškou, bešamele,velouté legírujeme (zjemňujeme) mlékem, smetanou, máslem dochucujeme: muškátovým oříškem, pepř bílý, zelené natě( petrželová nať,pažitka,kopr) www. commons wikimedia.cz

4 Z ADĚLÁVANÁ MÍCHANÁ ZELENINA Předběžně upravenou zeleninu dusíme(mrkev, kedlubny nakrájenou na malé kostky), květák, zelený hrášek, fazolové lusky, do měkka zahustíme jíškou, přidáme mléko, provaříme, dochutíme solí, muškátovým květem a krátce provaříme Zjemňujeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a čerstvým máslem www. commons wikimedia.cz

5 D UŠENÝ ŠPENÁT předběžně upravený špenát uvaříme a prolisujeme zahustíme bešamelem nebo cibulovou jíškou provaříme, dochutíme česnekem rozetřený se solí, mletým pepřem, mlékem a doplníme rozšlehaným vejcem www. commons wikimedia.cz

6 D ALŠÍ ZELENINOVÉ PŘÍKRMY Fazolové lusky nakyselo Dušené hlávkové zelí (bílé) Dušené kysané zelí Dušené červené zelí

7 P OUŽITÉ ZDROJE www. commons wikimedia.cz Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:12.3.2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google