Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk. 11.04.2011 jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk. 11.04.2011 jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na."— Transkript prezentace:

1 Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk

2 11.04.2011 jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na radnici, kde nás svou řečí ohromil starosta města Mgr. Zdeněk Brož. Poté jsme absolvovali prohlídku města Šumperk, odkud jsme došli až ke škole. Po řádném představení žáků navzájem jsme se odebrali na první společný oběd. Odpoledním programem pro nás byla exkurze v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně. Tam jsme se po krátké přednášce mohli projít po horní nádrži. Po návratu domů jsme už jen odpočívali.

3

4 Druhý den ráno jsme se všichni sešli v aule. Na programu dopoledne byly prezentace. První se nám představila španělská skupina a hned v závěsu za ní německá. Bohužel ta naše to nestihla. Po společném obědě jsme nasedli do autobusu a vydali se do Rapotína na prohlídku pracoviště našich žáků učebního oboru truhláři. Odtud jsme pokračovali do Velkých Losin, kde nás čekala exkurze v zámku a papírnách. Tam si mohli naši přátelé vyzkoušet výrobu ručního papíru osobně. Po návratu do Šumperka jsme se připravovali na večer v herně Devítka. Studenti si mohli posedět na Devítce a učitelé v restauraci Arte, kde samozřejmě probírali pracovní věci.

5

6 Ve středu jsme se opět sešli ve škole. Rozdělili jsme se na skupinky a šli jsme se podívat jak pracují naše kadeřnice a naši zámečníci. V salonu kadeřnic si naši přátelé mohli nechat upravit účes, kdežto na druhé straně školy si chlapci zkoušeli svařování a pájení (a že jim to šlo ). Bylo to únavné a dlouhé dopoledne a tak jsme se s chutí vydali na oběd. A po něm opět do autobusu, který nás tentokrát odvezl směr Hanušovice. Tam jsme si konečně užili prohlídku v češtině (samozřejmě, že naši přátele v jazyce, kterému rozumí) a pak si dali skvělou točenou kofolu v nedaleké hospůdce. Při příjezdu do Šumperka autobusem zněly jak české tak španělské písně, nálada prostě skvělá. Ještě nás, ale čekala exkurze v Hypernově, dalším z našich pracovních středisek. No a pak už jen večerní bowling, u kterého se všichni dobře bavili. Po tak dlouhém dni jsme zalezli do peřin a usnuli

7

8 Čtvrtek byl pro nás všechny posledním dnem. Hned z rána jsme se vydali k penzionu G, odkud jsme německou skupinu dovedli na nádraží. U vlaku jsme se s nimi rozloučili a nekonečně dlouho jim mávali. Poté jsme se vrátili zpět k penzionu a čekali na skupinu španělskou. S nimi jsme absolvovali prohlídku divadla, posledního pracoviště našich žáků na Dolnostudénské ulici a nakonec prohlídku Geshaderova domu. Tam se všem líbilo asi nejvíc jelikož atmosféra tam byla úžasná. Poté jsme se odebrali zpět do školy na poslední společný oběd. Následovalo už jen dokončení rozdělané práce a pak i loučení se španělskou skupinou, které nebylo o nic míň dojemné než ranní loučení.

9

10


Stáhnout ppt "Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk. 11.04.2011 jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na."

Podobné prezentace


Reklamy Google